‘Zuid-Holland redt de meeste maaltijden’


De app Too Good To Go is zeer succesvol in Nederland en redde vorig jaar meer dan 5 miljoen maaltijden

Analyse - In 2021 redde Too Good To Go Nederland ruim 5 miljoen maaltijden. Koploper was de provincie Zuid-Holland, waar 1.097.012 maaltijden werden gered via app tegen voedselverspilling. Dat bleek uit het tweede jaarlijkse Impact Rapport van Too Good To Go  tijdens het eerste live event in het Transformatorhuis in Amsterdam.

Wereldwijd werden 52 miljoen maaltijden gered via de Too Good To Go-app. Het bedrijf breidde uit naar Canada en Ierland. Opvallend is het succes in Nederland. Als Europese koploper op het gebied van voedselbesparing, wist Too Good To Go in Nederland in één jaar 5.234.897 maaltijden te redden van de verspilling. Dit komt neer op een stijging van 45% ten opzichte van 2020, toen Nederland ruim 3.6 miljoen maaltijden redde via de app. Parallel aan de snelle uitbreiding was 2021 ook het jaar waarin Too Good To Go officieel klimaatneutraal+ werd.

Nederland

Zuid-Holland wist 1.097.012 maaltijden te redden en is koploper in Nederland, gevolgd door Noord-Holland (968.420 maaltijden) en Noord-Brabant (807.333 maaltijden). In Nederland bestonden de geredde maaltijden in 2021 voor 78% uit verrassende ‘magic boxen’, 14% uit groenten- en fruitboxen, 7% uit broodboxen en 1% themaboxen. Retailers (3.903 aangesloten partners) redden gezamenlijk 2.930.422 maaltijden. Bakkerijen (2.551 aangesloten partners) redden 1.924.027 Magic Boxen.

In 2022 zet Too Good To Go in Nederland, naast een verdere uitbreiding van de app, ook in op meer aandacht voor voedselverspilling bij mensen thuis, met onder andere bewustwordingcampagnes rondom thema’s als de vaak verkeerd geïnterpreteerde THT-etikettering.

Bron: Too Good To Go/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

THIJS-drinks maakt sap van overtollig fruit

Introductie - THIJS-drinks is het eerste frisdrankenmerk dat met reststromen fruit gaat werken. Het bedrijf introduceert op de eerste dag van de zomer sap gemaakt van overtollig fruit. Dit idee, dat ontstaan is bij toenmalig sterrenchef Thijs, moet een bijdrage leveren tegen voedselverspilling.

Lees bericht


FCSI-congres: ‘Verduurzaming is geen vraag, maar een eis’

Congres - De transitie naar duurzaamheid en minder voedselverspilling was het centrale thema tijdens het FCSI-congres Hospitality Hub 2022 in Hotel de Werelt in Lunteren. Het congres dat door corona twee jaar was uitgesteld, kende een goede line-up met sprekers als Paul van Oers van de Hotelschool Maastricht, Emma Kallen sustainability consultant bij Factor Delta, impact manager Kathelijn van Elk van...

Lees bericht

Platform voor horeca lanceert marktplaats ‘no waste’

Voedselverspilling - TIPPR, het inspiratieplatform voor de horeca,  lanceert een marktplaats met overschotten en imperfecte producten. Op het platform ‘no Waste’ kunnen fabrikanten en groothandelaren producten aanbieden, die zij niet meer kunnen verkopen, maar voor een horecaondernemer tegen een gunstige prijs nog wel geschikt zijn om te gebruiken.

Lees berichtMinister Staghouwer benadrukt belang aanpak voedselverspilling

Voedselverspilling  - Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft de Tweede Kamer geïnformeerd over de voortang van de nationale aanpak tegen voedselverspilling. Daarbij benadrukt hij het belang van de samenwerking binnen de stichting Samen Tegen Voedselverspilling, voor het behalen van Sustainable Development Goal: 50% minder voedselverspilling voor 2030.

Lees bericht

IKEA pakt samen met Too Good To Go voedselverspilling aan

Voedselverspilling - Consumenten kunnen voortaan overgebleven IKEA maaltijden en producten bestellen via de Too Good To Go app en deze afhalen bij een IKEA winkel in Nederland. Het warenhuis biedt de overgebleven producten uit het restaurant en de Zweedse delicatessenwinkel - zoals de balletjes – vanaf nu tegen lagere prijzen aan om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid