Bouw Upfield Food Science Center gestart


De eerste paal van het Upfield Food Science Center wordt geslagen / Foto bij: Marcel Krijgsman (Hollandse Hoogte)

Bouw – De bouw van het nieuwe Upfield Food Science Centre is gestart. De producent van plantaardige margarines, spreads en kaas bouwt in Wageningen een ultramodern onderzoekscentrum. Onlangs werd de eerste paal geslagen.

In het Upfield Food Science Centre zal de producent van onder andere Becel, Blue Band en Flora Plant nieuwe technologieën voor plantaardige voeding en duurzame verpakkingen ontwikkelen. Met het project, dat een jaar zal duren, wil Upfield verder invulling geven aan zijn doel: pionier zijn in plantaardige voeding en duurzame verpakkingen.

De eerste paal werd geslagen door John Verbrakel, hoofd research en development bij Upfield, samen met Harry Dijkstra, directeur van bouwbedrijf Van Wijnen. Burgemeester van Wageningen Geert van Rumund en Rens Buchwaldt, bestuurslid van Wageningen University & Research, waren vanwege COVID-19 virtueel aanwezig.

De investering in het nieuwe onderzoekscentrum betekent een verdere versteviging van de verbinding met Nederland. David Haines, CEO van Upfield Group: “In het Upfield Food Science Center zal baanbrekend voedingsonderzoek worden gedaan. Hiermee kunnen we mensen nog sneller voorzien van nieuwe, natuurlijke en plantaardige voedingsmiddelen die niet alleen gunstig zijn voor hun gezondheid, maar ook voor de planeet. In Wageningen krijgen we de unieke kans om samen te werken met innovators, bedrijven en andere buren. Samen met hen willen we de grenzen van natuurlijke, plantaardige voeding verleggen.”

Duurzaam

Het nieuwe onderzoekscentrum zal een belangrijke plek innemen in de Wageningse Food Valley, waar Upfield de samenwerking opzoekt met de nabijgelegen Wageningen University & Research en andere partners. In het centrum zullen zowel nieuwe plantaardige voedingsmiddelen als duurzame verpakkingsmaterialen worden onderzocht en ontwikkeld. Naast laboratoria biedt het onderzoekscentrum ruimte aan kantoren, een belevingscentrum & Green Hub restaurant, een proeffabriek en testkeukens.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Cateringsector gaat voedselverspilling in kaart brengen

Catering – Elf ondernemingen in de cateringsector en twee brancheverenigingen hebben gezamenlijk besloten werk te gaan maken van voedselverspilling en starten met het in kaart brengen van de hoeveelheid voedsel dat wordt verspild. Het gaat om alle sectoren waarin de cateraars actief zijn, dus bedrijfskantines, zorginstellingen en schoolkantines.

Lees bericht

PLUS supermarkten starten met verkoop brood van gisteren

Supermarkt - PLUS zet een volgende stap in de strijd tegen voedselverspilling en start met de verkoop van brood van gisteren. Brood van de versafdeling dat niet op de dag zelf verkocht wordt, kost een dag later 25 cent, 50 cent of 75 cent. Brood van gisteren, is duidelijkherkenbaar door stickers en speciale borden en de volgende dag tot 11.00 uur te koop.

Lees bericht



Thema-attractie World Food Experience opent in 2023

Experience – Eind 2023 gaat de World Food Center Experience open. Bezoekers van dit eerste thema-attractiecentrum kunnen vanaf dat moment met al hun zintuigen voedsel gaan beleven. In de Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid