Utrecht wil heropening horeca op drie locaties gaan testen
Corona – Utrecht wil bij drie horecabedrijven testen hoe deze locaties veilig open kunnen na de huidige lockdown. Het gaat om een restaurant met alleen zitplaatsen, een restaurant met bar en een fastfoodrestaurant.
Initiatiefnemers zijn de lokale afdeling van Koninklijke Horeca Nederland en de GGD. Ook burgemeester Sharon Dijksma is voorstander van de test. Op Radio 1 Journaal gaf zij aan dat een lockdown op dit moment noodzakelijk is, maar dat je ook moet kijken naar heropening. Horecaondernemers hebben wat dat betreft behoefte aan perspectief. Bedoeling is dat de ervaringen in Utrecht worden gedeeld met andere gemeenten, zodat van de lessen in de domstad kan worden geleerd. Als Utrecht groen licht krijgt vanuit ‘Den Haag’ zou de test met twee weken kunnen beginnen.
Bij de test gaat het om aantallen bezoekers die passen bij de grootte van de horecalocatie. Testen van medewerkers en bezoekers maken een belangrijk onderdeel uit van de proef.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf
Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit. Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.
Lees berichtEventseizoen 2024 geopend met fors meer eventcateraars
Analyse – In april start het evenementenseizoen en volgens cijfers van de Kamer van Koophandel is het aantal fors gegroeid. Het gaat dan om cateringpartijen die zowel festivals, bruiloften, verjaardagen en andere feesten verzorgen. Het handelsregister van de KvK telde er in het eerste kwartaal van 2024 ruim 27.000, dat zijn er bijna 16.000 meer dan vijf jaar geleden, een stijging van 133%.
Lees berichtFoodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit
Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...
Lees berichtPlant FWD Week wil inspireren vaker plantaardig te kiezen
Actie - Plant FWD organiseert de eerste Plant FWD Week, waar ruim 40 restaurants, waaronder Cannibale Royale, Restaurant Flore **, The Lobby, Chez Nina, Yerba en Madre, mensen worden geïnspireerd vaker plantaardig te eten.
Lees berichtUtrechtse bagelbazen Nienke & Dave openen derde locatie
Formulenieuws – Nienke Kroneman en Dave Kieft staan niet stil en openen in Utrecht hun derde Bagels & Beans. De nieuwste locatie opent op 8 april aan de Twijnstraat in de domstad.
Lees berichtSteeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd
Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.
Lees bericht