Boon Food Group neemt twee Coop supermarkten over


Formulenieuws - Boon Food Group B.V. te Dordrecht heeft overeenstemming bereikt met Coop en de familie Schouten in Uddel over de overgang naar Boon’s Markt. Tevens heeft Boon Food Group overeenstemming bereikt over de overname van de Coop in Stompwijk ( gemeente Leidschendam). Hier zal een Boon’s Dagmarkt gevestigd worden.

De overgang van de Coop in Uddel wordt ter goedkeuring voorgelegd aan de ACM. Deze Coop werd door de fusie van Coop en Plus geconfronteerd met het ACM besluit dat er een keuze gemaakt moest worden voor een andere supermarkt formule. Na zeer intensieve gesprekken is de keuze gevallen op Boon’s Markt. Dit betekent dat medio september de supermarkt overgaat naar Boon’s Markt. De familie Schouten en hun opvolger Evert-Jan van Egteren zullen samen met Boon Food Group gaan werken aan het ontwerp en inrichting van de nieuwe Boon’s Markt die we eind 2023 hopen te realiseren.

De Coop in Stompwijk gaat over naar Boon’s Dagmarkt. Medio oktober wordt de huidige Coop aan het Hoefblad gesloten en zal de eerste week van november een compleet vernieuwde en vergrote supermarkt Boon’s Dagmarkt openen. De familie Pruyssers, exploitanten van de huidige Coop en de nieuwe Boons Dagmarkt; “De supermarkt blijft voor het dorp behouden, de medewerkers kunnen aan de slag blijven en we gaan alles vernieuwen. Het wordt een complete supermarkt met mooie versafdelingen en lokale specialiteiten”.

Eric Brosius, bij Boon onder andere verantwoordelijk voor acquisitie: “Boon Food Group heeft zich tot doel gesteld de komende jaren fors te groeien in het aantal winkels en deze uitbreiding sluit hier goed bij aan. Boon Food Group B.V. is lid van Superunie, de inkoopvereniging op het gebied van levensmiddelen, die 13 supermarktorganisaties vertegenwoordigd. Boon Food Group B.V is gevestigd in Dordrecht en heeft supermarkten onder Boon’s Markt en MCD, een groothandel in levensmiddelen met concepten als Buurtsuper en Vakantiesuper, BFG Export en Zorgboodschap, de leverancier voor de zorg in Sassenheim.

Bron: Boon/FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PLUS en Coop voortaan één bedrijf

Supermarkten - De fusie tussen PLUS en Coop, die afgelopen september 2021 werd aangekondigd, is nu bekrachtigd. Vanaf maandag vormen de twee supermarkten samen één nieuwe coöperatie onder de naam PLUS.

Lees bericht


ACM keurt fusie PLUS en COOP goed

Supermarkten - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de fusie tussen PLUS en COOP goedgekeurd. Dat hebben beide partijen gezamenlijk woensdag bekendgemaakt. Naar verwachting zal de transactie op korte termijn worden afgerond.

Lees bericht

Ledenraden COOP en PLUS stemmen in met fusie

Supermarkten – De ledenraden Coop Nederland U.A (COOP) en PLUS hebben tijdens algemene ledenvergaderingen laten weten in te stemmen met de fusie tussen beide partijen. De instemming betekent een belangrijke stap richting de afronding van de fusie.

Lees bericht

Rechtbank wijst alle vorderingen van Jumbo en Coop op Sligro af

Rechtbank -  De rechtbank in Amsterdam heeft alle vorderingen van Jumbo en Coop op groothandel Sligro, voortvloeiend uit de transactie rond de verkoop van EMTÉ in 2018, afgewezen. Beide partijen maken geen aanspraak op de gevorderde 83 miljoen euro. Bovendien zijn Jumbo en Coop veroordeeld tot het betalen van de proceskosten. De uitspraak is in lijn met de verwachtingen die Sligro meermaals...

Lees bericht


© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid