Boze horecaondernemers dreigen dinsdag terrassen te openen


Actie – Regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) willen volgende week dinsdag 2 maart hun terrassen openen. Eet- en drinkgelegenheden moeten hun deuren als gevolg van de coronamaatregelen nog gesloten houden, maar zo’n 65 afdelingen van KHN vinden dat onzinnig voor de buitenruimtes.

De ondernemer zijn boos omdat er weinig overleg plaatsvindt met de horecasector en de winkels wel weer deels open mogen voor de consument. Daarnaast geven zij aan dat de huidige coronaregels nauwelijks worden gehandhaafd.

Eerder in januari dreigde een groep horecaondernemers ook al de deuren weer te openen, maar daar werd toen van afgezien omdat de besmettingscijfers opliepen.  Nu lopen die cijfers ook op, alleen is het kabinet desalniettemin overgegaan op versoepeling.

Al bij het Veiligheidsberaad van de burgemeesters werd al duidelijk dat sommige burgemeesters de horeca toch enige ruimte wil geven. Zij zien dat veel ondernemers het financieel zwaar hebben binnen hun gemeenten en willen die ondernemers perspectief bieden. Uit reacties in de media laten sommige burgemeesters weten in overleg te willen gaan met ondernemers om te kijken welke ruimte zij kunnen geven.

KHN is al maanden van mening dat horeca veilig open kan. Volgens de belangenorganisatie ligt er al sinds eind oktober een onderbouwing klaar hoe dit op een verantwoorde wijze kan. Het mooie weer van afgelopen dagen zorgt voor extra maatschappelijke druk op de buitenactiviteiten, dus ook voor het openen van de terrassen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

KHN en Curaçao Restaurant Association gaan samenwerken

Samenwerking - Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Curaçao een nieuwe KHN-afdeling wordt. Dit betekent dat horecaondernemers op Curaçao binnenkort kunnen profiteren van de diensten van het KHN-lidmaatschap.

Lees bericht


McDonald’s maakt terrassen in Nederland rookvrij

Formulenieuws – Eind deze zomer zijn alle terrassen van de McDonald’s restaurants in Nederland  rookvrij. De komende maanden wordt de communicatie op alle McDonald’s terrassen aangepast, waaronder het plaatsen van stoeptegels in samenwerking met de Rookvrije Generatie.

Lees bericht

Achterban FNV Horeca zegt massaal ‘ja’ tegen nieuwe cao

Horecapersoneel - De achterban van FNV Horeca is akkoord met het onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao horeca 2022-2023. Medewerkers in de sector - leden en niet-leden - konden hun mening geven over het voorstel en van de uitgebrachte was 88,6% positief. Ook Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is akkoord. De nieuwe cao horeca is vanaf 1 januari 2022 een feit.

Lees bericht
KHN wil snelle opening horeca en krijgt bijval

Actie -Koninklijke Horeca Nederland (KHN) bood vanmorgen voorafgaand aan het coronadebat de nieuwe horecaroutekaart en petitie aan Tweede Kamerleden aan. Met deze actie wil KHN duidelijk maken dat de horeca op een veilige en verantwoorde manier open kan en daar nog deze week duidelijkheid over wil. KHN riep voorafgaand aan het debat het kabinet op per direct versoepelingen voor de...

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid