Albron en Center Parcs lanceren vijf nieuwe concepten

Recreatie - Albron en Center Parcs lanceren vijf nieuwe horecaconcepten op de Belgische vakantieparken van Center Parcs. Het gaat onder meer om een all you can eat-eetconcept en om een grand café. In hoogtempo worden de bestaande horecalocaties omgebouwd. Vanaf medio januari zijn Albron en Center Parcs volgens eigen zeggen klaar ‘om de wereld te laten zien hoe lekker eten en drinken samenkomen in een geweldige beleving’. Het gaat om...

Lees bericht

Verpleeghuis Lauwershof onderging metamorfose mede dankzij DoSocial

Zorg - Oudorper verpleeghuis Lauwershof  onderging in 2 dagen tijd een flinke metamorfose. Drijvende krachten achter de ombouw waren DoSocial, Actiz en productiebedrijf Mediamol. “De samenleving meer betrekken bij het wel en wee van het leven in een verpleeghuis”, vormde het hoofddoel van de gezamenlijke inspanning. De partners van DoSocial (www.dosocial.nl) hebben een grote bijdrage geleverd aan de metamorfose van Lauwershof. Mensen hebben door hun  expertise, netwerk, middelen en...

Lees bericht

Sodexo tekent contract met NXP voor 3 jaar

Catering – NXP, een bedrijf in semiconductors, en Sodexo hebben een partnership overeenkomst afgesloten voor het management en de uitvoering van alle facilitaire diensten bij NXP. Per 1 januari 2014 gaat Sodexo aan de slag als de nieuwe serviceprovider in de 13 gebouwen in Eindhoven en Nijmegen. De bedrijven gaan een samenwerking aan voor de periode van drie jaar. In totaal worden 16 diensten verleend, waaronder schoonmaak, catering, post/logistiek, repro, receptie, handyman service, projectmanagement...

Lees bericht

SAB Catering sluit ‘deal’ met NVWA

Catering - SAB Catering heeft een overeenkomst gesloten met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteiten (NVWA) over de naleving van de regels rondom voedselveiligheid. SAB is de tweede cateraar in Nederland die het convenant horizontaal toezicht heeft ondertekend. Dit maakte de cateraar zojuist bekend. Het convenant horizontaal toezicht is een onderdeel van het nieuwe toezicht van de NVWA. Bedrijven krijgen met dit convenant meer ruimte om zelf de verantwoordelijkheid te nemen...

Lees bericht


Omzet bedrijfscateraars vooral buiten het lunchmoment om

Catering - Van de 3 miljard euro die wordt uitgegeven aan bedrijfscatering wordt maar 1 miljard echt besteed aan het lunchmoment. De rest van de omzet realiseren de cateraars met de (gratis) koffieverstrekking en andere eetmomenten gedurende de dag. Dat blijkt uit het Nationaal Catering Onderzoek van onderzoeksbureau Foodstep. Dat de cateringsector het moeilijk heeft is al langere tijd bekend; er bezoeken minder mensen het bedrijfsrestaurant en ook de gemiddelde besteding daalt....

Lees bericht

DoSocial genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2013

Nominatie – Het kersverse initiatief DoSocial is genomineerd voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen 2013. De prijzen worden dit jaar voor de derde keer uitgereikt en geeft een prachtig inkijkje in de participatiesamenleving die Nederland is. De genomineerden zijn door een selectiecommissie gekozen. Naast specifieke criteria per categorie is er gelet op de meerwaarde voor de maatschappij, of de inzending een voorbeeldfunctie heeft en overdraagbaar is. Daarnaast is er gekeken of het...

Lees bericht

‘15% van de kinderen ontbijt niet of niet altijd’

Onderzoek - 15% van de kinderen ontbijt niet of niet altijd. Bijna driekwart van de kinderen beslist zelf wat ze ontbijten en op vrijwel alle ontbijttafels staat brood. Zes op de 10 kinderen ontbijten 5 tot 15 minuten, bijna een kwart ontbijt in minder dan 5 minuten. Dat blijkt uit het Nationaal Schoolontbijt Onderzoek uitgevoerd door onderzoekbureau Ruigrok Netpanel. Kinderen kijken vooral goed ontbijtgedrag af van hun ouders: ontbijten de ouders dagelijks, dan doen hun...

Lees bericht

Foodwatch kritisch over ‘Nationaal Schoolontbijt’

Scholen - Voedselwaakhond Foodwatch begint een e-mailactie tegen het Nationaal Schoolontbijt. Volgens de organisatie wordt met de actieweek, die volgende week begint, ongezond eten gepromoot en eist daarom ingrijpen van de overheid. Volgens Foodwatch krijgen kinderen producten voorgeschoteld als hagelslag, volle margarine en zoute smeerkaas, terwijl dit eigenlijk groente en fruit zouden moeten zijn. De kritiek van de organisatie richt zich vooral op de inhoud van de ontbijtpakketten, die de...

Lees bericht


FrieslandCampina aan boord bij KLM

Inflightcatering – KLM serveert sinds 1 oktober Campina melk van FrieslandCampina aan boord van zijn vluchten. De Nederlandse weidemelk vervangt de Deense biologische melk, vanwege de duurzame eigenschappen en tevens het oer-Hollandse karakter van Campina. KLM heeft gekozen voor de gewone 1 liter consumentenverpakking van Campina Halfvolle Melk. Dit vanwege de internationale naamsbekendheid van Campina en het gunstige imago van Nederlandse melk in het buitenland. Het verpakkingsmateriaal is bovendien FSC-gecertificeerd. Het nieuws volgt...

Lees bericht

Food Connect en WUR samen aan de slag met eiwitrijke maaltijden

Zorg - Food Connect en Wageningen UR Food & Biobased Research (WUR FBR) gaan de komende 3 jaar samenwerken aan de ontwikkeling van eiwitrijke maaltijden. Deze maaltijden worden onder andere ingezet bij mensen met een verhoogd risico op ondervoeding. Ondervoeding komt steeds meer voor bij mensen waarbij de eetlust sterk is afgenomen. Mede doordat veel van deze mensen geen zorg aan huis krijgen, wordt hun verslechterde voedingstoestand vaak laat opgemerkt. Food Connect...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid