Van Loon Group wil Bonfait in Denekamp overnemen


Overname – Van Loon Group heeft bekendgemaakt dat de groep het bedrijf Bonfait in Denekamp wil overnemen. Volgens Van Loon zorgt de overname van het bedrijf in koelverse maaltijden een aanzienlijke verbreding in het productaanbod.

Bonfait produceert naast de koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten, ook (pasta)salades, soepen en sauzen voor zowel retail en foodservice. Het bedrijf maakt momenteel onderdeel uit van het Duitse Apetito, maar dat bedrijf wil zich meer gaan toeleggen op de markt van diepvriesmaaltijden.

Voor Van Loon Group is de overname een strategische keuze om verder te investeren in verbreding van haar productaanbod. Naast de markt van vlees, vleesproducten en vleesvervangers stapt van Loon Group met Bonfait in de nationale en internationale markt van koelverse maaltijden en maaltijdcomponenten. Bonfait wordt een zelfstandige divisie binnen de groep.“Een aparte divisie voor maaltijden is voor ons de volgende stap om duurzaam te blijven groeien en ontwikkelen. Ook in deze markt gaan we onze rol als ketenregisseur invulling geven”, aldus Erik van Loon, bestuursvoorzitter Van Loon Group.

De voorgenomen overname is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en advies van de ondernemingsraden van Van Loon Group en Bonfait.

Onder de Van Loon Group behoren de bedrijven Van Loon Vlees, Meat Friends, Brandenburg Culinair, ENKCO, Best Star Meat en Verhey Vlees.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Van Loon Group en Q-group gaan krachten bundelen

Samenwerking - Van Loon Group en Q-group slaan de handen ineen. Door gebruik te maken van elkaars kennis en ervaring in vlees en convenience producten voor  foodservice en retail kunnen zij beter inspelen op de snel veranderende vraag van de markt. Beide bedrijven verwachten gezamenlijk ook sneller te kunnen groeien in de Benelux.

Lees bericht

Van Loon Group neemt maaltijdproducent Maître over

Overname - Van Loon Group is voornemens Maître in Oude-Tonge over te nemen van haar huidige aandeelhouder Nobel Capital Partners. Maître produceert koelverse maaltijden, maaltijdcomponenten en soepen voor retail en foodservice. De overname past in de strategie van Van Loon Group om verder te groeien in maaltijden en convenience, zo laat het bedrijf weten.

Lees bericht

Nieuwe Europese productiehub Meatless Farm in Almere

Plantaardig - Meatless Farm opent een nieuwe Europese productiehub in Almere. De hub zorgt er voor dat de productiecapaciteit met 25 procent kan worden verhoogd en laat de Europese ambities zien van het bedrijf. Het bedrijf heeft voor de productieunit een strategisch partnerschap met de Van Loon Group gesloten.

Lees bericht


Van Loon Group start nieuw bedrijf No Meat Today Company

Vleesvervangers – Van Loon Group start een nieuw bedrijf dat volledig is gericht op de productie van vleesvervangers,. Het bedrijf No Meat Today Company gaat verdere expansie realiseren in het vleesvervangerssegment met de grondstof FiberFort™ en zal zich daarnaast bezig houden met de ontwikkeling en productie van een breed scala aan non meat producten.

Lees bericht

ENKCO lanceert vleesloze lijn: The Blue Butcher

Introductie - Van Loon Group introduceert onder een nieuw label ‘The Blue Butcher’, een uitgebreid assortiment innovatieve vleesvervangers.  Met dit label geeft het bedrijf antwoord op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees. De producten zijn te zien bij op de stand van ENKCO tijdens de Horecava. Volgens de Van Loon Group groeit de Nederlandse vleesvervangende markt...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid