‘Zuid-Holland redt de meeste maaltijden’


De app Too Good To Go is zeer succesvol in Nederland en redde vorig jaar meer dan 5 miljoen maaltijden

Analyse - In 2021 redde Too Good To Go Nederland ruim 5 miljoen maaltijden. Koploper was de provincie Zuid-Holland, waar 1.097.012 maaltijden werden gered via app tegen voedselverspilling. Dat bleek uit het tweede jaarlijkse Impact Rapport van Too Good To Go  tijdens het eerste live event in het Transformatorhuis in Amsterdam.

Wereldwijd werden 52 miljoen maaltijden gered via de Too Good To Go-app. Het bedrijf breidde uit naar Canada en Ierland. Opvallend is het succes in Nederland. Als Europese koploper op het gebied van voedselbesparing, wist Too Good To Go in Nederland in één jaar 5.234.897 maaltijden te redden van de verspilling. Dit komt neer op een stijging van 45% ten opzichte van 2020, toen Nederland ruim 3.6 miljoen maaltijden redde via de app. Parallel aan de snelle uitbreiding was 2021 ook het jaar waarin Too Good To Go officieel klimaatneutraal+ werd.

Nederland

Zuid-Holland wist 1.097.012 maaltijden te redden en is koploper in Nederland, gevolgd door Noord-Holland (968.420 maaltijden) en Noord-Brabant (807.333 maaltijden). In Nederland bestonden de geredde maaltijden in 2021 voor 78% uit verrassende ‘magic boxen’, 14% uit groenten- en fruitboxen, 7% uit broodboxen en 1% themaboxen. Retailers (3.903 aangesloten partners) redden gezamenlijk 2.930.422 maaltijden. Bakkerijen (2.551 aangesloten partners) redden 1.924.027 Magic Boxen.

In 2022 zet Too Good To Go in Nederland, naast een verdere uitbreiding van de app, ook in op meer aandacht voor voedselverspilling bij mensen thuis, met onder andere bewustwordingcampagnes rondom thema’s als de vaak verkeerd geïnterpreteerde THT-etikettering.

Bron: Too Good To Go/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsInstockMarket ontvangt B Corp-certificering

Certificering - InstockMarket, de duurzame horecagroothandel, laat weten dat het bedrijf officieel een B Corp is. Om deze erkenning te verdienen, moet een organisatie voldoen aan strenge normen op het gebied van sociale en ecologische duurzaamheid.

Lees bericht


Regionaal project Orbisk ook in Barneveld van start

Voedselverspilling - Alberto’s Italian in Barneveld, partner van cateringplatform Zakelijk Bezorgd, is de tweede locatie die meedoet aan het regionale project Orbisk in Regio Foodvalley. De gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen en Barneveld van Regio Foodvalley zetten de komende twee jaar twee Orbisk systemen in voor regionale horeca.

Lees berichtInstockMarket verdubbelt de groei en impact in 2023

Voedselverspilling - Duurzame horecagroothandel InstockMarket heeft er een goed jaar opzitten. Dit jaar redde het bedrijf ruim 800 duizend kilo aan voedselproducten en werden er veel veranderingen doorgevoerd. Zo sloot de groothandel meerdere zakelijke contracten met grote cateraars en merken, maar kreeg het ook een nieuwe behuizing in Diemen. Ook werd een nieuw ERP-systeem geïmplementeerd en een nieuwe website gelanceerd.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid