Unilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen


De uitstoot van ijsvriezers in supermarkten en op buitenhuislocaties is verantwoordelijk voor 10% van Unilevers broeikasgasvoetafdruk

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

De pilotprojecten lieten aanzienlijke besparingen zien. De uitstoot van ijsvriezers in supermarkten en op buitenhuislocaties is verantwoordelijk voor 10% van Unilevers broeikasgasvoetafdruk.

Herformulering

Toegang tot deze patenten zal de industrie helpen bij het herformuleren van ijsproducten, zodat ze stabiel blijven bij een warmere vriestemperatuur van -12°C (de huidige standaard in de industrie is -18°C). Het idee is dat door het delen van deze patenten met andere ijsfabrikanten, de industrie wereldwijd kan evolueren naar energiezuinigere vrieskisten. Dat verlaagt niet alleen de broeikasvoetafdruk van Unilever, maar levert retailers ook een aanzienlijke besparing op.

Bron: Unilever/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht



Succesvolle pop-up Ben & Jerry’s Chunky Experience

Pop-up – De twee weekenden dat de Ben & Jerry’s Chunky Experience was geopend, hebben het gewenste resultaat gegeven: menig ijsliefhebber wist de weg te vinden naar de tijdelijke locatie in de Hofbogen in Rotterdam om de wereld van chunks en swirls te proberen. Het tweede weekend zelfs 1200 mensen.

Lees bericht

Paviljoen Het Strandhuys meest favoriete Lipton-terras van Nederland

Verkiezing - Paviljoen Het Strandhuys in Bergen op Zoom, Brasserie de Zeester in Scherpenisse en Eetcafé Blik & Burgers in Zeist zijn uitgeroepen tot de drie meest favoriete terrassen van Nederland in 2023. De horecazaken deden mee aan de tweede editie van de landelijke competitie ‘Hét Lipton Terras van 2023’, waarmee het ijstheemerk ook deze zomer de horecaondernemers in het zonnetje wilde...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid