Vion start met publicatie keurings- en auditresultaten


Industrie - Vanaf vandaag rapporteert Vion in Nederland over de kwaliteit van haar werkzaamheden op het gebied van voedselveiligheid, productintegriteit en dierenwelzijn. De kwaliteitsrapportage op de website van Vion geeft een overzicht over de hoeveelheid en kwaliteit van het door Vion verwerkte vlees over de afgelopen maanden, de resultaten van de overheidskeuringen en reguliere audits en de omstandigheden waaronder de verwerking van vlees plaatsvindt.  “Consumenten moeten kunnen vertrouwen op de veiligheid van vlees. Wij realiseren ons hoe belangrijk onze rol daarin is. Ik kan niet garanderen dat in het productieproces geen incidenten plaatsvinden. Maar ik kan wel verzekeren dat we die altijd zelf bekend zullen maken met daaraan gekoppeld de maatregelen die we genomen hebben om herhaling te voorkomen,” zegt Michiel Herkemij, CEO van Vion Food. De publicatie van de keurings- en auditresultaten door Vion past in de initiatieven zoals vastgelegd in de Taskforce Voedselvertrouwen van minister Schippers (VWS) en staatssecretaris Dijksma (EZ). Andere deelnemers in de Taskforce zijn onder andere de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA), het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) en Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO). Herkemij wil dat Vion staat voor veilig en eerlijk vlees. “Indien we vaststellen dat incidenten zijn terug te voeren op ongewenst gedrag van individuen, wordt opgetreden. Het goede werk van vele anderen mag niet worden gefrustreerd door ongewenst gedrag van individuen.” De Taskforce streeft naar een verdere kwaliteitsverbetering in de sector en daarmee naar een groter vertrouwen in de kwaliteit van het voedsel bij de consument. Als eerste in Nederland voldoet Vion aan de Integriteitsmodule van CBL voor het duurzame vlees. De eerste drie vestigingen - Scherpenzeel, Groenlo en Apeldoorn - zijn inmiddels al gecertificeerd door Lloyds en de andere Nederlandse vestigingen volgen later dit jaar. Tijdens een recente audit van de US Food Safety Inspection Service (USDA-FSIS) autoriteiten zijn de varkensslachterijen van Vion - als enige in Nederland - opnieuw goedgekeurd voor de export van vers varkensvlees naar de Verenigde Staten. Tenslotte gaat Vion maandelijks aanvullende informatie publiceren op de website die betrekking heeft op vaststellingen van incidenten gedurende het proces. Het gaat hier om incidenten tijdens het transport, gedurende het verwerkingsproces en om ongewenst gedrag op de werkvloer. Bron: Vion Food 

Auteur: Steffen van Beek

Tags:

Gerelateerd nieuws



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid