Brabantse onderwijsinstellingen stimuleren gezond snacken


Ook ZLTO onderschrijft het belang van fruit als snack en zal die dag gratis fruit uitdelen op hun locatie aan de Onderwijsboulevard

Actie – Brabantse onderwijsinstellingen hebben,  samen met de provincie Noord-Brabant en ZLTO , de Nationale Groente- en Fruitdag aangegrepen om de studenten van een aantal scholen te voorzien van gezonde snacks. De studenten kunnen op donderdag 12 oktober gratis een appeltje mee pakken bij de ingang van hun school.

Volgens de initiatiefnemers krijgen studenten op weg naar het station overwegend kaasbroodjes, chocoladerepen, hamburgers aangeboden. Dat betekent volgens de partijen dat studenten niet alleen moeite moeten doen om een gezond tussendoortje te pakken te krijgen, maar ook dat ongezonde eetgewoontes vanzelfsprekend worden. Daarom willen zij de studenten een alternatief bieden met het aanbod aan groente- en fruit in hun schoolgebouwen.

Deelnemende onderwijsinstellingen zijn HAS green academy, Koning Willem I College en Yuverta. Zij hopen met hun actie een impuls te geven aan een gezonder eetpatroon van de studenten. Directieleden openen de dag door het fruit aan hun studenten uit te delen. Ook ZLTO onderschrijft het belang van fruit als snack en zal die dag gratis fruit uitdelen op hun locatie aan de Onderwijsboulevard.  “Hopelijk worden studenten door deze dag geprikkeld om zich bewuster te zijn van wat ze eten”, aldus Herman Peppelenbos van HAS green academy namens alle deelnemende organisaties.

Dutch Food Week

Daarmee sluit de Groente- en Fruitdag aan bij het thema van de Dutch Food Week, ‘Weet wat je eet’. Een week, dit jaar van 7 tot 14 oktober, waarin overal in Nederland activiteiten worden georganiseerd om een breed publiek bekend te laten maken met de wereld van food en voedselproductie.

Bron: HAS green academy/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Dutch Food Week voortaan ‘De Week van Ons Eten’

Actie - De tweede week van oktober wordt voortaan ‘De Week van Ons Eten’. Dat heeft de organisatie van de Dutch Food Week besloten. Met het Nederlandstalige vervolg wil de organisatie beter aansluiten bij het Nederlandse publiek om te laten zien wat we in Nederland weten, kunnen en doen op het gebied van ons eten.

Lees bericht


Winnaars FoodmanShip Awards van HAS bekend

Verkiezing – Deze week werden de veelbelovende winnaars van de FoodmanShip Awards 2024 bekendgemaakt, tijdens de jaarlijkse HAS Food Experience, georganiseerd door HAS green academy. Zes studentenprojecten werden bekroond voor hun bijzondere bijdragen aan de voedselsystemen en voeding van de toekomst, passend bij het thema: 'Taste the Future'.

Lees bericht

HAS gaat meer biologische en lokale voeding aanbieden

Catering - HAS green academy in Den Bosch gaat meer biologisch en lokaal geproduceerde voedingsmiddelen bij de bedrijfscatering aanbieden. De onderwijsinstelling wil daarmee de consumptie van deze producten te stimuleren. De HAS-opleiding ondertekende daartoe onlangs de intentieverklaring Biologische en Lokale Inkoop Bedrijfscatering van de Provincie Noord-Brabant.

Lees bericht

Student Silke van Helvoirt wint ZERO Food Waste Challenge

Wedstrijd - Student Food Innovation Silke van Helvoirt bij HAS green academy heeft de ZERO Food Waste Challenge gewonnen met het project Get Saucy. Het product  is een kant-en-klare saus die je vanuit de diepvries in portieblokjes kunt gebruiken voor broccolistronken en –bladeren, zodat er meer van gegeten wordt.

Lees berichtNederland Vleesland bij opening Dutch Food Week

Actie - Een lekker stukje vlees wordt zeer gewaardeerd. Dat bleek vrijdag 7 oktober bij de speciale voorproefmarkt in hartje Den Bosch waarmee Dutch Food Week van start ging. Al enkele uren voor het evenement eindigde, waren alle traktaties zoals grillworst, pulled pork en hamburgers tot de laatste kruimel en vezel uitgedeeld, laat Nederland Vleesland weten.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid