Jubileumeditie Sial Paris volledig uitverkocht


De Sial in Parijs wordt altijd druk bezocht door Nederlandse bedrijven en vakprofessionals

Vakbeurzen - De internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris beleeft  van 19 t/m 23 oktober niet alleen haar 60e verjaardag, maar wordt mogelijk ook de grootste Sial ooit. Ruim vijf maanden voor het begin van dit topevenement is de beursvloer volledig uitverkocht.

De SIAL Paris 2024 ontvangt dit jaar ruim 7.500 exposanten uit meer dan 130 landen, waarbij naar verwachting maar liefst 75% van de bezoekers internationaal zullen zijn. De SIAL Paris is de grootste foodvakbeurs van het jaar, waar wereldwijde innovators, opinieleiders en decisionmakers samenkomen. Gewerkt wordt er momenteel door de organisatie aan een programma, die de SIAL-ervaring verder aanvult.

Sial Insights

Onder het thema ‘Own the Change’ wil de SIAL 2024 professionals uit de industrie inspireren om de transities in de markt te omarmen en aan te zetten tot het bedenken van oplossingen. Die oplossingen liggen vooral op het terrein van MVO en worden inzichtelijk gemaakt door SIAL Insights, een tweejaarlijkse analyse van trends in de sector. Maar ook SIAL Innovation, dat een kijkje biedt in toekomstige ontwikkelingen, SIAL Startup, dat in 2024 twee keer zoveel veelbelovende startups zal bevatten als tijdens de vorige editie, dragen hieraan bij.

Nieuwe indeling

Een van de belangrijkste veranderingen aan de aankomende Sial is de nieuwe indeling van de beurshallen. Om de bezoekerservaring te verbeteren, komt de SIAL tegemoet aan de wens van 80% van de bezoekers om het aanbod per producttype te presenteren, om zodoende een efficiëntere gang over de beurs te kunnen maken. De nieuwe plattegrond groepeert de exposanten dan ook per thema.

Landenpresentaties

Op het gebied van vertegenwoordigde landen, strijden Frankrijk en Italië om de eerste plaats, waarbij Italië momenteel aan de leiding is qua oppervlakte, met meer dan 16.000 m2. Daarnaast keert China sterk terug met meer dan 6.000 vierkante meter aan paviljoens, terwijl ook Oekraïne en India hun groeiende invloed op het wereldtoneel demonstreren. Ook Nederland is zoals gebruikelijk sterk vertegenwoordigd op de SIAL, met onder meer een collectief Holland Paviljoen.

50 miljard euro

Met een geschatte komst van 285.000 professionals, waaronder 8.000 grote inkopers met een gecombineerde koopkracht van 50 miljard euro, bevestigt de SIAL Paris haar plek op het wereldtoneel van de levensmiddelenhandel.

Bron: Sial/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

BFG Warehousing gaat verder onder de naam QSTA

Fusie - BFG Warehousing, een speler in de logistieke foodsector, gaat fuseren met QSTA, een online versmarkt voor foodprofessionals. Het samengaan van beide bedrijven markeert een nieuwe fase, die hun krachten op deze manier bundelen om een nog breder scala aan diensten aan te kunnen bieden.

Lees bericht


‘Nieuwe horecavakbeurs Hardenberg enthousiast ontvangen’

Vakbeurzen – De plannen om volgend jaar een nieuwe horecabeurs te starten in Hardenberg zijn positief ontvangen. Beursorganisator Easyfairs en initiatiefnemer van de beurs had al vooronderzoek gedaan naar de nieuwe beurs die eind januari 2024 moet plaatsvinden, maar meldt nu dat er al tientallen inschrijvingen zijn.

Lees bericht


Druk bezochte Sial Parijs bijna op niveau van 2018

Vakbeurzen – Levensmiddelenvakbeurs Sial Parijs heeft de deuren gesloten met een uiterst positief resultaat, laat de organisatie weten. Met meer dan 7.000 exposanten uit 127 landen en 265.000 bezoekers haalde de editie 2022 bijna het niveau van 2018, de beurs voor de pandemie. Terwijl sommige landen nog wel reisrestricties kennen.

Lees bericht


‘Foodprofessionals kijken uit naar SIAL Parijs’

Vakbeurzen - Van 15 tot en met 19 oktober is er weer een SIAL, in de Franse hoofdstad Parijs. Door de uitbraak van het coronavirus werd de editie van 2020 geannuleerd. De voorbereidingen voor de editie 2022 zijn nu in volle gang. SIAL event director Audrey Ashworth is vol vertrouwen over het succes van de beurs en weet dat de internationale bezoekers en aanbieders...

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid