Andre ten Wolde benoemd tot CEO Domino’s Europe


Andre ten Wolde, CEO Europe bij Domino's pizza, wil stappen zetten in verbeteren dierenwelzijn

Benoeming - Domino’s benoemt bij halfjaarcijfers voormalig CEO Nederland en België Andre ten Wolde tot CEO Europa. Domino's Pizza Enterprises Limited, moederorganisatie van Domino’s pizza Nederland, realiseerde in Europa een omzetgroei van +9,4% tot 382,8 miljoen euro. Daarnaast opende Domino’s in Europa 37 winkels.

Andre ten Wolde momenteel COO van Europa krijgt de taak om de verdere groeiambities van Domino’s binnen Europa te realiseren. Eerder was hij verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. Ten Wolde: “In de afgelopen jaren is er gewerkt aan een sterk team van landen CEO’s. Met dit team zetten we de verdere groei in winkels en (online) bezorging door en bieden we huidige winkelmanagers en franchisenemers de mogelijkheid om hun activiteiten binnen Domino’s verder te ontplooien. Ons doel is om jaarlijks 7 tot 9% nieuwe winkels te openen in de komende drie tot vijf jaar.”

Perfect Peperoni

Domino’s heeft momenteel 294 winkels in Nederland. Afgelopen jaar werden er 22 nieuwe locaties geopend. In 2020 komen daar nog tegen de dertig nieuwe locaties bij, zo is de verwachting. Volgens de cijfers van Domino’s steeg het aantal bestellingen in 2019 ten opzichte van 2018 met 12 miljoen. Dat is zo’n 8 procent meer. De best verkochte pizza in Nederland is de Perfect Peperoni. Deze is maar liefst 1,9 miljoen keer gebakken. Van de vegetarische en veganistische pizza’s verkocht de pizzaketen afgelopen jaar vier miljoen stuks.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

New York Pizza neemt Duitse pizzaketen Stückwerk over

Overname - New York Pizza, de grootste Nederlandse pizzaketen, heeft de Duitse pizzaketen Stückwerk overgenomen. De overname is onderdeel van de internationale plannen van de franchiseorganisatie om in Duitsland uit te groeien tot een van de grootste spelers in de pizzabezorgmarkt.

Lees bericht


Pizza frikandel speciaal op het menu Domino’s

Formulenieuws – Domio’s Pizza heeft sinds deze week de ‘Frikan’Dutchman’ oftewel de pizza met frikandel speciaal, op de kaart gezet alle vestigingen in Nederland in België. De pizza is gemaakt met de bekende Domino’s ingrediënten en vervolgens belegd met stukjes frikandel, ui en een swirl van mayonaise en curry.

Lees bericht

New York Pizza voor grootste deel in Noorse handen

Overname - New York Pizza, een van de grootste Nederlandse pizzaketens, wordt grotendeels verkocht aan het Noorse Orkla Group. Orkla heeft al tientallen merken in handen op het gebied van levensmiddelen. De Noren, die vooral geïnteresseerd zijn in het Nederlandse pizzadeeg, krijgen 75 procent van het bedrijf in handen.

Lees bericht

Domino’s opent eerste half jaar 2021 twintig nieuwe winkels

Formulenieuws – Domino’s Nederland gaat in de eerste helft van 2021 twintig nieuwe vestigingen openen. Belangrijke reden daarvoor is de enorme groei in het aantal bezorgmaaltijden. Naast nieuwe vestigingen, zet de keten dit jaar ook in op meer variatie binnen haar menu en verdere verduurzaming van het bedrijf.

Lees berichtDomino’s ondertekent partnerships in dierenwelzijn

Formulenieuws - Domino’s Pizza Enterprises, heeft een Europees partnership gesloten met dierenwelzijn organisatie CIWF (Compassion In World Farming). Met deze samenwerking zet de keten een volgende stap in het verbeteren van de leefomstandigheden van dieren. De pizzaketen tekent ook het Better Chicken Commitment.

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid