YB haalt eerste €900.000 op voor internationale groei


Het nu aangetrokken kapitaal wordt ingezet om de groei extra te versnellen

Formulenieuws - YB zet in op internationale expansie met zowel masterfranchise als met haar producten voor retail en foodservice. Om deze groei te versnellen is het bedrijf een coöperatie geworden, waar mensen mede-eigenaar van kunnen worden. Inmiddels zijn er 633 ambassadeurs als mede-eigenaar aangetrokken, zodat zo’n €900.000 voor internationale groei te opgehaald.

Volgens YB is dit bedrag slechts een eerste stap. Er komen nog meer rondes aan met als doel om enkele duizenden mede-eigenaren aan het merk te verbinden en de groei én impact verder te versnellen.

Twee nieuwe bedrijfsonderdelen

YB is in tien jaar tijd van een horecabedrijf met een eerste vestiging in Utrecht, uitgegroeid tot een missie-gedreven merk met niet alleen dertien eigen vestigingen, maar tevens twee nieuwe bedrijfsonderdelen. Een internationale tak met master franchisepartners van wereld­formaat, zoals Autogrill, en de uitrol van haar ready-to-eat YB Oats als plantaardig ontbijt, lunch en tussendoortje met zowel retail- als foodservicepartners in Noordwest-Europa. Direct na haar tienjarig bestaan eind september 2022 zal het bedrijf geheel plantaardig opereren.

Groeigeld

Het nu aangetrokken kapitaal wordt ingezet om deze groei extra te versnellen. Zo is er een sales team aangetrokken voor retail, is de communicatie versterkt en het franchiseteam opgezet. Daarnaast wordt een aangescherpte branding gelanceerd om zowel in de eigen horecavestigingen, als thuis en onderweg met de producten uit de supermarkt, te kunnen inspireren. Inmiddels is er een partnership gesloten om de ready-to-eat YB Oats naar internationale markten te brengen en zijn er vergevorderde gesprekken voor nieuwe franchiselocaties in de Europese markt.

Impact

YB, opgericht in 2012, is een B Corp en Clipop gecertificeerde Nederlandse keten met dertien horecalocaties in Nederland, die het hele jaar door plantaardige producten buitenshuis brengt en klimaat positief opereert. Wouter Staal, oprichter en CEO van YB: “Na het sluiten van deze eerste ronde starten we met de inschrijving voor de volgende ronde om nóg meer fans aan ons te binden en te betrekken bij onze projecten, plannen en ambities. Zo willen we binnen enkele jaren doorgroeien naar duizenden mede-eigenaren in binnen- en buitenland. De eerste stap is gezet.”

Bron: YB/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsSpare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht

Freshly Chopped sluit overeenkomst voor snelle groei

Formulenieuws – De gezonde fastfoodformule Freshly Chopped wil snel groeien en tekende daarvoor afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst met een franchiser. Franchiseondernemer De Derde Linden en FFF International hebben in de overeenkomst de ambitie vastgelegd om binnen vijf jaar dertig Freshly Chopped restaurants in de Randstad te openen.

Lees berichtYB franchise module op bedrijfslocatie Food&i

Catering - YB gaat met een onbemande module de bedrijfshoreca van Food&i in Rotterdam ondersteunen. YB had al een dergelijke partnership met Autogrill in Brussel. De samenwerking betekent voor YB een verdere uitbreiding van de franchise activiteiten.

Lees bericht

Johnny’s Burger Company krijgt exclusieve franchiserechten O’Tacos

Formulenieuws - Het hamburger take-away en delivery bedrijf Johnny’s Burger Company krijgt de exclusieve rechten om O’Tacos te franchisen. Dankzij de overeenkomst tussen Johnny’s Burger Company en O’Tacos wordt een pad vrijgemaakt voor een nieuw type franchiseformule. Tijdens de pilot zal een dertigtal vestigingen van Johnny’s Burger Company starten met een zogenoemde virtual kitchen voor...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid