Unilever koopt Amerikaans vitaminebedrijf SmartyPants


Foto bij: SmartyPants

Overname -  Unilever heeft bekend gemaakt SmartyPants Vitamins, een in de VS gevestigd bedrijf voor vitaminen, mineralen en supplementen, over te nemen.

SmartyPants Vitamins is gevestigd in Los Angeles en werd in 2011opgericht door de ondernemers Courtney Nichols Gould en Gordon Gould. Zij zochten naar producten die een bijdrage konden leveren aan het welzijn van kinderen en volwassenen.  Het bedrijf werkt uitsluitend met GMO- vrije of duurzaam geproduceerde biologische voedingsstoffen. Verder is het assortiment vrij van synthetische kleurstoffen, kunstmatige smaakstoffen, zoetstoffen en conserveermiddelen.

Volgens Peter Ter Kulve, President Health & Wellbeing bij Unilever is de overname een belangrijke aanvulling voor het bedrijf bij de tak functionele voeding. Unilever heeft in dit segment al de merken Horlicks OLLY, Equilibra en Liquid I.V.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht

Unilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

Lees bericht



Succesvolle pop-up Ben & Jerry’s Chunky Experience

Pop-up – De twee weekenden dat de Ben & Jerry’s Chunky Experience was geopend, hebben het gewenste resultaat gegeven: menig ijsliefhebber wist de weg te vinden naar de tijdelijke locatie in de Hofbogen in Rotterdam om de wereld van chunks en swirls te proberen. Het tweede weekend zelfs 1200 mensen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid