WE CANTEEN proefweek van start

Catering – De WE CANTEEN proefweek is vandaag van start gegaan in de Refter, het restaurant van de Radboud Universiteit Nijmegen. Verschillende ondernemers uit de omgeving van Nijmegen verzorgen tot en met 7 februari het aanbod in de kantine. De WE CANTEEN proefweek is een uniek concept. WE CANTEEN verzorgt een week lang op locaties de catering, in samenwerking met lokale ondernemers uit de omgeving van het bedrijf, de universiteit, het ziekenhuis...

Lees bericht

Nieuwe maaltijdformule in Ziekenhuis Amstelland

Zorgcatering - Ziekenhuis Amstelland en Keukens van Langerhuize uit Amstelveen hebben hun samenwerking vernieuwd. Gekozen is voor een nieuwe, praktische manier van maaltijden serveren aan de patiënten. Voordeel van die samenwerking  is de flexibiliteit voor de patiënt en duurzaamheid voor het ziekenhuis. Patiënten die na hun opname nog niet zelfstandig genoeg zijn om thuis een maaltijd te bereiden kunnen een “gratis” warme maaltijd mee naar huis krijgen....

Lees bericht

Omzetstijging CSM

Industrie- De omzet van CSM, de producent van bakkerijbenodigdheden en melkzuur, is in het vierde kwartaal met ruim 52 miljoen euro gestegen tot 854,7 miljoen euro. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het bedrijf dat een sterke positie in de Nederlandse out-of-homemarkt bekleedt. De autonome omzetgroei van CSM bedroeg 2,5 procent. Het bedrijfsresultaat (ebita) ging, exclusief eenmalige kosten, met 40 procent omhoog tot 56,3 miljoen euro. In het vierde kwartaal boekte CSM 19,5 miljoen euro...

Lees bericht

Eetgedrag jongeren verandert nauwelijks

Overgewicht – Het eetgedrag van jongeren verandert nauwelijks. Dit ondanks de vele maatregelen en campagnes van onder meer de overheid en cateraars om jongeren gezonder te laten eten. Dit blijkt uit een nieuw rapport van het Convenant Gezond Gewicht dat vandaag officieel is gepresenteerd tijdens de Balans Top in Den Haag. Paul Rosenmöller van het Convenant Gezond Gewicht vindt vooral de cijfers over het eetgedrag van de jeugd het meest...

Lees bericht


Wim Betten directeur operations en technologie bij Cono Kaasmakers

Industrie - Zuivelcoöperatie Cono Kaasmakers uit Beemster,  bekend van Beemsterkaas, heeft per 1 januari weer een tweehoofdige directie. Wim Betten is per die datum benoemd als directeur operations en technologie. Betten was voorheen werkzaam bij FrieslandCampina, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de productie en de bouw van een nieuwe kaasfabriek in Workum en de kaasopslag in Marum. Ook Cono is bezig met nieuwbouw. Samen met algemeen directeur Eric...

Lees bericht

Bedrijfsrestaurant zonder personeel in opkomst

Bedrijfscatering – Absoluta Food & Facilities lanceert twee nieuwe cateringmodules: open!restaurant en open!koffie. Beide concepten spelen in op de toenemende vraag naar restauratieve voorzieningen zonder personeel. Op de vakbeurs Facilitair van 16 tot en met 18 januari in ’s-Hertogenbosch toont Absoluta voor het eerste de concepten. Open!restaurant presenteert een duurzaam assortiment. Daarbij zijn de operationele kosten minimaal en hoeft de opdrachtgever geen investeringen te doen in het concept. Open!koffie is...

Lees bericht

Consument alleen duurzaam als het uitkomt

Onderzoek – Duurzaamheid is in. Niet alleen onder bedrijven, maar ook consumenten vinden het belangrijk. Tenminste, als het hen uitkomt. Geld vormt vaak het grootste struikelblok. Dat blijkt uit het Nationaal Duurzaamheidsonderzoek door ’1 Miljoen Druppels’, een initiatief om uiteindelijk een miljoen mensen bewuster te maken van hun eigen bijdrage aan een beter milieu. Zij ondervroegen 914 personen, maar liefst 93 procent daarvan vindt duurzaamheid belangrijk. Als het erop aankomt, zegt echter slechts 67 procent...

Lees bericht

Hutten Catering draaide beste jaar ooit

Catering – Hutten Catering heeft één van de beste jaren ooit achter de rug. Dit meldt directeur Bob Hutten. De omzet van het bedrijf groeide met maar liefst 17 procent. Hutten Catering is een vreemde eend in de bijt in cateringland. Waar de meeste bedrijven voor iedere klant en opdrachtgever moeten vechten, groeit de Veghelse cateraar jaar op jaar. Ook in 2012. “Het beste jaar ooit. 17 procent groei. Ik ben trots op onze...

Lees bericht


Leerlingen verantwoordelijk voor catering gemeentehuis Montferland

Catering – Een cateringpartner met ideële doelstellingen, daar was het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Montferland naar opzoek. Het is gevonden De Ziep in Didam, een school voor voortgezet speciaal onderwijs. Het nieuwe gemeentehuis in de gemeente Montferland besloot enige tijd geleden het verzorgen van de lunch uit te besteden aan een partner met een ideële doelstelling. In school De Ziep in Didam is die partner...

Lees bericht

Pleidooi voor streekproducten in zorginstellingen

Zorginstellingen – Zorginstellingen moeten over op verse streekproducten. Dit versnelt de genezing. Bovendien drukt dit het gebruik van dure bijvoeding en dito medicijnen en gaat het voedselverspilling tegen. Het gebruik van verse streekproducten in zorginstellingen gebeurt nog op kleine schaal. Instellingen vinden het vaak te duur. Toch levert het serveren van maaltijden gemaakt van verse streekproducten juist geld op. De besparingen kunnen jaarlijksoplopen tot tienduizenden euro's, zo blijkt uit ervaringen van...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid