Topkok Paul Fagel maakt 13 verse maaltijden voor Vomar


Foto bij: Vomar

Supermarkt – Supermarktketen Vomar heeft een assortiment verse maaltijden opgenomen, die bereid en samengesteld zijn door gecertificeerde koks onder leiding van topkok Paul Fagel. De maaltijden worden elke ochtend vanaf 5 uur bereid met verse producten en vaak dezelfde dag nog geleverd aan één van de supermarkten.

Na zeveneneenhalf jaar in restaurant Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel te hebben gekookt bij zijn broer Ton, opende Paul Fagel in Wijk bij Duurstede zijn eigen restaurant, waar hij ook zijn eerste ster kreeg in de Guide Michelin. Negentien jaar later, in 1993, vestigde Paul Fagel zich in Het Arsenaal in Naarden-Vesting met een eigen restaurant en De Brasserie Paul Fagel.

De maaltijden die Fagel voor supermarktketen Vomar maakt, zijn net onder de vier euro en lopen uiteen van Nasi en Bami in Surinaamse stijl tot Andijvie Stamppot op Hollandse wijze. Wie twee maaltijden tegelijkertijd haalt betaalt €6.99. De gebruikte ingrediënten zijn dagvers en er is uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke geur- en kleurstoffen. De voedingswaarde van de groente zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven doordat de groente is gestoomd.

Meerdere chef-koks

Fagel is niet de eerste chef-kok die maaltijden voor supermarkten gaat maken. Eerder leverden ook de tv-koks Jamie Oliver en Cas Spijkers kant-en-klaarmaaltijden onder hun naam. Echt succesvol zijn die samenwerkingen nooit geworden. De hogere prijs ten opzichte van de normale maaltijden en het te geringe kwaliteitsverschil waren meestal de belangrijkste factoren waarom de rotatiesnelheid in verkoop achterbleef. &Samhout van chef Moshik Roth vormt in dat opzicht een goede uitzondering.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

FRIS Supermarkt voorziet gezinnen van gratis dagelijkse boodschappen

Sociale supermarkt  - Op dinsdag 24 januari opent de eerste FRIS Supermarkt in Amsterdam Nieuw-West, een sociale supermarkt waar mensen gratis hun dagelijkse boodschappen kunnen doen.  De supermarkt geeft tachtig financieel kwetsbare gezinnen een nieuwe kans in de maatschappij door hun zorgen over deze eerste levensbehoefte weg te nemen.

Lees bericht


Jan Zandbergen Group lanceert slow cooked-range Chevide

Introductie - Onder de naam ‘Chevide’ biedt Jan Zandbergen Group vanaf half februari 2022 een serie slow-cooked voorgegaarde vleesproducten aan voor de horeca. Met deze producten kunnen koks langzaam gegaarde, smaakvolle vleesgerechten van constante hoge kwaliteit bieden aan hun gasten, zonder dat het ze veel tijd kost in de keuken, aldus het bedrijf uit Veenendaal.

Lees bericht

Chef-koks luiden noodklok voor vruchtbare bodem

Actie - Vandaag, dinsdag 21 december op de eerste dag van de winter, vragen 21 chef-koks, die werken met lokale, duurzame producten, aandacht voor een gezonde bodem. De chef-koks maken zich zorgen over het huidige voedselsysteem en luiden de noodklok en delen een foto van ‘het nieuwe avondmaal’.

Lees bericht

Line-up Rijks telt in 2020 zes vrouwelijke topchefs

Line- up - De evenementen line-up van Rijks, het restaurant van het Rijksmuseum in Amsterdam, is vandaag op Internationale Vrouwendag bekend gemaakt en bevat topnamen als: Manoella Buffara (maart), Garima Arora (mei), Pía León (juli), Margot Janse (augustus), Isabella Potí (september) en Leonor Espinosa (november).

Lees bericht


Foodfoto’s delen met de eet-app The PIQ

Innovatie - The PIQ is een nieuwe app waarmee eetliefhebbers foto’s kunnen delen van hun favoriete gerechten in restaurants en waarmee chef-koks kookcreaties kunnen delen met gasten. The PIQ is een initiatief van voormalig chef-kok Vincent Banning, die eetliefhebbers met elkaar wilde verbinden en de chef-koks met hun gasten. De PIQ voegt, volgens Banning, iets toe aan de restaurantbeleving...

Lees bericht

Brasserie Le Nord in Bilthoven wordt Euro-Toques lid

Duurzaam - Brasserie Le Nord in Bilthoven is feestelijk toegetreden tot Euro-Toques Nederland, de vereniging van restaurants die ambachtelijkheid en regionaliteit propageert. De toetreding vond plaats in aanwezigheid van een van de founders van deze inmiddels grootste restaurantvereniging van Nederland, Paul Fagel. Brasserie Le Nord, onlangs nog uitgeroepen tot “Leukste restaurant van de gemeente De Bilt”, werd geprezen door wethouder...

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid