Wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca van start


Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen ontving de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020

Wedstrijd - Na een onderbreking van twee jaar is de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca maandag 5 september 2022 weer van start gegaan. SVH (Stichting Vakbekwaamheid Horeca) organiseert deze wedstrijd namens de horecasector.

Iedereen kan een of meerdere van de 12.000 erkende horecaleerbedrijven nomineren als beste leerbedrijf. Ook deze editie maken leermeesters weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Beide winnaars worden bekendgemaakt tijdens de finale op de Horecava in januari 2023. Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “Met de wedstrijd wil SVH goed werkgeverschap stimuleren en een bijdrage leveren aan de best mogelijke praktijkopleiding voor leerlingen en nieuwe horecamedewerkers. De strijd om de titel draagt bij aan de kwaliteitsverbetering van opleiden in de horeca en geeft inzicht in de belangrijkste ontwikkelingen binnen leerbedrijven”.

Tijdens de laatste editie sleepte restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen de titel Beste Leerbedrijf Horeca 2019/2020 in de wacht. Deze keer maken leermeesters ook weer kans op de titel Beste Leermeester Horeca. Nita Huning-Koster van restaurant ’t Noorden uit Aalten werd tijdens de vorige editie als eerste leermeester uitgeroepen tot Beste Leermeester Horeca 2019/2020.

De wedstrijd start maandag 5 september met de nominatieronde waarbij iedereen een of meerdere erkende horecaleerbedrijven kan nomineren. Nomineren kan tot en met zondag 6 november. Nieuw zijn de opdrachten! Deze zijn vanaf maandag 19 september beschikbaar op www.besteleerbedrijfhoreca.nl

Horecava

Medio november wordt bekendgemaakt welke leerbedrijven de top 10 hebben bereikt. Deze leerbedrijven worden bezocht door SVH. Na de bedrijfsbezoeken zal de commissie de top 3 van de wedstijd vaststellen. De wedstrijdcommissie bestaat uit vertegenwoordigers van SVH, KHN, SBB, FNV Horeca, het onderwijs en oud-winnaars. De winnaars worden tijdens de Horecava bekendgemaakt.

Bron: SVH/@FoodClicks 

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dirk Beljaarts neemt afscheid als Algemeen Directeur KHN

Persoonlijk – Dirk Beljaarts vertrekt nog voor de zomer na een periode van negen jaar bij Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Beljaarts begon zijn loopbaan bij KHN als lid van het Landelijk Bestuur en diende vervolgens de laatste vijf jaar als Algemeen Directeur. Hij vindt het nu voor een nieuwe uitdaging.

Lees bericht


Oud-bestuurders Booking.com en Ahold aan boord bij Amigos

Platform - Social platform Amigos heeft drie voormalige directeuren van Booking.com, Hyves en Ahold als investeerders aangetrokken, plus een bestuurslid KHN Amsterdam. De Amigos app heeft ruim 800.000 gebruikers, maar wil verder groeien. Ook internationaal. De nieuw aangetrokken investeerders gaan daarbij helpen.

Lees bericht

Nieuw huurcontract voor winkel- en horecapanden

Winkelpanden – Branche- en werkgeversorganisaties hebben een nieuwe Huurdersvariant’ van het ROZ-model gemaakt. In het ROZ zijn de verhuurders vertegenwoordigd. Het model moet huurcontractbesprekingen tussen partijen evenwichtiger maken en onwenselijke situaties voorkomen.

Lees bericht

Horeca akkoord met cao-onderhandelingsresultaat

Horeca - KHN is samen met FNV Horeca en CNV Vakmensen een nieuwe cao voor de horeca overeengekomen. Vandaag werd bekend dat de achterbannen akkoord zijn met het eerder bekendgemaakte onderhandelingsresultaat. Daarmee is de nieuwe Horeca-cao een feit. De nieuwe Horeca-cao gaat per 1 januari 2024 in en loopt tot en met 31 december 2024.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid