CBL roept boeren op acties te beëindigen


Op tal van plaatsen werden bij de dc's blokkades opgeworpen

Boerenacties - Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de brancheorganisatie van supermarkten en foodservicebedrijven, roept protesterende boeren op per direct de blokkades van distributiecentra op te heffen. De belangenorganisatie vindt de blokkades onacceptabel.

Het CBL riep de overheid en boeren eerder al op om in gesprek te gaan en het conflict op te lossen. Volgens de belangenorganisatie hebben de boeren hebben een conflict met de overheid over stikstof en staan de leden van het CBL hier buiten.

De blokkades van de de distributiecentra zorgen er voor dat de supermarkten niet meer bevoorraad kunnen worden. Dat kan op termijn gevolgen hebben en leiden tot lege schappen. Maar de dc’s kunnen ook niet meer bevoorraad worden, waardoor dagverse producten mogelijk vernietigd moeten worden. Dit levert onnodige voedselverspilling op, aldus het CBL. Ook zorginstellen en ziekenhuizen kunnen door de acties niet meer bevoorraad worden door de foodservicebedrijven.

De blokkades vormen een miljoenen strop voor de supermarktketens en zij vragen daarom namens hhet CBL om de acties zo snel mogelijk te beëindigen.  De belangenvereniging doet zelfs een dringend beroep op justitie en politie om stevig in te grijpen om de blokkades snel op te heffen. Daarnaast beraadt het CBL zich op eventuele vervolgstappen.

Bron: CBL/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

PLUS verruimt assortiment biologische melk

Supermarkt - Sinds juni 2021 is alle dagverse melk, karnemelk en yoghurt in een literpak en halve literpak van het PLUS huismerk, standaard biologisch. Deze week zet PLUS een volgende grote stap: alle anderhalve- en twee literpakken dagverse melk zijn ook standaard biologisch.

Lees bericht


‘Consument zoekt straks eerder de discounter op’

Onderzoek – Driekwart van de Nederlander gaat door hoge energierekeningen en inflatie straks andere keuzes maken aanzien van winkels. Discount supermarkten zoals Lidl zullen hiervan profiteren en zien naar verwachting klanten overlopen van o.a. Albert Heijn en Jumbo. Niet alleen worden andere winkels en merken gekozen, ook wordt langer op aanbiedingen gewacht. Dit blijkt uit onderzoek van Q&A.

Lees bericht

GS1 maakt zich op voor statiegeld op blikjes

Inzameling - Vanaf 31 december 2022 gaan consumenten statiegeld betalen voor metalen drankverpakkingen met een inhoud van drie liter of minder. Het doel van de maatregel is het inzamelen en recyclen van de twee miljard blikjes, waarvan op dit moment een groot deel in de natuur belandt. GS1 treft de voorbereidingen om ervoor te zorgen dat data over de blikjes kan worden...

Lees berichtStijgende prijzen rem op herstel retailsector

Analyse – Een volumegroei van 1 procent voor de retailsector in 2022 verwacht ABN AMRO. Een belangrijke oorzaak van die matige groei zijn de stijgende prijzen, ook die van de boodschappen. Als andere reden voor de matige groei ziet de bank de verschuivingen in bestedingen naar diensten als reizen en horeca zodra alle beperkende maatregelen zijn opgeheven.

Lees bericht

Supermarkten zien omzet ook in 2021 toenemen

Supermarkt – In 2021 hebben de Nederlandse supermarkten €44.6 miljard omzet gedraaid. Dit is weliswaar een lichte daling van -0.2%, echter door de extra 53e week in 2020, had 2021 één week minder. Gecorrigeerd voor deze extra week zou de groei +1.7% zijn geweest.

Lees bericht© 2022 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid