Vijf nieuwe leden bij culinaire vereniging JRE-Nederland


De nieuwe leden van JRE-Nederlands, v.l.n.r: Timo Reichelt & Lino de Vrede - Au Coin des Bons Enfants, Sven & Joëlle Nijenhuis - Ambrozijn, Stephanie Nunes Querido - Savarin, Pasquale Carfora - Aroma, Naomi Habets & Joey Remie - Rura / Foto bij: Saskia Beek

Horeca - Restaurant SILLYFOX was onlangs het middelpunt ter gelegenheid van de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs ‘Pers- & Partnerlunch’. Tijdens deze middag werden vijf nieuwe leden van JRE-Nederland voorgesteld. Gastheer tijdens deze ‘gastronomische kennismaking’ was dit maal Joppe Sprinkhuizen van SILLYFOX in Veghel.

JRE-voorzitter Marko Karelse van Villa la Ruche maakte bij die gelegenheid ook JRE-Awards 2024 bekend. Die waren er voor; ‘Chef van het Jaar’ Yornie van Dijk van Basiliek in Harderwijk, ‘Gastvrouw van het Jaar’ Liset Bom van Cèpes in Otterlo en ‘Restaurant van het Jaar’ Restaurant Ledeboer in Almelo van Rick Blanken.

Verder stelde Karelse 5 nieuwe leden voor. Met deze uitbreiding telt JRE-Nederland nu 39 leden. Tijdens de lunch stelden de nieuwe leden zich niet alleen persoonlijk voor, maar ook culinair. Iedere gang werd door een van de chefs gekookt. De nieuwe leden zijn: AMBROZIJN Sven & Joëlle Nijenhuis, Valkenbrug aan de Geul; AROMA Pasquale Carfora, Vaassen; AU COIN DES BONS ENFANTS Timo Reichelt & Lino de Vrede, Maastricht; RURA Joey Remie & Naomi Habets, Roermond en SAVARIN Stephanie Nunes Querido, Rijswijk

JRE begon in 1974 als een kleine Franse vereniging onder de naam Jeunes Restaurateurs de France. Daarna groeide het snel uit in Duitsland, Italië, België en Zwitserland. In 1993 werd de vereniging ‘omgedoopt’ tot Jeunes Restaurateurs d’Europe. Niet veel later sloten Nederland en Spanje zich aan. Tegenwoordig zijn er JRE-Jeunes Restaurateurs actief in 16 Europese landen met 390 ‘Jeunes Chefs’, telt de vereniging meer dan 180 Michelinsterren en zijn er plannen om intercontinentaal te gaan.

Bron: JRE Nederland/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Lunchroom of koffiebar populairste bijbaan in horeca

Onderzoek – De horeca is een populaire sector onder jongeren om in bij te verdienen. 24% van de jongeren werkt het liefste in de horeca op de vloer als bedieningsmedewerker, achter de bar of als barista bij een lunchroom of koffiebar, tegenover 12% op de vloer in de afwas of als hulpkok. Dat blijkt uit De Bijbanen Barometer uitgevoerd door DirectResearch in opdracht...

Lees bericht


La Place heropent op nieuwe locatie vliegveld Madrid Barajas

Formulenieuws - La Place, de Nederlandse foodserviceformule, heeft een nieuwe locatie gekregen op het vliegveld Madrid Barajas. Terminal T4 heeft een aanpassing ondergaan om de groeiende aantallen reizigers op de luchthaven nu en in de toekomst beter van dienst te kunnen zijn. Als onderdeel van de renovatie heeft La Place een nieuwe vestiging geopend in de terminal.

Lees bericht

JRE-Nederland doet mee aan Week Zonder Vlees & Zuivel

Actieweek – JRE-Jeunes Restaurateurs doet mee aan de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel. De restaurants willen de gasten een week traceren op eten en te drinken, zonder vlees en zuivel. De restaurateurs zijn van mening dat “deze kleine moeite een onvoorstelbaar positieve impact kan hebben op mens, dier en milieu”.

Lees bericht

De winnaars van de Gault&Millau Awards 2024

Verkiezing – Maandagmiddag werd in het Utrechtse Tivoli Vredenburg de winnaars bekend gemaakt van de Gault & Millau Awards 2024. Onder het toeziend oog van de top van de Nederlandse restaurantwereld werden zij op het podium bekroond, in 18 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Gastheer van het Jaar’. Na afloop van de bijeenkomst werd de nieuwe...

Lees bericht


Ramzy Group gaat samenwerken met Royal Swinkels

Samenwerking - De Ramzy Group en Royal Swinkels Family Brewers gaan samenwerken. De bierbrouwer uit Brabant versterkt hiermee haar positie in de hoofdstad. De Ramzy Group exploiteert in Amsterdam 35 bars, restaurants en hotels en is daarmee een gevestigde speler binnen de Amsterdamse hospitalitysector. Deze samenwerking legt tevens de basis voor verdere Amsterdamse groei van de Ramzy Group.

Lees bericht

ING: ‘Horeca gaat mager jaar tegemoet in 2024’

Analyse - De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijgende werkloosheid, een laag consumentenvertrouwen en oplopende prijzen in de horeca. Dat voorspelt ING Research in een Vooruitzicht Horeca.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid