Brandt & Levie en Grapedistrict komen met ‘Zwijn & Wijn’


Het gaat om een handgemaakte droge worst van beter vlees met daarin een rode wijn van een kleine wijnboer, Pedro, die is aangesloten bij Grapedistrict

Introductie - Twee Amsterdamse bedrijven Brandt & Levie’s en Grapedistrict komen met een nieuw product voor het borrelmoment: ‘Zwijn & Wijn’. Het gaat om een handgemaakte droge worst van beter vlees met daarin een rode wijn van een kleine wijnboer, Pedro, die is aangesloten bij Grapedistrict.

De worst met uitgesproken rode wijn en wild zwijn staat voor kwaliteit, duurzaamheid en bewust consumeren met een culinair tintje. Dit najaar is de worst verkrijgbaar in de 15 locaties van Grapedistrict.

Zwijn & Wijn

Grapedistrict vond de juiste wijnboer wiens wijn goed past in én bij de worst van Brandt & Levie. De Bojador Tinto Alentejo van Pedro matcht sterk met de smaak van wild zwijn. Zo ontstond de droge worst collab ‘Zwijn & Wijn’: een culinaire worst voor op een winterse borrelplank.

Het borrelmoment

Het idee voor de worst ontstond aan de keukentafel van Brandt & Levie, waar founder Samuel Levie zijn visie op de vleesindustrie deelde met founder Gijs Groenevelt van Grapedistrict. Ze merkten op hoeveel raakvlakken er tussen beide bedrijven zijn. Het logische raakvlak: het borrelmoment, maar vooral ook het gedachtegoed om minder, maar beter te eten of drinken. Liever beter vlees en een goede fles dan kwantiteit en massaproductie.

Bron: Brandt & Levie/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



TommyTomato wil grotere naamsbekendheid

Bekendheid – TommyTomato, marktleider op het gebied van groentelunches op basisscholen, wil meer kinderen voorzien van een goede lunch en zoekt daarvoor meer bekendheid. Good Food PR, het PR label van creative agency Food Cabinet, moet daarbij gaan helpen om het verhaal van TommyTomato beter te vertellen via de media.

Lees bericht


Brandt & Levie en Chez Jan komen met 100% plantbased hotdog

Introductie - Het Amsterdamse worstmerk Brandt & Levie lanceert samen met Rotterdamse hotdog specialist Chez Jan hun Plantbased Hotdog. Na een volledig circulaire worst en een hybride worst gaan ze nu voor het eerst 100% plantbased. Samen met hotdogpartner Chez Jan gaan zij deze zomer de nieuwe ‘hotdog’ dit seizoen op de kaart zetten bij tientallen horeca en evenementenlocaties. Het product komt...

Lees bericht


Grapedistrict opent flagshipstore in Amsterdam

Formulenieuws - Grapedistrict, de wijnwinkel die zich inzet voor kleine wijnboeren, opent 17 mei haar grootste winkel tot nu toe op de van Woustraat in Amsterdam. De Grapedistrict flagshipstore komt pal tegenover de plek waar ooit de eerste winkel werd geopend.

Lees bericht




© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid