Boermarke start productie plantaardige kazen
Introductie –Boermarke start begin volgend jaar de productie van de eerste plantaardige kazen. Het bedrijf uit Enschede heeft de ambitie om de grootste Nederlandse producent van volwaardige plantaardige zuivelalternatieven te zijn.
Boermarke heeft als zuivelbedrijf en private label producent inmiddels al een aantal stappen gezet in de productie van plantaardige producten. Zo is het bedrijf in 2015 gestart met de productie van plantaardige yoghurt, maar werd tevens ook gekeken naar plantaardige kazen. Inmiddels hebben testen laten zien dat die ontwikkeling nu klaar is voor productie.
Naast de standaard neutrale smaken als Goudse, Cheddar, Feta en Parmezaanse, die inmiddels productie klaar zijn, komen ook de smaken: fenegriek, komijn, mosterd, tuinkruiden, bieslook, peterselie, pesto, brandnetelkaas beschikbaar.
Volgens het bedrijf zelf zijn zij in Nederland nu de eerste plantaardige kaasproducent die op grote schaal harde en halfzachte plantaardige kaas alternatieven kan produceren, versnijden en verpakken. ‘De productie van de plantaardige kaas vindt plaats in een hypermoderne fabriek voorzien van de meest moderne kook-, rasp-, en snijlijnen,’ aldus Boermarke.
Bron: @FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Eerste gezamenlijke meting eiwittransitie supermarkten
Supermarkten - In Nederland is 39,7% van de eiwitten die we kopen in de supermarkt plantaardig en 60,3% dierlijk. Dit blijkt uit de eerste gezamenlijke Eiweet-meting van de supermarkten Aldi, Dirk, Ekoplaza, Jumbo, Lidl en Plus, in samenwerking met de Green Protein Alliance en ProVeg Nederland.
Lees berichtRoyal Swinkels introduceert biologisch gebrouwen FreeBrew
Introductie - Royal Swinkels introduceert een caloriearme craft soda op basis van mout. FreeBrew is gemaakt van biologische ingrediënten en mouten van gerst, haver, tarwe en spelt. De alcoholvrije dorstlesser doorloopt hetzelfde brouwproces als bier, zonder dat er alcohol wordt gevormd, en komt in de smaken bloedsinaasappel, citroen en framboos.
Lees berichtCafetariaformule Kwalitaria ziet vega aandeel groeien
Formulenieuws – De vraag naar vegetarisch groeit nog steeds, merkt ook Kwalitaria. En daarmee groeit ook het aanbod van de cafetariaformule. De ruim 135 vestigingen hebben een steeds uitgebreider vega assortiment met onder andere burgers, snacks en friet specials.
Lees berichtNieuw bij Captain Food de plantaardige gehaktbal
Introductie – De plantaardige gehaktbal is te gebruiken voor het bekende broodjes bal, als onderdeel van een maaltijd, direct eetbaar vanuit de jus of als een berehap met pindasaus. De nieuwe vleesloze bal van Captain Food smaakt als half-om-half gehakt en is vrijwel overal voor inzetbaar.
Lees berichtHela komt met ready-to-serve Maaltijdsauzen
Introductie – Hela brengt vanaf april dit jaar zeven nieuwe maaltijdsauzen op de markt die de foodprofessional in de keuken kunnen helpen op het gebied van gemak, smaak en gezondheid.
Lees berichtFrikandel meest bestelde product op Nieuwjaarsdag
Analyse – Traditioneel maakt Thuisbezorgd aan het einde van het jaar een overzicht van de meest populaire bestelde gerechten. Dit jaar is het overzicht uitgebreider en biedt de analyse van de bestellingen een aardige inzage in het consumptiegedrag van de Nederlander bij bestellingen. Een overzicht van de Nederlandse trek in frikandel speciaal op nieuwjaarsdag en de grootste zoetekauw van Nederland, tot...
Lees bericht