Vivera introduceert plantaardige kipfilet


Introductie - Na de plantaardige steak, komt Vivera dit keer met een plantaardige kipfilet. Het merk stapt daarmee in een omvangrijke markt, aangezien Nederlanders jaarlijks in totaal maar liefst 200 miljoen kippen consumeren.

Veel aanbieders in plantaardige kip, bieden kipstukjes aan. Het nabootsen van een kipfilet is dan ook niet eenvoudig. Productontwikkelaar Nina Happ van Vivera: “Kipfilet heeft een malse bite, het was een uitdaging om dat met plantaardige grondstoffen goed na te bootsen. Waar in het begin van het ontwikkelproces de bite nog te stug was, zijn we zeer tevreden dat we in korte tijd - binnen drie maanden - een product hebben ontwikkeld met een sappige bite en goede kipsmaak.”

Structuur

De plantaardige (kip)filet heeft een structuur zoals je bij kip zou verwachten: vlezig en gelaagd, maar ook nog mals na bereiding. Deze plantaardige kipvariant kan in de pan met een scheutje margarine óf in de airfryer. Ook doet de plantaardige kipfilet het prima in de wok, of in een curry en is daarmee geschikt voor alle (wereld) keukens.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vivera lanceert plantaardige zalmfilet in Volendam

Plantaardig – Om zelfs ‘de meest kritische visliefhebber’ te overtuigen introduceerde Vivera haar plantaardige zalm op de vismarkt in Volendam. De filet heeft, volgens de producent, een vettige bite en valt door de flake-structuur als een echte zalm uit elkaar.

Lees bericht


Nederlanders eten de meeste vleesvervangers van alle Europeanen

Analyse – Nederlanders zijn koploper als het gaat om het eten van vleesvervangers en bovendien geven zij ook nog eens het meeste geld uit aan diverse plantaardige varianten. Want niet alleen wordt gekeken naar vleesvarianten, ook de verkoop van plantaardige kaas is in Nederland in twee jaar tijd gegroeid met 400% .

Lees bericht


Sial blijft indrukwekkend foodplatform

Beurzen – De Sial die dezer dagen plaatsvindt in Parc des Exposition in Parijs blijft een indrukwekkend foodplatform voor internationale leveranciers en foodprofessionals. Beursgebouw en indeling maken het voor de bezoeker, ondanks het grote aanbod, ook altijd tot een overzichtelijke vakbeurs. De Sial begon afgelopen zondag 21 oktober en loopt door tot donderdag 25 oktober. Volgens de organisatoren groeit de beurs elk jaar...

Lees bericht


Willem van Weede nieuwe CEO Enkco Food Group

Persoonlijk - Willem van Weede is benoemd tot nieuwe CEO van Enkco Food Group. Van Weede was managing director bij AFP, een verpakkingsbedrijf in Apeldoorn. Van Weede treedt aan per 1 juni aan als nieuwe CEO van Enkco Food Group omdat Heite Dommerholt als huidige managing director een stap terugdoet. Dommerholt blijft wel betrokken bij het bedrijf, maar dan als aandeelhouder...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid