TOMRA lanceert compacte statiegeldautomaat


De TOMRA M1 emballage-automaat beschikt over dezelfde 360-gradenherkenningstechnologie van drankverpakkingen als de grotere automaten

Introductie – Emballagespecialist TOMRA lanceer de kleinste statiegeldautomaat voor  PET-flessen, de TOMRA M1. De automaat is voor blikjes en glazen flessen en sorteert deze in één automaat.

De automaat is ontworpen voor locaties zoals buurtwinkels en tankstations die een beperkte ruimte hebben, maar wel geautomatiseerd statiegeldverpakkingen willen innemen en uitbetalen. In vloeroppervlakte neemt de TOMRA M1 slechts 0,61 vierkante meter in, waardoor ook kleinere locaties de inname en uitbetaling van drankverpakkingen kunnen automatiseren. De automaat is 98 cm breed, 63 cm diep en 165 cm hoog. “Bij de invoering van nieuwe statiegeldregelingen wereldwijd, worden kleinere winkels en tankstations vaak wettelijk aangemerkt als verplicht inleverpunt. Deze locaties hebben TOMRA gevraagd om een oplossing die zou passen bij hun beperkte ruimte en schapconfiguraties”, aldus  Mark Delwig, commercieel directeur bij TOMRA toe.

Uitrusting

De TOMRA M1 emballage-automaat beschikt over dezelfde 360-gradenherkenningstechnologie van drankverpakkingen als de grotere automaten. Deze technologie zorgt er niet alleen voor dat drankverpakkingen worden herkend en ingenomen, maar ook dat de meest onopvallende fraudepogingen worden opgemerkt. De TOMRA M1 is leverbaar met een mix-compactor, die de ingenomen PET-flessen en blikjes direct samenperst na inname.

Tikkie

Het is daarnaast mogelijk om de automaat de koppelen aan TOMRA’s portfolio van digitale oplossingen om de automaat op afstand te beheren en de recyclingervaring te digitaliseren, bijvoorbeeld door statiegeld digitaal uit te betalen via Tikkie.

De TOMRA M1 is ‘Plug and Play’ en heeft alleen een stopcontact van 230 volt nodig.

Bron: TOMRA/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht


TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht


Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht


Sligro stopt met verkoop tabak per 1 juli 2024

Tabak - Groothandel Sligro stopt met de verkoop van tabak en rookwaren per 1 juli 2024. In de bezorgservicetak van het bedrijf is sprake van nog twee lopende contracten, die ook na 1 juli 2024, worden gerespecteerd, zo laat de groothandel uit Veghel bij de presentatie van de jaarcijfers weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid