Zwanenberg en Struik voortaan samen
Fusie - De aandeelhouders van Zwanenberg Food Group (ZFG) en Struik Foods Europe hebben besloten dat de twee ondernemingen per vandaag samen gaan. Hiermee ontstaat een breed voedingsmiddelenconcern met 1.800 medewerkers en een jaaromzet van €540 miljoen.
Met deze fusie ontstaat een krachtige combinatie op het gebied van soepen, sauzen, conserven en maaltijden. Zwanenberg Food Group biedt werk aan 1.600 mensen die samen een omzet van €420 miljoen realiseren. Bij Struik Foods Europe, dat een jaaromzet realiseert van €120 miljoen, werken 200 mensen. Volgens Aldo van der Laan, Chairman Zwanenberg Food Group, zijn er grote synergievoordelen te halen door de krachtenbundeling. René van Drie van Struik Foods Europe onderstreept dit: “Samen vormen de ondernemingen een sterke marktpartij.” Volgens Van Drie is schaalgrootte cruciaal voor succes.
Over de fusie zijn de vakbonden inmiddels geïnformeerd. Ook hebben beide Ondernemingsraden positief geadviseerd. De Autoriteit Consument en Markt heeft reeds ingestemd met de voorgenomen transactie. De fusie heeft geen gevolgen voor het personeel.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Remia opent ‘pop-up museum’ op Horecava
Actie - De combinatie van Remia Fritessaus Classic en Remia Curry Ketchup is onlangs uitgeroepen tot het ‘Lekkerste Speciaaltje’. Als eerbetoon aan dit culinaire erfgoed heeft Remia tijdens de aankomende Horecava daarom een exclusief pop-up museum geopend, waar de combinatie wordt tentoongesteld.
Lees berichtZwanenberg komt met nieuwe Kips Vega-campagne
Campagne – Kips heeft een nieuwe campagne ontwikkeld die erop is gericht consumenten ervan te overtuigen dat Kips Vega een feestje is op je boterham. De campagne is ontwikkeld in samenwerking met reclamebureau Alfred.
Lees bericht‘Nederlanders gek op saus en we variëren ook veel’
Achtergrond – Sauzen zijn populair bij Nederlanders. En hoewel de mayonaise en ketchup verreweg het meest worden gebruikt, kiest de Nederlander toch steeds vaker voor een specifieke saus bij een gerecht. En dat specifieke gebruik geldt niet alleen voor een product of gerecht, maar ook voor het soort maaltijd.
Lees berichtZwanenberg Food Group wil locatie Voorthuizen sluiten
Industrie – Zwanenberg Food Group (ZFG) is voornemens de productie van knakworst en soepen van de voormalige 'Struikfabriek' in Voorthuizen in 2023 te staken. De productielijnen voor soep en knakworst in Oss zullen worden uitgebreid.
Lees berichtZwanenberg 100e stakeholder Samen Tegen Voedselverspilling
Voedselverspilling – Zwanenberg Food Group is het 100e bedrijf dat zich als stakeholder aansluit bij Samen Tegen Voedselverspilling. Door voeding te verhitten en in een circulaire verpakking te verpakken, en door onder andere reststromen te verwerken tot soepen en sauzen, draagt Zwanenberg fors bij aan het tegengaan van verspilling.
Lees berichtEdwin van Veldhuizen commercieel directeur Zwanenberg Food Group
Benoeming – Edwin van Veldhuizen is per 1 juli 2020 benoemd tot commercieel directeur bij Zwanenberg Food Group. Hij was commercieel directeur bij Struik Foods Europe, de onderneming waarmee Zwanenberg op 13 maart 2020 fuseerde.
Lees bericht