ACM keurt fusie PLUS en COOP goed


Plus-supermarkt in Budel met daarin een Bufkes

Supermarkten - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de fusie tussen PLUS en COOP goedgekeurd. Dat hebben beide partijen gezamenlijk woensdag bekendgemaakt. Naar verwachting zal de transactie op korte termijn worden afgerond.

De gecombineerde coöperatie wordt met circa 550 winkels de 3e grootste servicesupermarkt van Nederland met een consumentenomzet van circa 5 miljard euro.

Nadat de besturen van de coöperaties begin september overeenstemming bereikten over de voorgenomen fusie, stemden de Algemene Leden Vergadering van PLUS en de Ledenraad van COOP eind november met overgrote meerderheid in met de fusie. Eerder hebben de ondernemingsraden (OR) van beide ondernemingen al een positief advies gegeven. Met de goedkeuring van ACM is nu aan alle belangrijke formele voorwaarden van de fusie voldaan.

Vervreemden

De ACM heeft wel zorgen geuit dat de concentratie winkels in 12 marktgebieden mogelijk te hoog zou worden na ombouw van de Coop winkels naar PLUS. Daarom is de goedkeuring voorwaardelijk aan het zogenaamd 'vervreemden' van winkels in Harmelen, Hollandscheveld, Rolde, Ruurlo, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot-Ammers, Wekerom, Ravenstein, Uddel en op Vlieland. Deze moeten dus van eigenaar wisselen.

Drie jaar

Het fusiebedrijf krijgt één geïntegreerd servicekantoor in Utrecht. Na afronding van de transactie wordt gestart met het ombouwen van COOP winkels naar de PLUS formule, wat naar verwachting zo’n drie jaar in beslag neemt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

John Uffing hoofd winkelbedrijf Boon Food Group

Benoeming - John Uffing wordt per 11 maart verantwoordelijk voor het winkelbedrijf van Boon Food Group. Hij gaat leiding geven aan de acquisitie-, bouw- en vastgoedactiviteiten en zal de volledige winkeloperatie gaan aansturen. Uffing is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur bij Focusplaza.  Daarvoor heeft hij 23 jaar bij Coop Supermarkten/Plus Retail gewerkt.

Lees bericht


Mayte Oosterveld van PLUS wordt CFO Just Eat Takeaway

Benoeming - De Raad van Commissarissen van Just Eat Takeaway.com heeft financieel  directeur Mayte Oosterveld van PLUS voorgedragen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van Just Eat Takeaway.com. In die functie zal zij Brent Wissink opvolgen die zijn vertrek heeft aangekondigd.

Lees bericht

Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht

Ketenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees bericht


Nettorama en Boni samen verder als Nettorama

Fusie - Nettorama en Boni gaan fuseren, zo hebben de bedrijven vandaag bekend gemaakt. Boni verdwijnt als supermarktformule en alle winkels worden omgebouwd naar de formule van merkendiscounter Nettorama. Gezamenlijk hebben Nettorama en Boni circa 80 supermarkten en zo’n 6.800 medewerkers.

Lees bericht

Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid