‘Attractieparken en dierentuinen werden verrast door testdagen’


Carroucel Theater, een van de attracties in De Efteling. Het attractiepark dat een hoge loyaliteitsscore heeft / Foto bij: De Efteling

Attractieparken - De Nederlandse pretparken en dierentuinen werden gisteren volledig overvallen door de mededeling dat zij onderdeel uitmaakten van de pilot met toegangstesten. De meeste attractie- en dierenparken parken, die onderdeel uitmaken van de test wisten van niets. Dat meldt althans Looopings, een nieuwssite over attractieparken.

Gisteren werd de lijst bekendgemaakt van de locaties, die onderdeel uitmaken van de testlocaties om de leefbaarheid in Nederland weer enigszins op gang te brengen. Naast de Keukenhof, enkele musea en theaters, zijn dat ook attractie- en dierenparken als Artis, Avonturenpark Hellendoorn, Ouwehands Dierenpark, Toverland, Diergaarde Blijdorp, Madurodam, Madame Tussauds Amsterdam, Heineken Experience en Gaia ZOO. De locaties mogen deze maand enkele dagen open zijn voor publiek, op voorwaarde dat personen van 13 jaar en ouder zich vooraf gratis laten testen op het coronavirus.

Verrassing

De meeste deelnemende bedrijven blijken totaal niet voorbereid te zijn op de toestemming als testlocatie en werden overvallen door het nieuws. Op vragen van geïnteresseerden konden zij aanvankelijk ook geen antwoorden geven. In veel gevallen zorgde dat voor ongemakkelijke situaties, schrijft Looopings. Toch zeggen insiders dat van verrassing geen sprake kan zijn, omdat er al langere tijd gesproken werd over verruiming van deze leisurelocaties. Zij vragen zich hardop af ‘onder welke steen die bedrijven moeten hebben gelegen’.

Efteling

Ook de Efteling gaat open, maar heeft gekozen voor een eigen Fieldlab-dag. De opening is een experiment en staat los van de testen in andere Nederlandse pretparken en dierentuinen. De Efteling opent op zaterdag 24 april voor één dag voor 8.000 bezoekers de poorten. Het gaat dan om bezoekers met een abonnement, die wel een negatief testbewijs moeten laten zien. Het populaire attractiepark wordt op sociale media hierover overspoeld met negatieve reacties. Veel mensen wijzen de verplichting van het tonen van een testbewijs af.

Horeca

Wat straks wel en niet is toegestaan als het gaat om de horeca voor het bezoek is nog onduidelijk. Volgens een aantal attractieparken waarmee @FoodClicks sprak, wordt dat op dit moment geïnventariseerd. Veel zal ook afhangen of de gewenste producten op zo’n korte termijn geleverd kunnen worden.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Heineken hoofdsponsor van Amsterdam jubileumjaar

Sponsoring – De Amsterdamse bierbrouwer Heineken wordt officieel hoofdsponsor van het Amsterdam 750 jubileumjaar. Om de samenwerking te vieren, hieven burgemeester van Amsterdam Femke Halsema en Heineken CEO Dolf van den Brink in de oude bestuurskamer van de bierbrouwer aan het Tweede Weteringplantsoen in Amsterdam het glas.

Lees bericht


Omzet La Place stijgt met 24% naar €133 miljoen

Formulenieuws – De restaurantformule La Place heeft een goede groei doorgemaakt in 2023. De consumentenomzet nam toe met 24 procent naar €133 miljoen euro, zo laat Jumbo Food Group weten. Die omzettoename was inclusief een viertal nieuwe locaties.

Lees bericht




La Place opent in Efteling als Oosterse Kashba

Formulenieuws – Het is de grootste locatie van La Place, en meteen ook de duurste. Exploitant Vermaat heeft samen met attractiepark Efteling en La Place een waar ‘foodpaleis’ neergezet in de sfeer van Sinbad de Zeeman uit de verhalen van 1001-nacht. Het nieuwe restaurant, dat onder de naam Kashba wordt geïntroduceerd, kent naast het gebruikelijke La Place-assortiment ook een aantal...

Lees bericht

La Place de Efteling krijgt complete make-over

Formulenieuws - La Place gaat samen met exploitant Vermaat de La Place-vestiging op attractiepark de Efteling volledig verbouwen. Het restaurant krijgt een complete make-over en transformatie. Zowel interieur als exterieur wordt aangepast en krijgt een oriëntaalse look en feel passend het thema van het gebied, ‘De Wereld van Sindbad’.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid