Carrefour België test bezorging met zelfrijdende bezorgrobot


De zelfrijdende bezorgwagentjes waarmee Carrefour in België een test uitvoert / Foto bij: Carrefour

Bezorging - Carrefour België gaat op Corporate Village in Zaventem, het terrein waar het hoofdkantoor is gevestigd, een test houden met een zelfrijdende bezorgrobot. De robot is van DELIVERS.AI en uitgerust met kunstmatige intelligentie.

De robot is 100% autonoom en zal in staat zijn om vanuit de winkels boodschappen thuis te bezorgen als de tests succesvol verlopen. Op termijn zullen klanten via online platforms bestellingen kunnen plaatsen, die binnen 15 minuten door de robotwagentjes geleverd kunnen worden. Dez dienst zal het aanbod van thuisbezorging uitbreiden naar nieuwe gebieden om thuisbezorging sneller en toegankelijker te maken in heel België, verwacht Carrefour.

Assortiment

De test in Zaventem gaat tot het einde van het voorjaar duren. Dit kantorenpark heeft een oppervlakte van 60.000m² en bestaat uit 6 gebouwen waar in totaal 9.000 werknemers werken. In eerste instantie is een testpanel van 20 vrijwillige deelnemers samengesteld. De medewerkers van het Corporate Village toegang hebben tot 500 artikelen die te koop zijn in de Carrefour in het hart van het kantorenpark. Het assortiment is op maat gemaakt: vers gesneden fruit en koffiekoeken voor het ontbijt, salades, gezonde kant-en-klare maaltijden en dagverse broodjes die ter plaatse bereid worden. Daarnaast ook tussendoortjes voor de namiddag dagdagelijkse boodschappen.

Acht camera's

De robot is uitgerust met  acht camera's en sensoren die vooraf het bewegingsgebied in kaart hebben gebracht. Daardoor beweegt de robot veilig, vermijdt hij obstakels en is hij zichtbaar dankzij meerdere indicatielampjes.

Bron: Carrefour/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Carrefour opent nieuwe miniwinkel Carrefour BuyBye

Buitenland – Carrefour opent woensdag in het Belgische Zaventem een nieuw shopconcept onder de naam Carrefour BuyBye. In deze kleine winkel van 18 m2, die hoofdzakelijk voorzien is van koelautomaten, kunnen klanten vooral terecht voor last-minute boodschappen.

Lees berichtBelgische editie van ‘Nederlandse Week Zonder Vlees’ van start

Actie - Stichting Nationale Week Zonder Vlees van Isabel Boerdam start  maandag de eerste ‘Week Zonder Vlees-campagne’ in België.  België is het eerste land waar de in Nederland campagne naartoe gaat als onderdeel van haar Europese uitrol. Gesteund door de Europese Unie gaat de Week Zonder Vlees de komende jaren naar Denemarken (2024), Duitsland (2024), Spanje (2025) en Oostenrijk (2026). De ambitie is om...

Lees bericht© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid