Topkok Paul Fagel maakt 13 verse maaltijden voor Vomar

Supermarkt – Supermarktketen Vomar heeft een assortiment verse maaltijden opgenomen, die bereid en samengesteld zijn door gecertificeerde koks onder leiding van topkok Paul Fagel. De maaltijden worden elke ochtend vanaf 5 uur bereid met verse producten en vaak dezelfde dag nog geleverd aan één van de supermarkten.
Na zeveneneenhalf jaar in restaurant Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel te hebben gekookt bij zijn broer Ton, opende Paul Fagel in Wijk bij Duurstede zijn eigen restaurant, waar hij ook zijn eerste ster kreeg in de Guide Michelin. Negentien jaar later, in 1993, vestigde Paul Fagel zich in Het Arsenaal in Naarden-Vesting met een eigen restaurant en De Brasserie Paul Fagel.
De maaltijden die Fagel voor supermarktketen Vomar maakt, zijn net onder de vier euro en lopen uiteen van Nasi en Bami in Surinaamse stijl tot Andijvie Stamppot op Hollandse wijze. Wie twee maaltijden tegelijkertijd haalt betaalt €6.99. De gebruikte ingrediënten zijn dagvers en er is uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke geur- en kleurstoffen. De voedingswaarde van de groente zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven doordat de groente is gestoomd.
Meerdere chef-koks
Fagel is niet de eerste chef-kok die maaltijden voor supermarkten gaat maken. Eerder leverden ook de tv-koks Jamie Oliver en Cas Spijkers kant-en-klaarmaaltijden onder hun naam. Echt succesvol zijn die samenwerkingen nooit geworden. De hogere prijs ten opzichte van de normale maaltijden en het te geringe kwaliteitsverschil waren meestal de belangrijkste factoren waarom de rotatiesnelheid in verkoop achterbleef. &Samhout van chef Moshik Roth vormt in dat opzicht een goede uitzondering.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Le Smash opent zesde locatie in centrum Breda
Formulenieuws - In het centrum van Breda is de zesde vestiging van Le Smash geopend. Het concept ging viraal toen het de deuren opende van hun eerste locatie in Amsterdam. Volgens liefhebbers vind je hier de beste smashburgers op de meest ‘classic’ manier.
Lees berichtVakprijs voor Restaurant Spetters in Breskens
Verkiezing - Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van topkok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs toegekend tijdens het Eindejaarsdiner van JRE-Nederland in Maastricht.
Lees berichtFriese topchefs halen geld op voor Braziliaanse straatkinderen
Actie - Acht topchefs met Friese roots hebben op 1 oktober 2024 tijdens het ‘Frysk Benefiet Diner’ in restaurant Mearkas gekookt voor de stichting ‘Help mij Leven’. Ze haalden € 11.350 op voor de hulp aan Braziliaanse straatkinderen.
Lees berichtGetir start met verkoop van G’woon private label
Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.
Lees berichtTopchefs in jury Nederlandse finale Bocuse d’Or
Wedstrijd - Maandag 18 september vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Zeven topchefs nemen plaats aan de vakjurytafel. Aan hen de taak om de chef te kiezen die Nederland culinair mag vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in het Noorse Trondheim. Vijf finalisten en hun commis gaan de strijd met elkaar aan.
Lees berichtPaul Fagel krijgt staande ovatie bij Gault&Millau Award 2023
Award – Chef-kok Paul Fagel van restaurant Arsenaal in Naarden heeft tijdens Gault&Millau-uitreiking de Lifetime Achievement Award 2023 gekregen. Van het publiek kreeg hij daarvoor een staande ovatie.
Lees bericht