VITAM heeft straks eigen voedselbos
Catering - VITAM steunt stichting Voedselbosbouw Nederland in aanplant voedselbos en gaat daarmee circulair pionieren. In Schijndel wordt komende winter een begin gemaakt met de aanplant van het grootste voedselbos (20 hectare) van Europa. Een voedselbos moet aan gaan tonen dat voedselproductie kan samenvallen met het stimuleren van natuur en verrijken van het landschap. Initiatiefnemer stichting Voedselbosbouw Nederland werkt hiervoor samen met het Groen Ontwikkelfonds Brabant en de HAS Den Bosch. Cateraar VITAM heeft het project omarmd en besloten met stichting Voedselbosbouw langdurig te gaan samenwerken Het zal nog een paar jaar duren voordat het voedselbos daadwerkelijk oogst oplevert. De Schijndelse cateraar, die circulariteit als rode draad door haar bedrijfsvoering heeft lopen, zal de opbrengst gebruiken in haar nabij gelegen restaurants. Ook ondersteunt VITAM met sponsoring van een educatief deel van het voedselbos. Het Schijndelse voedselbos combineert landbouw en natuur en is te zien als een zelfvoorzienend ecosysteem waarin meerjarige, eetbare soorten domineren. De oogsten bestaan na enkele jaren uit diverse soorten fruit, noten, groenten, eetbare bloemen, scheuten, paddenstoelen en honing. Binnen de samenwerking worden de aan te planten soorten deels afgestemd op het assortiment van VITAM. Vitaliteit Deze stichting Voedselbosbouw is opgericht om vitaliteit onder kinderen te bevorderen. Producten uit het voedselbos worden bijvoorbeeld ook gebruikt in educatieve kookworkshops voor basisschoolleerlingen. Het voedselbos gaat straks naast pruimen, appels en walnoten, ook oogsten opleveren van bijvoorbeeld Japanse gember, szechuanpepers, mispels, kweeperen, schijnaugurken, honingbessen en kiwibessen. Bron: @FoodClicks Catering - VITAM steunt stichting Voedselbosbouw Nederland in aanplant voedselbos en gaat daarmee circulair pionieren. In Schijndel wordt komende winter een begin gemaakt met de aanplant van het grootste voedselbos (20 hectare) van Europa. Een voedselbos moet aan gaan tonen dat voedselproductie kan samenvallen met het stimuleren van natuur en verrijken van het landschap. Initiatiefnemer stichting Voedselbosbouw Nederland werkt hiervoor samen met het Groen Ontwikkelfonds Brabant en de HAS Den Bosch. Cateraar VITAM heeft het project omarmd en besloten met stichting Voedselbosbouw langdurig te gaan samenwerken Het zal nog een paar jaar duren voordat het voedselbos daadwerkelijk oogst oplevert. De Schijndelse cateraar, die circulariteit als rode draad door haar bedrijfsvoering heeft lopen, zal de opbrengst gebruiken in haar nabij gelegen restaurants. Ook ondersteunt VITAM met sponsoring van een educatief deel van het voedselbos. Het Schijndelse voedselbos combineert landbouw en natuur en is te zien als een zelfvoorzienend ecosysteem waarin meerjarige, eetbare soorten domineren. De oogsten bestaan na enkele jaren uit diverse soorten fruit, noten, groenten, eetbare bloemen, scheuten, paddenstoelen en honing. Binnen de samenwerking worden de aan te planten soorten deels afgestemd op het assortiment van VITAM. Vitaliteit Deze stichting Voedselbosbouw is opgericht om vitaliteit onder kinderen te bevorderen. Producten uit het voedselbos worden bijvoorbeeld ook gebruikt in educatieve kookworkshops voor basisschoolleerlingen. Het voedselbos gaat straks naast pruimen, appels en walnoten, ook oogsten opleveren van bijvoorbeeld Japanse gember, szechuanpepers, mispels, kweeperen, schijnaugurken, honingbessen en kiwibessen. Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek