Boze horecaondernemers dreigen dinsdag terrassen te openen


Actie – Regionale afdelingen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) willen volgende week dinsdag 2 maart hun terrassen openen. Eet- en drinkgelegenheden moeten hun deuren als gevolg van de coronamaatregelen nog gesloten houden, maar zo’n 65 afdelingen van KHN vinden dat onzinnig voor de buitenruimtes.

De ondernemer zijn boos omdat er weinig overleg plaatsvindt met de horecasector en de winkels wel weer deels open mogen voor de consument. Daarnaast geven zij aan dat de huidige coronaregels nauwelijks worden gehandhaafd.

Eerder in januari dreigde een groep horecaondernemers ook al de deuren weer te openen, maar daar werd toen van afgezien omdat de besmettingscijfers opliepen.  Nu lopen die cijfers ook op, alleen is het kabinet desalniettemin overgegaan op versoepeling.

Al bij het Veiligheidsberaad van de burgemeesters werd al duidelijk dat sommige burgemeesters de horeca toch enige ruimte wil geven. Zij zien dat veel ondernemers het financieel zwaar hebben binnen hun gemeenten en willen die ondernemers perspectief bieden. Uit reacties in de media laten sommige burgemeesters weten in overleg te willen gaan met ondernemers om te kijken welke ruimte zij kunnen geven.

KHN is al maanden van mening dat horeca veilig open kan. Volgens de belangenorganisatie ligt er al sinds eind oktober een onderbouwing klaar hoe dit op een verantwoorde wijze kan. Het mooie weer van afgelopen dagen zorgt voor extra maatschappelijke druk op de buitenactiviteiten, dus ook voor het openen van de terrassen.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsRVO besluit toch tot snellere uitbetaling voor steun vaste lasten

Politiek - Door lobbyinspanningen van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) kunnen alle ondernemers, waaronder horecaondernemers, alsnog snellere uitbetaling van de extra vaste lastenvergoeding (TVL) verwachten. Gistermorgen nog verklaarde de voorzieningenrechter van de rechtbank Den Haag KHN niet-ontvankelijk in het kort geding om de staat te dwingen tot snellere betaling middels een voorschot.

Lees bericht


Kabinet ziet mogelijkheden terrassen te openen op 31 maart

Coronamaatregelen – Het kabinet ziet mogelijkheden dat de terrassen op 31 maart weer open kunnen. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen laag wordt gehouden en dan met name het besmettingsgetal, de zogenoemde R-waarde. Als deze onder de 1 kan worden gehouden, ziet demissionair minister De Jonge wel degelijk ruimte om de horecaterrassen weer te openen. De eerst volgende datum daarvoor zou zijn 31...

Lees berichtNieuwe harde klap biermarkt, snel perspectief nodig

Biermarkt - De bierverkoop in de horeca is in januari met 92 procent gedaald. Deze daling toont de enorme impact van de tweede lockdown op de horecasector. Er is veel nodig om de horeca er weer bovenop te helpen. Daarom is het belangrijk werk te maken van een snelle heropening van de horeca. Dat zeggen de Nederlandse Brouwers, die daarom de...

Lees bericht© 2021 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid