Accijns op sigaretten en shag per 1 april omhoog


Accijns - Per 1 april 2020 is de accijns op een pakje sigaretten met €1 verhoogd. Dat geldt ook voor andere tabaksproducten zoals shag, om het niet aantrekkelijk te maken voor rokers om over te stappen naar een ander rookproduct.

Deze accijnsverhoging volgt uit het Nationaal Preventieakkoord. En komt bovenop de accijnsverhoging van 1 januari 2020 die is afgesproken in het Regeerakkoord. Het doel is de prijs daarna verder te verhogen tot €10 in 2023. Voordat dit wordt doorgevoerd in 2021 gat het kabinet wel eerst een evaluatie uitvoeren. 

Rookvrije generatie in 2040

Het kabinet heeft in het Nationaal Preventieakkoord maatregelen en acties afgesproken met meer dan 70 partijen. Deze maatregelen moeten de gezondheid van veel Nederlanders verbeteren. Eén van die maatregelen is een accijnsverhoging op sigaretten en shag. Andere maatregelen als het uniformeren van sigarettenpakjes en verdere beperking van promotie en verkooppunten, zijn net als beperkingen van het aantal rookplekken, ook al genomen of zijn binnen afzienbare tijd van kracht. Tankstations en andere conveniencezaken zijn nog altijd in belangrijke mate afhankelijk van de verkoop van tabak. Het doel van het kabinet is om in 2040 een rookvrije generatie te realiseren.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Al 45 Jumbo-locaties gestopt met tabaksverkoop

Supermarkt -  Jumbo bouwt de tabaksverkoop bij de servicebalies in de supermarkten langzaam verder af. Inmiddels zijn er zo’n 45 servicepunten zonder tabak, waarvan zo’n 25 verkooppunten bij franchisers. Supermarkten mogen nog tot 1 juli dit jaar tabak verkopen. Daarna moeten alle vestigingen vanwege een wettelijk verbod zijn gestopt.

Lees bericht

TotalEnergies Bijleveld eerste Circle K store in Nederland

Tankstation – Het TotalEnergies station Bijleveld aan de A12 ter hoogte van Harmelen is voorzien van het Circle K store concept en is hiermee de eerste in Nederland. In slechts zeven dagen is de shop volledig omgebouwd en zijn de wereldwijd succesvolle Shop-, Food-, Drinks- & Coffee-concepten van het merk Circle K gelanceerd.

Lees bericht


Vakcentrum: tabaksban supers in strijd met Europese Dienstenrichtlijn

Tabak - Het Vakcentrum heeft in een brief aan staatsecretaris van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) nogmaals bezwaar gemaakt tegen het voorgenomen verbod op verkoop van tabak in supermarkten. Het Vakcentrum verwijst daarbij naar het advies van de Raad van State waarin naar die Europese Dienstenrichtlijn verwezen wordt.

Lees bericht

Strandpaviljoenondernemers verwend met pizza bij opbouw

Strandpaviljoens - De strandpaviljoens zijn volop bezig met de start van het nieuwe seizoen. De tijdelijke locaties worden weer opgebouwd en de jaarrond paviljoens worden klaargemaakt voor het buitenseizoen. Dr. Oetker Professional speelde hierop in om een aantal van hen langs de Nederlandse kust te verrassen met warme pizza’s.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid