Akkoord over het nieuwe Bakker Bart-conditiestelsel


De ondertekenaars van het convenant: Kay Beumers, voorzitter Bart’s Franchise Orgaan (l.) en Herbert Schalkwijk, CEO Bart’s Retail

Formulenieuws - Meer dan tweederde van de ondernemers van Bakker Bart, de franchiseformule van Bart’s Retail, heeft zijn goedkeuring verleend aan een nieuw conditiestelsel en een nieuwe franchiseovereenkomst.

Op de laatstgehouden Algemene Leden Vergadering van de franchisenemersvereniging Bart’s Franchise Orgaan (BFO) werd gestemd over een tweetal belangrijke zaken: de nieuwe franchiseovereenkomst welke geheel in de lijn van de Wet Franchise is opgesteld en de invoering van een nieuw conditiestelsel. Beide punten werden met een ruime meerderheid van stemmen aangenomen. De vraag om een nieuw stelsel kwam vanuit de franchisenemers. Bij het ontwerp voor het nieuwe conditiestelsel werden een aantal uitgangspunten geformuleerd, die betrekking hadden op de samenwerking en de positionering van de formule.

Zonder opslagen

In het nieuwe stelsel wordt de marge nu rechtstreeks doorgegeven aan de franchisenemer zonder opslagen op de inkoopprijs. Daarnaast worden de logistieke kosten via een apart budget berekend, waarbij het principe geldt dat de gebruiker betaalt via een stopprijs en een opslagpercentage. Verder wordt de franchisefee door Bart’s Retail alleen berekend over de netto omzet.

Transparant

De franchisenemers hebben nu samen met Bart’s Retail gezorgd voor een voor franchise in Nederland uniek modern transparant stelsel. Herbert Schalkwijk, CEO van Bart’s Retail: “In een mooie samenwerking met ondernemers en Bart’s Retail hebben wij een mijlpaal voor onze organisatie bereikt; een eenvoudiger stelsel dat volledig transparant is en waar het ondernemerschap voorop staat”.

Bron: Bakker Bart/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

‘HEMA populairste keten voor koffie en lunch’

Onderzoek – HEMA is de populairste keten voor koffie en lunch in Nederland. Nederlanders halen ruim een kwart (27%) van de bestellingen af bij koffie- en lunchketens. De locatie vormt de belangrijkste keuzereden. Dit blijkt uit de Nationale Benchmark Koffie- en Lunchketens, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Lees bericht



Spare Rib Express opent 80e bezorgrestaurant in Gouda

Formulenieuws – Fastfoodformule Spare Rib Express heeft in Gouda de deuren geopend van het 80e bezorgrestaurant. Franchisenemers van de locatie zijn de broers Bob en Niels van der Wende die al drie andere restaurants van de formule runnen. Sinds 2020 zijn de broers al bij de franchiseformule aangesloten.

Lees bericht

Eerste ziekenhuislocatie van Bakker Bart in Rijnstate Elst

Interview – Het is de grootste Bakker Bart van Nederland en het is de eerste vestiging in een ziekenhuis. De nieuwste locatie van het horecaconcept in het net geopende Rijnstate Elst in Elst is in meerdere opzichten bijzonder. Ook voor de ondernemer zelf, want voor John Macleane, die twee Jumbo’s runt in het Gelderse plaatsje is het zijn eerste foodservicebedrijf.

Lees bericht


Ondernemersfamilie Macleane neemt Jumbo Beuningen over

Supermarkten - De Jumbo winkel in Beuningen van de familie Kalkman wordt op 20 november overgedragen aan de ondernemersfamilie Macleane. Na 32 jaar ondernemerschap in Beuningen, neemt de familie Kalkman afscheid van de vestiging om van hun vrije tijd te genieten. De familie Macleane beheert momenteel al twee Jumbo winkels in Elst en een Bakker Bart in Rijnstate Elst.

Lees bericht

Freshly Chopped sluit overeenkomst voor snelle groei

Formulenieuws – De gezonde fastfoodformule Freshly Chopped wil snel groeien en tekende daarvoor afgelopen week een samenwerkingsovereenkomst met een franchiser. Franchiseondernemer De Derde Linden en FFF International hebben in de overeenkomst de ambitie vastgelegd om binnen vijf jaar dertig Freshly Chopped restaurants in de Randstad te openen.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid