Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin


Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de 'slimme prullenbak' SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

De Smart Bin heeft een succesvolle pilot beleefd bij de Burger King in Veenendaal. Reden om de SmartBin nu op andere plaatsen in het land te plaatsen De innovatieve technologie moet een uitkomst bieden aan fastfoodketens, die vanaf dit jaar te maken hebben met de wettelijke verplichting om alternatieven te bieden voor single use plastic.

Met de SmartBin bieden Tikkie en Tomra fastfoodbedrijven een effectieve inzameloplossing, die door het compacte ontwerp in elke ruimte is te installeren. “Voor veel fastfoodbedrijven en andere horecazaken is het een grote uitdaging om een goed inzamelsysteem in te zetten waarbij herbruikbare bekers terplekke kunnen worden ingeleverd. De fastfood-sector is net overgestapt op bestelzuilen en er is daarom behoefte aan een systeem waarbij het niet nodig is bekers over de toonbank in te nemen”, aldus Mark Delwig, commercieel directeur van Tomra. “Onze SmartBin heeft de omvang van een prullenbak en past perfect in kleinere ruimtes en het bestaande interieur van eetgelegenheden. Desgewenst kunnen we zelfs bestaande prullenbakken aanpassen en ombouwen tot een SmartBin.”

Pilot Burger King

Afgelopen maanden is de SmartBin In samenwerking met Burger King uitvoerig getest. De resultaten zijn veelbelovend: zo werd in enkele weken al dezelfde hoeveelheid bekers ingezameld als bij de overige inzamelsystemen. Daarnaast zijn consumenten positief over het gemak van de SmartBin; zij vinden de snelle, digitale terugbetaling van het statiegeld via Tikkie een uitkomst.

Bron: ABN AMRO/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws


{if '1' == '1'}

Eerste van 100 24-uurs inleverlocaties statiegeld geopend

Statiegeld - Een primeur in Nederland: In Bunschoten-Spakenburg staat de eerste openbare statiegeldmachine waar je 24 uur per dag, 7 dagen in de week, oneindig veel statiegeldflesjes en -blikjes in één keer kan inleveren. Deze locatie is de eerste van de 100 die er in Nederland worden geopend in de buitenruimte.

Lees bericht

{if '2' == '1'}


{if '3' == '1'}


{if '4' == '1'}


ABN AMRO: ‘grootste crises voor foodsector lijkt voorbij’

Analyse – Een lichte stijging van het volume van zo’n 0,5 procent in 2024, maar met oplopende personeelskosten, grondstoffen en energie, zorgen gezamenlijk voor verdere druk op de marges in de foodsector. Toch lijkt daarmee de grootste crises voorbij, aldus een analyse van ABN AMRO. De bank heeft de verwachting dat het in de foodsector in de tweede helft van 2024 allemaal wat...

Lees bericht

{if '5' == '1'}

Mirjam Karmiggelt (GS1) wil foodservicesector aan tafel hebben

Achtergrond - Twee op drie Nederlandse MKB-bedrijven zijn onbekend met richtlijn om vanaf 2024 te rapporteren over duurzaamheid, meldde ABNAMRO onlangs. Het gaat bij deze rapportage over de invoering van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD), die met ingang van 1 januari 2024 voor zowel grote als beursgenoteerde middelgrote bedrijven verplicht is. Ook voor foodservicebedrijven. De overheid wil met de rapportage het zogenaamde ...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid