Boon Food Group neemt twee Coop supermarkten over


Versafdelingen spelen een belangrijke rol bij de formules van Boon

Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

De overgang van de Coop in Uddel wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de ACM. Deze Coop werd door de fusie van Coop en Plus geconfronteerd met het ACM besluit dat er een keuze gemaakt moest worden voor een andere supermarkt formule. Na zeer intensieve gesprekken is de keuze gevallen op Boon’s Markt. Dit betekent dat medio september de supermarkt overgaat naar Boon’s Markt. De familie Schouten en hun opvolger Evert-Jan van Egteren zullen samen met Boon Food Group gaan werken aan het ontwerp en inrichting van de nieuwe Boon’s Markt die we eind 2023 hopen te realiseren.

De Coop in Stompwijk gaat over naar Boon’s Dagmarkt. Medio oktober wordt de huidige Coop aan het Hoefblad gesloten en zal de eerste week van november een compleet vernieuwde en vergrote supermarkt Boon’s Dagmarkt openen. De familie Pruyssers, exploitanten van de huidige Coop en de nieuwe Boons Dagmarkt; “De supermarkt blijft voor het dorp behouden, de medewerkers kunnen aan de slag blijven en we gaan alles vernieuwen. Het wordt een complete supermarkt met mooie versafdelingen en lokale specialiteiten”.

Eric Brosius, bij Boon onder andere verantwoordelijk voor acquisitie: “Boon Food Group heeft zich tot doel gesteld de komende jaren fors te groeien in het aantal winkels en deze uitbreiding sluit hier goed bij aan. Boon Food Group B.V. is lid van Superunie, de inkoopvereniging op het gebied van levensmiddelen, die 13 supermarktorganisaties vertegenwoordigd. Boon Food Group B.V is gevestigd in Dordrecht en heeft supermarkten onder Boon’s Markt en MCD, een groothandel in levensmiddelen met concepten als Buurtsuper en Vakantiesuper, BFG Export en Zorgboodschap, de leverancier voor de zorg in Sassenheim.

Bron: Boon/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJohn Uffing hoofd winkelbedrijf Boon Food Group

Benoeming - John Uffing wordt per 11 maart verantwoordelijk voor het winkelbedrijf van Boon Food Group. Hij gaat leiding geven aan de acquisitie-, bouw- en vastgoedactiviteiten en zal de volledige winkeloperatie gaan aansturen. Uffing is op dit moment nog werkzaam als algemeen directeur bij Focusplaza.  Daarvoor heeft hij 23 jaar bij Coop Supermarkten/Plus Retail gewerkt.

Lees bericht

BOON stopt met vleesvervangers voor retail

Vleesvervangers - BOON stopt met de vleesvervangers voor retail. Vanaf week 8 ligt het merk niet meer in de schappen van de supermarkten. Het merk zegt zich niet meer te willen mengen in de strijd tegen huismerken en merken met ‘diepere zakken’.

Lees bericht

Getir start met verkoop van G’woon private label

Bezorgdienst – Boodschappenbezorgdienst Getir breidt haar bestaande assortiment uit met circa 90 private labelproducten van G’woon. Het gaat om afbakbrood, ontbijtproducten, dranken, pasta, rijst, olijfolie, koekjes, snacks, schoonmaakmiddelen, wc-papier en dierenvoeding. De producten worden vanaf dinsdag ook aangeboden in de Gorillas-app.

Lees bericht


Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht

Gebruik creditcards vaak ongewenst bij retail in Nederland

Betaalmethode - Het gebruik van creditcards in Nederlandse supermarkten en conveniencestores ligt Europees gezien laag. Opmerkelijk want veel Nederlanders betalen wel in het buitenland met hun creditcard. Amper 2,5 procent van de kassabetalingen in Nederland wordt afgerekend met een creditcard.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid