Carrefour België test bezorging met zelfrijdende bezorgrobot


De zelfrijdende bezorgwagentjes waarmee Carrefour in België een test uitvoert / Foto bij: Carrefour

Bezorging - Carrefour België gaat op Corporate Village in Zaventem, het terrein waar het hoofdkantoor is gevestigd, een test houden met een zelfrijdende bezorgrobot. De robot is van DELIVERS.AI en uitgerust met kunstmatige intelligentie.

De robot is 100% autonoom en zal in staat zijn om vanuit de winkels boodschappen thuis te bezorgen als de tests succesvol verlopen. Op termijn zullen klanten via online platforms bestellingen kunnen plaatsen, die binnen 15 minuten door de robotwagentjes geleverd kunnen worden. Dez dienst zal het aanbod van thuisbezorging uitbreiden naar nieuwe gebieden om thuisbezorging sneller en toegankelijker te maken in heel België, verwacht Carrefour.

Assortiment

De test in Zaventem gaat tot het einde van het voorjaar duren. Dit kantorenpark heeft een oppervlakte van 60.000m² en bestaat uit 6 gebouwen waar in totaal 9.000 werknemers werken. In eerste instantie is een testpanel van 20 vrijwillige deelnemers samengesteld. De medewerkers van het Corporate Village toegang hebben tot 500 artikelen die te koop zijn in de Carrefour in het hart van het kantorenpark. Het assortiment is op maat gemaakt: vers gesneden fruit en koffiekoeken voor het ontbijt, salades, gezonde kant-en-klare maaltijden en dagverse broodjes die ter plaatse bereid worden. Daarnaast ook tussendoortjes voor de namiddag dagdagelijkse boodschappen.

Acht camera's

De robot is uitgerust met  acht camera's en sensoren die vooraf het bewegingsgebied in kaart hebben gebracht. Daardoor beweegt de robot veilig, vermijdt hij obstakels en is hij zichtbaar dankzij meerdere indicatielampjes.

Bron: Carrefour/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws
Carrefour opent caféconcept met maaltijdoplossingen

Formulenieuws – De Belgische supermarktketen Carrefour heeft deze week een nieuw concept geopend in de Carrefour Market in Belle-Île: Carrefour Café. In deze ruimte van 85 vierkante meter vindt de bezoeker een ruime keuze aan maaltijdoplossingen voor elk moment van de dag. Carrefour wil op die manier inspelen op de groeiende vraag naar maaltijden om buitenshuis te nuttigen. Een groot deel...

Lees bericht

PostNL gaat bezorging van Belgische Carrefour verzorgen

Buitenland – De Franse supermarktketen Carrefour met bijna 800 vestigingen in België heeft de bezorging van de boodschappen in Brussel, Waals-Brabant en Vlaams-Brabant neergelegd bij het Nederlandse PostNL. De service werd aanvankelijk ingevuld door het Belgische bpost. Als reden voor de omschakeling wordt gegeven dat Carrefour met PostNL een beter geografisch bereik heeft. Dat Carrefour niet langer een beroep zou doen op...

Lees bericht
© 2023 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid