Unilever profiteert vooral van prijsverhogingen


Het Magic Pakket met Too Good To Go-producten van Unilever

Analyse – Unilever heeft mooie cijfers zien over het afgelopen half jaar en dus was AEX blij. Maar de winstgroei van 21% kwam toch vooral door prijsverhogingen, want in aantallen verkochte producten deed het internationale voedingsconcern het minder. Vooral in Europa.

De totale omzet van Unilever ging met 2,7 procent omhoog tot 30,4 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. En ook de nettowinst nam met bijna 21 procent toe tot 3,9 miljard euro. De omzetgroei deed zich voor bij alle divisies, maar opvallend was wel dat het aantal verkochte producten afnam. Dit houdt in dat de groei wordt gerealiseerd door hogere prijzen. Unilever verhoogde de prijzen met bijna 10 procent.

Naast diverse schoonmaak- en cosmeticamerken is Unilever ook eigenaar van de merken Unox, De Vegetarische Slager en Ola. Daarnaast maakt Unilever Food Solutions onderdeel uit van het bedrijf dat zich richt op de foodservicemarkt.

Rusland

In de landelijke media worden de resultaten overschaduwd door het feit dat Unilever nog steeds activiteiten heeft in Rusland en daarmee indirect de oorlog tegen Oekraïne steunt. De kersverse topman Hein Schumacher stelt dat het doorzetten van de activiteiten 'de minst slechte optie' is, het voorkomt dat de afdeling wordt genationaliseerd door de Russische staat.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsPS in Foodservice lanceert PS Impact Score

Duurzaamheid – Onder grote belangstelling van groothandels en afnemers is afgelopen woensdag de PS Impact Score gepresenteerd in het gebouw van groente- en fruitbedrijf Van Gelder in Ridderkerk. Doel van de bijeenkomst was partijen in de foodservicesector duidelijk maken dat echte stappen zetten in duurzaamheid alleen kan als data met elkaar wordt gedeeld. De gepresenteerde PS Impact Score helpt daarbij.

Lees bericht

Chef-kok Edwin van Gent (UFS) wil chefs creatief uitdagen

Interview - Unilever Food Solutions (UFS) bracht in maart van dit jaar een wereldwijd onderzoek uit naar de belangrijkste Future Menu Trends. In totaal namen marktexperts én 1.600 chefs uit 20 landen deel aan het onderzoek. Uit de verzamelde informatie kwamen acht foodtrends naar voren. Drie daarvan wil UFS dit jaar onder de aandacht brengen van Nederlandse chef-koks. Maar chef-kok Edwin van...

Lees bericht

Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht


Unilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

Lees bericht

1788 Beef introduceert nieuwe Wagyu-lijn

Introductie - 1788 Beef, een merk van de Jan Zandbergen Groep, lanceert het nieuwe assortiment van Australisch graangevoerd Wagyu-rundvlees. Deze nieuwe productlijn kenmerkt zich door uitzonderlijke marmering, malsheid en smaak.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid