Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell


Chef-kok Dick Middelweerd vindt voor zijn sterrengerechten veelal inspiratie in Azië, zo ook voor Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Middelweerd ontwikkelde voor Shell de bun pekingeend, de wrap kip hoisin en het worstenbroodje teriyaki. De specials zijn tot en met 7 mei 2024 verkrijgbaar bij alle Shell-stations met een bakkerij in Nederland.

Aziatische keuken

Shell lanceert drie keer per jaar de Proef de wereldkeuken campagne geïnspireerd door wereldse smaken. Met het culinaire thema assortiment wil Shell haar gasten dagelijks verrassen met verse en hoogwaardige producten. Daarbij slaan ze de handen ineen met bekende Nederlandse chefs. Ditmaal ligt de focus de op Aziatische keuken en is Shell de samenwerking aangegaan met Dick Middelweerd, chef-kok en mede-eigenaar van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre en bekroond met twee Michelinsterren. De chef-kok vindt voor zijn sterrengerechten veelal inspiratie in Azië. “Als chef, omarm ik de kans om onze passie voor smaak te delen met de wereld. Samen brengen we onder andere het vertrouwde Brabantse worstenbrood naar nieuwe hoogten met een verrassende Japanse twist”.

Spekkoek en latte

Naast de specials van de chef neemt Shell ook andere tijdelijke producten op in het assortiment. Zo verrijken Indonesische spekkoek, een warme Kokos karamel latte en heerlijke tropische sappen het menu. “Met de introductie van ‘Proef de wereldkeuken’ willen wij onze gasten een wisselend assortiment bieden en onderscheidend blijven in de markt. Op deze manier laten we onze gasten kennismaken met smaken van over de hele wereld”, aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice Benelux & France bij Shell Retail.

Worstenbroodje teriyaki

Op vrijdag 12 januari is je Dick Middelweerd aanwezig bij locatie Shell - De Lucht-Oost aan de A2, waar de chef-kok het worstenbroodje teriyaki gratis laat proeven.

Bron: Bakerstreet/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Proef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten

Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Lees bericht


S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

Lees bericht


Shell Vémars Est in Frankrijk wint Shell Barista Cup

Wedstrijd - De winnaar van de Shell Barista Cup 2023 is bekend. Winnaar is dit jaar geworden Shell Vémars Est gelegen in Frankrijk, ten noorden van Parijs. De finale vond plaats op 17 januari bij koffie leverancier Selecta waar baristas van Shell stations uit Nederland, België, Luxemburg én Frankrijk tegen elkaar streden voor de titel ‘Beste Barista langs de weg’.

Lees bericht


© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid