Ambitieus Balls & Glory maakt oversteek


Concept - Balls & Glory opent begin volgende maand de eerste vestiging in Nederland. Initiatiefnemer Wim Ballieu heeft grootse plannen voor zijn ‘gehaktbalformule’ in ons land. Na Eindhoven is Amsterdam aan de beurt. En wat als de gehaktballen in beide steden in de smaak vallen? Balls & Glory is een trendyconcept dat een oerdegelijk product centraal stelt: de gehaktbal. Het begon ooit als een pop-up-lunchrestaurant in Gent, inmiddels staat de teller op vier vestigingen in vier Vlaamse steden (Leuven, Antwerpen, Brussel en Gent) en een foodtruck die dageljks verschillende locaties aandoet. Het menu daar is divers: ballen met een vloeibare vulling, met truffel, met bellotaham, met geuzebier en dragon, met maïs en muntpesto, of, minder exotisch, witloofballen met saus van klassieke Gentse Tierenteynmosterd. “We kijken altijd naar het seizoen. Appelballen met rode kool in de winter, happy balls met tomaat in de zomer, een kerstbal van kalkoen met cranberries”, vertelt Ballieu in De Volkskrant. Meer vestigingen Dik vijfduizend ballen gehakt per dag verkoopt Balls & Glory nu, straks met Eindhoven erbij nog meer. Begin volgende maand maakt Balls & Glory namelijk de oversteek naar Nederland. Aan zijn volgende doel, Amsterdam, wordt gewerkt. Nederland is het beloofde land voor Ballieu. Maar over een verdere uitrol zegt hij weinig. “Locatie is belangrijk, het kost vaak veel tijd een goed pand te vinden.” Bron: De Volkskrant/@FoodClicks   Concept - Balls & Glory opent begin volgende maand de eerste vestiging in Nederland. Initiatiefnemer Wim Ballieu heeft grootse plannen voor zijn ‘gehaktbalformule’ in ons land. Na Eindhoven is Amsterdam aan de beurt. En wat als de gehaktballen in beide steden in de smaak vallen? Balls & Glory is een trendyconcept dat een oerdegelijk product centraal stelt: de gehaktbal. Het begon ooit als een pop-up-lunchrestaurant in Gent, inmiddels staat de teller op vier vestigingen in vier Vlaamse steden (Leuven, Antwerpen, Brussel en Gent) en een foodtruck die dageljks verschillende locaties aandoet. Het menu daar is divers: ballen met een vloeibare vulling, met truffel, met bellotaham, met geuzebier en dragon, met maïs en muntpesto, of, minder exotisch, witloofballen met saus van klassieke Gentse Tierenteynmosterd. “We kijken altijd naar het seizoen. Appelballen met rode kool in de winter, happy balls met tomaat in de zomer, een kerstbal van kalkoen met cranberries”, vertelt Ballieu in De Volkskrant. Meer vestigingen Dik vijfduizend ballen gehakt per dag verkoopt Balls & Glory nu, straks met Eindhoven erbij nog meer. Begin volgende maand maakt Balls & Glory namelijk de oversteek naar Nederland. Aan zijn volgende doel, Amsterdam, wordt gewerkt. Nederland is het beloofde land voor Ballieu. Maar over een verdere uitrol zegt hij weinig. “Locatie is belangrijk, het kost vaak veel tijd een goed pand te vinden.” Bron: De Volkskrant/@FoodClicks  

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Rotterdam krijgt met SMASH een nieuwe hamburgerervaring

Horecaconcept – Rotterdam moet binnenkort een nieuw horecaconcept krijgen waar alles draait om de hamburger. Initiatiefnemer Diego Buik belooft een bescheiden menukaart maar ‘met de vertrouwde kwaliteit van Chef Diego en Diego’s Burgers, vertaald naar een 'diner-concept' met burgers, friet en dranken’.

Lees bericht


Sociaal horecaconcept Vollpension wellicht naar Nederland

Horeca – Nederland wordt mogelijk een nieuw sociaal horecaconcept rijker. The Franchise Club en Business Models Inc. kijken op dit moment of er mogelijkheden liggen voor het uitrollen van het Oostenrijkse concept Vollpension, een horecabedrijf dat ouderdomsarmoede en eenzaamheid bestrijdt door generaties samen te brengen in zogenaamde ‘generationen cafés.

Lees bericht






© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid