Hans Jacobs doet stapje terug bij Albron

Catering - Hans Jacobs, directeur Operations van Albron Nederland, heeft zich vorige week teruggetrokken uit het directieteam van Albron en gaat een functie vervullen op een ander niveau. Het directieteam respecteert de keuze van Hans Jacobs. Jacobs acht zichzelf op dit moment niet de juiste man op de juiste plek om nog langer succesvol invulling te geven aan de grote hoeveelheid verantwoordelijkheden die bij de functie van directeur Operations hoort....

Lees bericht

SAB Catering breidt Fairtrade assortiment uit

Catering  - Tijdens de Fairtrade@Work week, van 28 oktober tot en met 1 november, start SAB Catering in haar 250 bedrijfsrestaurants in Nederland met de omzetting van het zoetbeleg naar het zoete broodbeleg van Fair Trade Original. Het gaat om de producten als hagelslag, jam, chocoladepasta, pindakaas en honing. Het streven is dat eind december van dit jaar in alle SAB-restaurants uitsluitend Fairtrade zoetbeleg te koop is.  “Inspelen op de groeiende vraag...

Lees bericht

Gezonde leefstijl hoog op politieke agenda

Catering - “Het stimuleren van gezond werken  en een gezonde leefstijl staat hoog op de agenda van de minister van Sociale  Zaken en Werkgelegenheid.” Dat zei  Hayo van der Brugge namens minister  Lodewijk Asscher aan het begin van  het symposium De Gezonde Werkvloer  met als thema ‘Vitaliteit: structureel  bedrijfsbeleid’, dat onlangs werd gehouden. Asscher zelf was op het  laatste moment verhinderd vanwege de begrotingsonderhandelingen. Van der Brugge benadrukte dat de...

Lees bericht

Sodexo topman Hans Rijnierse kiest voor non-executive rol

Personalia - Na 45 jaar bij Van Hecke/Sodexo waarvan 25 jaar als CEO treedt Hans Rijnierse (66) per 1 januari 2014 terug als CEO van Sodexo Benelux.   Rijnierse maakt een vervolgstap in zijn carrière als Non-Executive Chairman van Sodexo Nederland. In zijn nieuwe rol blijft hij lid van het Europese Executive Committee. De dagelijkse aansturing van de bedrijven in de Benelux komt in handen van Michel Croisé, sinds 2005 CEO van Sodexo België en...

Lees bericht


Tieners beter beschermd tegen overgewicht met 5 maaltijden per dag

Onderzoek – Kinderen die aanleg hebben om dik te worden, kunnen beter vijf maaltijden per dag nuttigen. Een vaste routine van ontbijt, lunch, avondeten en twee tussendoortjes blijkt tieners succesvol te helpen tegen overgewicht. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Oost-Finland. Zij volgden voor hun onderzoek meer dan 4000 jongeren van voor hun geboorte tot hun 16e jaar, en hun ouders.  Vijf eetmomenten geldt ook voor volwassenen die aanleg hebben om...

Lees bericht

RIVM: ’Ook 70-plussers moeten voedingspatroon aanpassen’

Zorg - Zelfstandig-wonende 70-plussers eten meer ongezonde verzadigde vetzuren en zout en minder volkoren producten, fruit en vis dan aanbevolen. Daarmee gelden voor hen dezelfde aandachtspunten om het voedingspatroon te verbeteren als voor de rest van de bevolking. Dat schrijft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in een rapport naar aanleiding van een onderzoek onder 700 zelfstandig wonende 70-plussers. De meeste deelnemers waren relatief vitaal. Zelfstandig-wonende ouderen eten en drinken...

Lees bericht

Sodexo steunt Pink Ribbon in oktober met deel opbrengst speciaal brood

Catering – Cateraar Sodexo biedt de gehele maand oktober in de (bedrijfs)restaurants een speciaal brood aan waarvan de opbrengst naar Pink Ribbon gaat. Dit jaar vraagt Stichting Pink Ribbon aandacht voor het feit dat in Nederland dagelijks negen mensen sterven aan de gevolgen van borstkanker. Op 470 van alle restaurants van Sodexo staat een maand lang het brood voor Pink Ribbon als dé maandspecial op het menu. Consumenten en bezoekers kunnen...

Lees bericht

‘Kinderen vroegtijdig in contact brengen met groente’

Kinderdagverblijven – Olvarit en het kindermerk Woezel & Pip gaan zich gezamenlijk inzetten om kinderen meer groente te laten eten. De actie is gericht op kinderdagverblijven en ouders. Recent onderzoek, gepresenteerd tijdens een congres georganiseerd door het Platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen, wijst uit dat de smaakontwikkeling zich al heel vroeg ontwikkelt. Zelfs voor de geboorte. Ook na de geboorte dient de smaakontwikkeling van een baby verder...

Lees bericht


Nieuwe dimensie in samenwerking Vroegop-Windig en KLM Catering

Catering - KLM Catering Services (KCS) en Vroegop-Windig hebben de handen ineen geslagen en blazen de samenwerking nieuw leven in. Vanaf 1 december 2013 gaat Vroegop-Windig dagelijks een breed arsenaal aan groenten, fruit en gesneden producten leveren.KCS verwerkt deze vervolgens in haar maaltijden die door duizenden reizigers dagelijks worden geconsumeerd. Vroegop-Windig vervult al meer dan 70 jaar een belangrijke rol in de aardappelen, groenten en fruit sector. Naast groothandel en importeur van ...

Lees bericht

Sodexo voor negende jaar op rij onderscheiden op duurzaamheid

Catering - Voor het negende opeenvolgende jaar heeft Sodexo de ‘top ranking’ bereikt op sociaal, ecologisch en economisch gebied in de Dow Jones Sustainability Indexes (DJSI). Sodexo is benoemd tot ‘Global Sustainability Industry Leader’ in de cateringsector. Het bedrijf wordt in een toelichting geroemd om haar ‘voortdurende inzet om zaken te verbeteren en te verduurzamen en niet te rusten bij de bereikte resultaten. Bovendien heeft het bedrijf laten zien dat...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid