Bus Whisky lanceert duurzame whisky in nieuwe stokerij


Bus Whisky viert opening van nieuwe klimaat neutrale distilleerderij met lancering van een nieuwe Whisky

Gedestilleerd – Duurzaam Nederlands whiskymerk Bus Whisky opent een splinternieuwe stokerij. Ter ere van de opening van de stokerij in het Brabantse Loosbroek lanceert het merk een nieuwe whisky. De nieuwe release is een vijf jaar oude Single Cask Whisky en gelagerd op Pedro Ximenez quarter cask vaten.

In 2016 stookte Bus Whisky de eerste New Make spirit, de basis voor Whisky die volledig op de eigen boerderij in het Brabantse Loosbroek wordt gemaakt. Circulair en met 100% eigen brouwgerst die tot op de dag van vandaag volledig duurzaam, zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen wordt geteeld op eigen grond: Single Estate Whisky. De Brabantse whiskystokerij heeft de ambitie om de duurzaamste whisky ter wereld te produceren.

Het etiket van de Bus Whisky is ontworpen door kunstenaar Liselot Cobelens. Het is geïnspireerd op het buurtschap Bus, waar het merk haar naam aan dankt, en de klimaatuitdagingen in de Brabantse Peel. Elke fles Bus Whisky is daarnaast ‘sealed bij nature’ met een zegel van bijenwas afkomstig van de eigen imkerij op de Whiskystokerij. Master Distiller Marcel Van Roessel over de nieuwe whisky: “Deze nieuwste Pedro Ximenez lagering van Bus Whisky heeft een neus van geroosterd hout, met zoete tonen van honing en rozijnen met kaneel en een licht pepertje. Smaken van gedroogd tropisch fruit worden aangevuld marsepein en de kruidigheid van nootmuskaat. De afdronk is vol en lang met tonen van amandelen, mango en rozijnen.”

Bron: Bus Whisky/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuwsJack Daniel’s introduceert Bonded Rye whisky

Introductie - Op Vaderdag (16 juni) introduceert Jack Daniel’s de nieuwste toevoeging aan hun Bonded Series. Na de Jack Daniel’s Bonded en Jack Daniel’s Triple Mash brengen de whiskymakers uit Tennessee nu de Jack Daniel’s Bonded Rye. Jack Daniel’s Bonded Rye is te bestellen bij gelimiteerde cocktailbars en bij de betere slijter.

Lees bericht

Private Labelbeurs PLMA vult negen RAI-hallen met food

Vakbeurzen - Ruim 2.950 exposanten uit 70 landen gaan op 28 en 29 mei de beurshallen vullen van de RAI in Amsterdam. Negen hallen van het Amsterdam Convention Centre worden in beslag genomen door de foodbedrijven. De PLMA is daarmee de grootste foodvakbeurs in Nederland.

Lees bericht
Onmisbare rol personeel bij gezonde voeding zorginstelling

Onderzoek - Onderzoek van het Louis Bolk Instituut laat de onmisbare rol van het personeel zien in de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod binnen woonzorgcentra. Gebleken is namelijk dat werknemers niet alleen cruciaal zijn als het gaat om een goed eetpatroon maar ook als het gaat om ondervoeding en het verspillen van eten.

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid