Vijf nieuwe leden bij culinaire vereniging JRE-Nederland


De nieuwe leden van JRE-Nederlands, v.l.n.r: Timo Reichelt & Lino de Vrede - Au Coin des Bons Enfants, Sven & Joëlle Nijenhuis - Ambrozijn, Stephanie Nunes Querido - Savarin, Pasquale Carfora - Aroma, Naomi Habets & Joey Remie - Rura / Foto bij: Saskia Beek

Horeca - Restaurant SILLYFOX was onlangs het middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- & Partnerlunch’. Tijdens deze middag werden vijf nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld. Gastheer tijdens deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Joppe Sprinkhuizen van SILLYFOX in Veghel.

JRE-voorzitter Marko Karelse van Villa la Ruche maakte bij die gelegenheid ook JRE-Awards 2024 bekend. Die waren er voor; ‘Chef van het Jaar’ Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk, ‘Gastvrouw van het Jaar’ Liset Bom van Cèpes in Otterlo en ‘Restaurant van het Jaar’ Restaurant Ledeboer in Almelo van Rick Blanken.

Verder stelde Karelse 5 nieuwe leden voor. Met deze uitbreiding telt JRE-Nederland nu 39 leden. Tijdens de lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk voor, maar ook culinair. Iedere gang werd door een van de chefs gekookt. De nieuwe leden zijn: AMBROZIJN Sven & Joëlle Nijenhuis, Valkenbrug aan de Geul; AROMA Pasquale Carfora, Vaassen; AU COIN DES BONS ENFANTS Timo Reichelt & Lino de Vrede, Maastricht; RURA Joey Remie & Naomi Habets, Roermond en SAVARIN Stephanie Nunes Querido, Rijswijk

JRE begon in 1974 als een kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France. Daarna groeide het snel uit in Duitsland, Italië, België en Zwitserland. In 1993 werd de vereniging ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later sloten Nederland en Spanje zich aan. Tegenwoordig zijn er JRE-Jeunes Restaurateurs actief in 16 Europese landen met 390 ‘Jeunes Chefs’, telt de vereniging meer dan 180 Michelinsterren en zijn er plannen om intercontinentaal te gaan.

Bron: JRE Nederland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘s-Hertogenbosch is Nederlandse horecahoofdstad

Onderzoek  – Op basis van restaurantdichtheid, gastbeoordelingen en betaalbaarheid is ’s-Hertogenbosch Horeca Hoofdstad van Nederland. De Brabants stad heeft daarin de concurrentie van Maastricht en Leeuwarden in de rug. De Friese hoofdstad blijkt wel de meest voordelige stad te zijn.

Lees bericht


INTERNORGA wil gastronomie naar hoger niveau tillen

Vakbeurzen – De coveniencebeurs INTERNORGA die van 14 tot en met 18 maart 2025 wordt gehouden in Hamburg wil niet alleen de belangrijkste trends signaleren, maar ook de gastronomie naar een hoger niveau brengen. De beurs is bestemd voor foodprofessionals uit de out-of-homemarkt en de retail.

Lees bericht


Drie nieuwe jonge chefs benoemd tot New Chefs on the Block

Event – Tijdens de tiende jubileumeditie van New Chefs on the Block werden drie jonge culinaire talenten in het zonnetje gezet. De New Chefs zijn Gijs Kemmeren (restaurant Vannu), Peter Bogema (restaurant Sober) en Luca Carli (restaurant Reverie). Zij werden gekozen vanwege hun innovatieve aanpak, focus op duurzaamheid, innovatie en sterke culinaire visie.

Lees bericht


Winnaars van de Gault&Millau Awards 2025

Award-uitreiking – Tivoli Vredenburg in Utrecht vormde maandag opnieuw het decor voor de gidslancering en de bekendmaking van de Gault&Millau Awards. In aanwezigheid van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën zoals ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’.

Lees bericht

Bouw nieuwe locatie De Lichtmis en McDonald’s Zwolle gestart

Samenwerking – Vorige week is de eerste paal geslagen en daarmee een start gemaakt met de bouw van een unieke horecacombinatie tussen wegrestaurant De Lichtmis en McDonald’s Zwolle. De combinatie gaat zich vestigen aan de A28, ter hoogte van afslag 22, markeert een nieuw begin voor het familiebedrijf De Lichtmis.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid