François Geurds kookt voor daklozen als actie tegen voedselverspilling


Sterrenchef François Geurds kokt samen met Zegro en MKN voor Rotterdamse daklozen tegen voedselverspilling

Actie - Sterrenchef François Geurds Heeft wel een hele bijzondere manier gevonden om voedselverspilling tegen te gaan; hij en zijn team gaan in de Verspillingsweek van 7 tot en met 13 september koken voor de daklozen in Rotterdam.

De actie is opgezet samen met de Rotterdamse horeca groothandel Zegro en met de keukenapparatuur van MKN. De initiatiefnemers bieden op die manier daklozen een warme maaltijd en dragen tegelijkertijd hun steentje bij aan een beter milieu.

Verspillingsvrije Week

François Geurds kookt al enkele keren per jaar voor daklozen in Rotterdam. Niet alleen omdat hij die mensen een warm hart toedraagt, maar ook om voedselverspilling tegen te gaan. Want nog steeds wordt er over de hele wereld te veel voedsel weggegooid, waar van alles mee gedaan kan worden. Zo kwam François samen met Zegro op het idee om maaltijden te bereiden voor daklozen. Om dat idee te ondersteunen stelde MKN keukenapparatuur beschikbaar voor de bereiding van deze maaltijden. Met deze liefdadigheidsactie vragen zij aandacht aan voedselverspilling in Nederland, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen hun steentje bijdragen om dit tegen te gaan.

Sharing

Sinds François Geurds de deuren van restaurants François Geurds en FoodLabs by François Geurds aan Katshoek, Rotterdam, heeft geopend wilde hij maar één ding, zijn liefde voor gastronomie delen met zoveel mogelijk mensen. ‘Het koken voor daklozen geeft een fantastische voldoening, ons vak bestaat uit sharing en dit is de ultieme vorm van delen met iedereen.’

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Koningin Máxima opent Verspillingsvrije Week 2025

Actieweek - Met de onthulling van het campagnebeeld gaf Koningin Máxima gisterochtend het officiële startsein voor de Verspillingsvrije Week 2025. Centraal dit jaar staat het thema houdbaarheid. Jongeren, professionals en ondernemers lieten tijdens de opening zien hoe zij verspilling tegengaan - thuis, in de horeca en in de voedselketen.

Lees bericht


QR Code van GS1 helpt in strijd tegen voedselverspilling

Voedselverspilling - Tijdens de Verspillingsvrije Week (8 t/m 14 september) staat Nederland stil bij de enorme hoeveelheid voedsel die jaarlijks verloren gaat: 1,6 miljard kilo, goed voor 23 miljoen gemiste maaltijden in één week. Een nieuw hulpmiddel in de strijd tegen verspilling is de QR Code powered by GS1.

Lees bericht


Wiersma op NLvoedt: “Voedsel is de basis voor alles”

Event - Tijdens de derde editie van foodevent NLvoedt onderstreepte demissionair landbouwminister Femke Wiersma het strategische belang van voedselproductie. “Voedsel is de basis voor alles. Niet alleen voor onze welvaart, maar ook voor onze veiligheid,” zei ze tijdens de bijeenkomst in Nieuwspoort.

Lees bericht






© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid