Xu Dong Sun wil eerste halal Japans restaurant openen


Xu Dong Sun voor de voorpui van zijn nieuwe zaak Maruki in Rotterdam

Crowdfunding - Maruki, een restaurantconcept dat de Japanse keuken combineert met halal-principes, gaat binnenkort de deuren openen in Rotterdam. Het wordt het eerste halal restaurant in Nederland. Initiatiefnemer is de horecaondernemer Xu Dong Sun. Hij heeft een diepgaande passie voor zowel de horeca als zijn geloof.

Maruki belooft een unieke culinaire ervaring te bieden. Niet alleen in Rotterdam, maar ook in de rets van Nederland, want Xu Dong Sun wil groeien met zijn restaurantconcept. De roots van de ondernemer liggen bij een Chinese ondernemersfamilie in Rotterdam-Zuid. Zijn horecaervaring én het volgen van een cursus aan de Rajuku Ramen School in Tokyo hebben geleid tot de oprichting van Maruki. “Met zijn toewijding aan zijn geloof en zijn wens om een verschil te maken in de gemeenschap (ummah) is hij van plan een plek te creëren waar moslims en niet-moslims kunnen genieten van de Japanse keuken, zoals ramen en sushi, zonder zich zorgen te hoeven maken over de halal-status van hun maaltijd”, aldus de crowdfundingactie om het benodigde kapitaal binnen te halen voor zijn plannen. En ondernemer Sun zelf daarover: “Onze visie is om de moslimgemeenschap in Nederland te ondersteunen en het mogelijk te maken om écht halal Japans te eten. We geloven dat het naleven van halal-principes niet alleen gaat om eten en drinken, maar ook om een levensstijl die het geloof van de moslim versterkt”.

Geen rente

Gezien de Islamitische aard van het concept en het een project is voor en door moslims, betreft het een lening zonder rente. Rente is namelijk niet toegestaan in de Islam en wordt dus om deze reden niet gehanteerd. De campagne draait dus om een lening, maar er kunnen ook vouchers worden aangeschaft, om later in te komen wisselen zodra het restaurant open gaat.

Bron: CrowdAboutNow/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Eazie en Vegetarische Slager openen foodbar op Utrecht CS

Actie - De Vegetarische Slager en Asian Good foodbar Eazie openen gezamenlijk een tijdelijke Foodbar op Utrecht Centraal Station. Het doel is om de gasten van de locatie te inspireren om vaker te genieten van flexitarisch, vegetarisch of vegan eten. Als motto is daarom gekozen voor ‘Proef jij het verschil?’

Lees berichtPure Ingredients benoemt Jos Bongers tot nieuwe CEO

Benoeming - Jos Bongers wordt per 1 mei de nieuwe CEO van Pure Ingredients, producent van halal frozen food. Hij wordt verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van het bedrijf. De benoeming volgt na het besluit van Wout van Eeuwijk om een stapje terug te doen. Van Eeuwijk blijft onderdeel van Pure Ingredients en zal de nieuwe CEO en het Directieteam ondersteunen.

Lees bericht
Directieteam Pure Ingredients uitgebreid

Persoonlijk – Per 1 januari 2017 is het directieteam van vriesvers producent Pure Ingredients uitgebreid. Het nieuwe team bestaat uit: Wout van Eeuwijk (Eigenaar), René van Appeldorn (Sales), Wil Janssen (Finance), René Bosman (Traditional Sales) en Inge Bloemen (HRM). Gezamenlijk deelt het team ruim vijfenzeventig jaar aan ervaring in de levensmiddelen branche. Pure Ingredients, met productievestigingen in Kaldenkirchen (DE) en Venlo (NL), is...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid