Upfield start CO2 etikettering op verpakkingen


Duurzaamheid – Upfield, de koper van de margarinetak van Unilever en ‘s werelds toonaangevende plantaardige voedingsbedrijf, gaat consumenten aanmoedigen om duurzamere voedselkeuzes te maken. Het bedrijf introduceert eind 2021 CO2 etikettering op 100 miljoen verpakkingen van zijn plantaardige spreads, margarines, plantaardige boters en plantaardige crèmes.

De CO2 aanduiding op de verpakkingen moet consumenten helpen bij hun keuze over de milieu-impact van hun product. De Upfield-merken Country Crock Plant Butter in de Verenigde Staten en Flora Plant in het Verenigd Koninkrijk en Ierland zijn al voorzien van de nieuwe labels. De komende maanden worden nu ook de verpakkingen van Flora, Becel, ProActiv en Rama voorzien van het CO2-label

Dr Jeanette Fielding, Chief Corporate Affairs and Communications Officer van Upfield is er van overtuigd dat het initiatief de overgang naar een duurzamer voedselsysteem zal ondersteunen. “We roepen onze branchegenoten op om dit voorbeeld te volgen en nu CO2etikettering op de verpakking door te voeren," aldus Fielding.

Ook Sally Smith, Head of Sustainability van Upfield ziet het als een verantwoordelijkheid van het bedrijf om tegen de achtergrond van een groeiende bevolking toch duidelijk milieudoelen te stellen. Zei motiveert de introductie van het CO2-label: “Het delen van op wetenschap gebaseerde milieubeoordelingen is de enige verantwoorde manier om de klimaatimpact van hun voedingskeuzes aan consumenten te communiceren.”

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsProVeg roept horeca op te helpen met daling vleesconsumptie

Horeca – De vleesconsumptie in Nederland was altijd stijgend, ondanks alle vleesalternatieven, maar in 2020 liet de vleesconsumptie een historische daling zien van bijna 2 kg per persoon. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. De daling wordt vooral geweten aan de horecasluiting omwille van de coronapandemie. Voor ProVeg reden de horeca op te roepen klanten vaker...

Lees bericht
Vegan Zeastar komt met plantaardige zalm op Anuga

Introductie – Sterk Food introduceert op de aankomende Anuga in Keulen de Smoked Zalmon van Vegan Finest Foods. Sterk Food is de Duitse distributiepartner van Vegan Finest Foods, dat eerder de plantaardige visvarianten vegan Notuna en Zalmon sashimi op de markt bracht.

Lees bericht
© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid