Zes craft brouwerijen starten gezamenlijk Craft Club


Bieren - Zes craft brouwerijen - Rock City Brewing, Two Chefs Brewing, Brouwerij Frontaal, BrewDog, Kompaan Craft Beer en vandeStreek Bier – slaan de handen ineen en starten Craft Club. De groep brouwers maakt elke maand unieke bieren die door een eigen snelle en compleet gekoelde logistieke keten – van brouwerij tot eindverbruiker – zo snel mogelijk gedronken kunnen worden.

De deelnemende brouwerijen hebben alle zes een duidelijke eigen stijl en filosofie. Zij brouwen zeer diverse bieren, en wat hen bindt is de liefde voor knetterverse hop-forward bieren van de hoogste kwaliteit. Tevens staan ze bekend vanwege het brouwen van te gekke specials. Ronald van de Streek, medeoprichter van vandeStreek Bier: “Bepaalde bieren wil je eigenlijk direct uit de lagertank van de brouwerij drinken. Zeker bieren die bol staan van de aromatische hop drink je nu eenmaal het best zo vers mogelijk, dan zijn ze op hun lekkerst. Dat is natuurlijk onmogelijk. De uitdaging is dan om het bier gekoeld te houden, waardoor de versheid langer wordt bewaard. In de bestaande logistieke keten is dit helaas niet mogelijk, maar samen met Bottel hebben we nu de ultieme oplossing gevonden.”

Craft Club koelkast

Dennis Stevens, mede-initiatiefnemer van Craft Club: “Van oorsprong bottelen wij bieren voor diverse Nederlandse craft brouwerijen. Wij ontvangen alle bieren direct van de brouwers, dat bracht ons op het idee dit verse bier in grotere flessen af te vullen en die in speciale koelkasten in slijterij of supermarkt te plaatsen. Daaruit is de Craft Club koelkast ontstaan: de plek om speciale bieren te ontdekken die in perfecte conditie zijn.” Koen Overeen van Rock City Brewing: “Elke maand wisselen de bieren en vind de bierliefhebber nieuwe, unieke of speciale bieren. Ook geeft Craft Club veel informatie over het bier, zoals de specifieke ingrediënten en wat die voor speciale smaak geven. Zodat de bierliefhebber weet wat zij of hij drinkt en zo diens smaak verder kan ontwikkelen. Daarmee willen we meer kennis delen om de biermarkt nog interessanter maken en bieden we via Craft Club bieren waarvan iedereen kan genieten”.

Elke maand bieden de zes brouwerijen een nieuw bier aan, dat zo vers mogelijk in de Craft Club koelkast wordt geplaatst. De flessen komen in twee maten: 95 cl en 50 cl. Gedurende de maand worden de koelkasten aangevuld met telkens vers afgevulde flessen van ‘het beste bier voor nu’. Op decraftclub.nl vindt de bierliefhebber een handige store locator die aangeeft waar in de buurt je het bier kunt vinden.

Craft Club/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Tweede Nederlandse BrewDog opent op Amsterdam CS

Formulenieuws – BrewDog opent op het Amsterdam Centraal Station de tweede locatie van het café in Nederland. Eerder opende BrewDog al Rotterdam Outpost. Deze BrewDog bar is wel de eerste in Nederland met nieuwe franchise- exploitatiepartner SSP.

Lees bericht



Nederlandse Brouwers versterkt met vier nieuwe leden

Bierbrouwers - Brouwerij Duvel Moortgat NL, Two Chefs Brewing, Kompaan en Noordt hebben zich per februari 2020 aangesloten bij Nederlandse Brouwers. De vereniging Nederlandse Brouwers telt hiermee voortaan veertien leden, die samen ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland vertegenwoordigen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid