Samen sterk voor een gezonde jeugd
Samenwerking - Met deze ambitie ondertekenden Albert Heijn, Achmea, Nutricia, Danone Nederland, PepsiCo, H.J. Heinz, de gemeente Utrecht en Albron een stedelijke samenwerkingsovereenkomst met JOGG Utrecht. Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de beweging voor een gezonde omgeving en een gezonde jeugd. Iedereen in een stad, dorp of wijk zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Sinds 2010 is Utrecht officieel een...
Lees berichtTweede proefweek YES WE CANTEEN in Nijmegen
Catering – YES WE CANTEEN organiseert in februari een tweede proefweek op de Radbout Universiteit Nijmegen. Studenten kunnen nu al aangeven wat zij in die week graag zouden willen zien als aanbod in die week. YES WE CANTEEN is een initiatief van de studentes Charlotte van Leeuwen en Maaike de Reuver. Zij willen een alternatief neerzetten voor de traditionele cateraars door afspraken te maken met kleine, lokale, ondernemers. Eerdere proverijen onder...
Lees berichtW&G Groep, Huuskes, Unilever en Rational winnaars Hospitality Awards
Wedstrijd - W&G Groep, Huuskes, Unilever Food Solutions en Rational zijn de winnaars geworden van de Food Hospitality Business Awards 2012. De vier producenten zijn in hun eigen categorie door zorginstellingen overall het best beoordeeld op de criteria prijs/kwaliteit, klantgerichtheid, innovatie en duurzaamheid. Dit blijkt uit onderzoek van Foodinc. en Het Nederlands Kokspanel in opdracht van Food Hospitality. De awards werden donderdag uitgereikt. In de categorie Vers behaalde W...
Lees berichtCateraar Vitam komt met eigen ketchup
Catering - Cateraar Vitam heeft in het kader van de duurzaamheidsstrategie een eigen merk ketchup bedacht: de V’ketchup. De nieuwe ketchup van Vitam wordt momenteel getest onder 130 mensen. Aan de hand van dit onderzoek wil Vitam de kwaliteit en smaak verder ontwikkelen en verbeteren. Elk jaar wordt er onnodig veel voedsel weggegooid door zowel consument als cateraar. Vitam vindt dat hier iets aan gedaan moet worden en gaat op...
Lees berichtAlbron breidt biometrisch betalen uit
Catering – Albron introduceerde mei dit jaar als eerste in de Nederlandse markt, in samenwerking met Equens, ‘Snel en Simpel Betalen’. Deze nieuwe vorm van betalen wordt nu geïntroduceerd in de restaurants van Albron. De eerste locatie is DSM in Delft. Biometrisch betalen houdt in dat je betaalt door je vingerafdruk in combinatie met het aderpatroon in je vinger. Dit is de veiligste betaalmethode van dit moment. Bovendien is deze...
Lees berichtAlbron gaat samenwerken met De Meergroep
Catering - De Meergroep (de Sociale Werkvoorziening in de IJmond) en Albron zijn een samenwerkingscontract aangegaan. Een samenwerking die beide partijen mogelijkheden biedt. De uitstraling van de productiekeuken en het restaurant wordt onder handen genomen, maar ook de opleiding van de medewerkers, de commerciële activiteiten, procedures, kwaliteit en natuurlijk het assortiment voldoen vanaf nu aan de Albron-eisen. Hierdoor kan De Meergroep haar bedrijfsvoering nog beter afstemmen op die van...
Lees berichtOnze Keuken van Albron brengt ambacht weer terug
Catering - Albron zet met de formule Onze Keuken het lekker en vers eten & drinken weer centraal binnen de bedrijfsrestaurants. De formule is niet nieuw en draait al op een tiental locaties. Onze Keuken is een van de initiatieven die Albron heeft genomen na een grondige herijking van het eigen dna. Directeur Theun Verheij zei onlangs nog op een bijeenkomst dat Albron pas laat heeft ingezien dat het de koers...
Lees berichtCorno Stam nieuwe directeur Commercie Albron
Catering - Per 1 december a.s. treedt Corno Stam bij Albron in dienst in de functie van directeur Commercie. Corno heeft reeds eerder bij Albron gewerkt. Van 1992 tot en met 2002 heeft hij binnen Albron diverse, voornamelijk commerciële, functies vervuld. Na een korte periode bij schoonmaakbedrijf Asito, heeft Corno zijn carrière vervolgd bij Vebego International, waar hij van 2004 tot 2012 werkzaam was. Bron: Albron
Lees berichtKruidenier Foodservices gaat voor verantwoord geproduceerde paddenstoelen
Groothandel - Kruidenier Foodservices levert vanaf deze week alleen nog paddenstoelen die aantoonbaar verantwoord en duurzamer zijn geproduceerd. Hiervoor gaan zij een samenwerking aan met Kanters Paddestoelen, een producent die de keurmerken Milieukeur én Fair Produce mag voeren. Kruidenier garandeert haar klanten hiermee een kwaliteitsproduct met een eerlijke prijs. “Wij willen af van producenten die hun product onder de prijs aanbieden door hun plicht van een faire beloning te ontduiken”,...
Lees berichtSAB Catering lanceert Nationale MVO-cateringscan
Catering - Bedrijfscateraar SAB Catering heeft een online tool ontwikkeld onder de naam Nationale MVO Cateringscan. De scan is een interne testfase online gegaan. De MVO cateringscan meet hoe duurzaam een cateringlocatie is en laat zien hoe dit bedrijfsrestaurant scoort ten opzichte van vergelijkbare locaties. Ook biedt de scan een stappenplan op maat om samen met de cateraar of opdrachtgever het bedrijfsrestaurant te verduurzamen. Duurzaamheidsambitie André Lugtigheid, manager kwaliteit SAB: ...
Lees bericht