Tomra lanceert API voor digitale statiegeldbon


QR-code scannen voor teruggave statiegeld

Statiegeld -  Emballage-automatenfabrikant Tomra heeft haar Digital Payout API voor een digitale statiegeldbon gelanceerd. De API zorgt ervoor dat consumenten die hun drankverpakkingen inleveren voor recycling, hun statiegeld terug kunnen krijgen via de app van de betreffende retailketen, in plaats van via een geprinte statiegeldbon.

De Digital Payout API zorgt ervoor dat winkels, recyclingcentra en systeembeheerders een koppeling kunnen maken tussen hun emballage-automaten en hun bestaande loyaliteitsapps, retailer apps of zelfscan-apps. Dit maakt het mogelijk om de emballage-inname geïntegreerd onderdeel te laten zijn van de digitale klantreis. Momenteel zijn er twee partijen die al met het systeem werken; één betreft de beheerder van het nationale statiegeldsysteem in Zweden en de ander betreft een grote supermarktketen in België.

QR-code

Om digitale uitbetaling te gebruiken, opent de consument eenvoudig de gekoppelde app en scant de QR-code op de emballage-automaat aan het begin van de recyclingsessie. Wanneer de sessie wordt beëindigd, krijgt de consument een melding dat er een digitale bevestiging van de transactie wordt verzonden. Het statiegeldbedrag verschijnt direct in de app als een digitale voucher om te scannen aan de kassa, of als een tegoed voor toekomstige aankopen via de app. Het is ook mogelijk om het bedrag via een bankrekening te laten uitbetalen.

Bron: Tomra/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




Tomra introduceert de ‘slimme prullenbak’ SmartBin

Introductie – Emballagefabrikant Tomra en Tikkie introduceren op de Horecava de SmartBin. Bij deze ‘slimme prullenbak’ kunnen gasten van horeca- en fastfoodketens zelf hun herbruikbare bekers inleveren en het betaalde statiegeld via een Tikkie QR-code direct op hun rekening laten storten.

Lees bericht

Tikkie haalt met 6,6 miljard euro nieuw jaarrecord

Betalingen –In totaal is in 2023 voor ruim 6,6  miljard euro aan Tikkies verrekend. Het record van vorig jaar - 5,5 miljard euro - is hiermee opnieuw verbroken. Het totale bedrag dat sinds de start van Tikkie, ruim zeven jaar geleden, met de app is betaald, komt hiermee op ruim 25,2 miljard euro.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid