Aldi start bij acht winkels met nieuwe formule


Discounters als Aldi en Lidl gaan dit najaar profiteren van de inflatie voorziet Q&A

Supermarkt - Acht vernieuwde Aldi-winkels met in totaal zo’n 8.000m2 aan discount, openen vrijdag de deuren. De winkels zijn opgezet volgens de nieuwe formule, waarbij de groente en fruit afdelingen en geven daarmee tevens het startsein voor de uitrol van de toekomstige winkelformule.

Aldi heeft de ambitie om voor elke Nederlander een moderne en ruime winkel om de hoek te hebben, laat zij weten. Jan Oostvogels, CEO ALDI Holding B.V. in Nederland: “Dat we dit vandaag kunnen doen in acht state-of-the-art ALDI-winkels verspreid over heel Nederland is een pluim op de hoed van onze Vastgoedafdeling. De combinatie met de nieuwe formule is de kers op de taart.”

Aardappelen, groenten en fruit (AGF) direct bij binnenkomst van de winkel, klinkt voor de meeste supermarktbezoekers vanzelfsprekend, maar voor ALDI is het nieuw. In april dit jaar deed de discounter een eerste aanscherping op de ANIKo (ALDI Nord Instore Konzept) formule. Door een aangepaste warenindeling en een nieuwe opstelling van de schappen werd de winkel overzichtelijker. Oostvogels: “Door analyses en klantonderzoeken kunnen we onze winkels steeds verder optimaliseren. Het verplaatsen van groenten, fruit en de andere versgroepen naar het begin van de winkel hebben we de afgelopen maanden uitgebreid getest in diverse filialen.”

De acht ALDI-winkels volgens de nieuwe Aldi-indeling zijn gevestigd in Apeldoorn, Dordrecht, Eersel, Genemuiden, Hoogezand, Scherpenzeel, Valkenburg en Wezep.

Bron: Aldi/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

ALDI en JOGG breiden Groenteboxjes uit naar 14 extra gemeenten

Actie - Acht kinderdagverblijven in de gemeente Midden-Drenthe nemen vanaf deze week deel aan het programma Groenteboxjes van Aldi en Jogg. Bij dit programma krijgen kinderen op het kinderdagverblijf gedurende drie maanden dagelijks groente aangeboden en worden zij beloond voor het eten ervan. Het programma is effectief gebleken in het stimuleren van de groenteconsumptie bij kinderen.

Lees bericht


Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel start zevende editie

Actie – De zevende editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel is maandag van start gegaan. Bedoeling van de actieweek is mensen laten zien hoe eenvoudig het is om zonder vlees en zuivel te leven en wat de impact daarvan is op het klimaat. Deze editie is er extra aandacht voor Gen Z en Gen Alpha. Zij worden uitgedaagd om...

Lees bericht


Ketenpartijen willen 0% btw op groenten en fruit

Politiek – Ketenpartijen, retailers en politici staan vierkant achter 'Maatschappelijk akkoord 0% btw op groenten en fruit'. Zij hebben daarvoor donderdag gezamenlijk een akkoord ondertekend. Bij de ondertekening beloofden retailers dat zij bij afschaffing van de 9% btw- op groenten en fruit deze zouden doorvoeren in een prijsverlaging.

Lees bericht



Aldi maakt betalen bij Aldi Shop & Go eenvoudiger

Supermarkt – Klanten kunnen bij de kassaloze ALDI Shop & Go in Utrecht voortaan nog eenvoudiger hun boodschappen doen en betalen. Was voorheen de ALDI Shop & Go app nodig om binnen te komen en de boodschappen te betalen, nu kunnen klanten gewoon de winkel binnenlopen en kiezen welke digitale betaalmethode de voorkeur heeft.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid