Unilever verkoopt theedivisie aan CVC Capital Partners


Overname – De theedivisie van Unilever is verkocht aan de investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 4,5 miljard euro. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Bij de verkoop gaat het niet om de icetea’s, maar om de warme theetak, waar Unilever 34 verschillende merken heeft. De bekendste in Nederland zijn Lipton en Pukka. Dat de theedivisie verkocht zou worden was al bekend. Volgens analisten was het bedrijfsonderdeel vorige maand al ondergebracht in een nieuw bedrijfsonderdeel met de naam ekaterra. Dit onderdeel realiseerde vorig jaar een omzet van circa 2 miljard euro. Dat onderdeel is nu verkocht aan CVC Capital Partners. De theeactiviteiten die Unilever nog heeft in Indië, Nepal en Indonesië vallen niet onder de deal.

CVC Capital Partners is een zogenaamde durfinvesteerder en wereldwijd actief. Aan investeringen zou het bedrijf voor zo’n 110 miljard euro hebben uitstaan.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Unilever pakt 43.000 pakketten in voor voedselbank

Actie – Drie dagen lang zijn 570 medewerkers van Unilever vrijwillig bezig met het inpakken van voedselpakketten voor de voedselbank. Op maandag 4, dinsdag 5 en donderdag 7 december pakken zij in Rotterdam Ahoy 43.000 dozen in. De actie wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp van partners Ahoy, NIBC, Upfield, Riedel, Dr. Oetker, Mars en Bidfood.

Lees bericht

Unilever deelt ijspatenten om uitstoot van vriezers te verlagen

IJs - Unilever kondigt aan dat het een gratis, niet-exclusieve licentie voor 12 herformuleringspatenten beschikbaar zal stellen aan de ijsindustrie. Dit besluit volgt op twee succesvolle pilotprojecten waarbij ‘last mile’-ijsvrieskisten werden ‘opgewarmd’ naar -12°C in plaats van de gebruikelijke -18°C.

Lees bericht



Succesvolle pop-up Ben & Jerry’s Chunky Experience

Pop-up – De twee weekenden dat de Ben & Jerry’s Chunky Experience was geopend, hebben het gewenste resultaat gegeven: menig ijsliefhebber wist de weg te vinden naar de tijdelijke locatie in de Hofbogen in Rotterdam om de wereld van chunks en swirls te proberen. Het tweede weekend zelfs 1200 mensen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid