Winnaars FoodAwards 2023 bekend gemaakt


12 prijswinnende producten waren er bij de Food Awards 2023 / Foto bij: FoodPersonality

Verkiezing - Op kasteel Amerongen zijn woensdagavond de jaarlijkse FoodAwards uitgereikt. 12 introducties uit 2022 werden door de jury beloond met een FoodAward. De uitverkiezing van de FoodAwards is een initiatief van FoodPersonality en vond voor de 25e keer plaats.

De prijzen, waarmee jaarlijks de beste supermarktintroducties worden beloond, worden sinds 1988 uitgereikt. Medio april startte de campagne van de FoodAwards en werden consumenten opgeroepen om hun stem uit te brengen op hun favoriete genomineerde producten. Die campagne leverde ruim 25.000 stemmen op, waarna de jury - Thomas Douqué (Superunie), Michel Engelbertink (Jumbo) en Jort Scholten (Albert Heijn) - uiteindelijk 12 producten met een FoodAward kon belonen.

Deze editie van de FoodAwards volgt op een uiterst mager introductiejaar als gevolg van de uitdagende omstandigheden in de sector (onder meer hoge grondstofprijzen, hoge energiekosten en een snel oplopende inflatie). Daardoor besloten veel levensmiddelenfabrikanten het aantal introducties drastisch terug te schroeven, aldus FoodPersonality. De omzetbijdrage van nieuw geïntroduceerde producten was zelfs historisch laag, zo signaleerde het vakblad. De producten die desondanks aanspraak mogen maken op een FoodAward vertegenwoordigen daarmee het beste van wat A-merkartikelfabrikanten het afgelopen jaar op de markt hebben gebracht.

De winnaars (in alfabetische volgorde):

• Almhof Plantaardig Chocolade Mousse (Müller)

• Charlie’s Organics Sparkling Water (Charlie’s Organics)

• Chocomel Plant-Based (FrieslandCampina)

• Food2Smile Very Berry & Gimme Gummy Mix (Food2Smile)

• Hands Off My Chocolate Smooth No Milk (Hands Off My Chocolate)

• Holie Crunchy Muesli (Holie Foods)

• Knorr Veggie Wraps (Unilever)

• Kwekkeboom Oven & Airfryer Nacho Cheese Flavour Bloemkool Nuggets (NewForrest)

• Stegeman Omelet Plakjes (Stegeman)

• Verstegen Tafelgoud (Verstegen)

• Vienetta Dessert IJs Verjaardagstaart (Unilever)

• What the Fanta Pink (Coca-Cola)

Bron: FoodPersonality/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Vernieuwde opzet jaarlijkse prijzen Vriesvers Platform

Verkiezingen - Jumbo Foodmarkt Koornneef Westland Naaldwijk en Albert Heijn Pollemans Etten-Leur zijn de winnaars van de verkiezing ‘VriesVers Winkel van het Jaar 2023’. Beste A-merk werd Lamb Weston Grill Fries en beste VriesVers Product van het Jaar Huismerk werd Albert Hein Edamame Bonen. Het product Wochi Mochi Vanilla Strawberry van Bieze Food won de innovatieprijs.

Lees bericht


Jumbo sluit zich aan bij twee internationale inkooppartijen

Inkoop - Jumbo Supermarkten gaat samenwerken op het gebied van inkoop met andere Europese supermarktketens. Jumbo sluit zich hiervoor aan bij Everest en Epic Partners, twee Europese inkooporganisaties. De samenwerking gaat per direct van start en biedt vanaf 2024 voor Jumbo belangrijke schaalvoordelen.

Lees bericht


Jumbo Eerbeek plaatst eerste bulkfeed emballage-automaat

Statiegeld – Klanten van Jumbo Eerbeek kunnen vanaf woensdag in één keer - tot 100 stuks - zowel PET als blik leegschudden in de emballage-automaat van Tomra. De zogenaamde ‘bulkfeed-automaat’ is de eerste in Nederland. Bovendien vindt de uitbetaling van het statiegeld direct en snel plaats via een Tikkie QR-code.

Lees berichtAlbert Heijn introduceert ‘traybake-maaltijden’

Introductie - Albert Heijn heeft deze week de grootste en de eerste Albert Heijn XL heropend, die in Arnhem. De locatie heeft niet alleen een Bakery Café, zoals die eerder werd geopend bij de AH XL ‘Gelderlandplein’ in Amsterdam-Buitenveldert, maar de vestiging heeft ook tray-bakemaaltijden, meldt Foodpersonality.

Lees bericht© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid