Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell
Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.
Middelweerd ontwikkelde voor Shell de bun pekingeend, de wrap kip hoisin en het worstenbroodje teriyaki. De specials zijn tot en met 7 mei 2024 verkrijgbaar bij alle Shell-stations met een bakkerij in Nederland.
Aziatische keuken
Shell lanceert drie keer per jaar de Proef de wereldkeuken campagne geïnspireerd door wereldse smaken. Met het culinaire thema assortiment wil Shell haar gasten dagelijks verrassen met verse en hoogwaardige producten. Daarbij slaan ze de handen ineen met bekende Nederlandse chefs. Ditmaal ligt de focus de op Aziatische keuken en is Shell de samenwerking aangegaan met Dick Middelweerd, chef-kok en mede-eigenaar van restaurant De Treeswijkhoeve in Waalre en bekroond met twee Michelinsterren. De chef-kok vindt voor zijn sterrengerechten veelal inspiratie in Azië. “Als chef, omarm ik de kans om onze passie voor smaak te delen met de wereld. Samen brengen we onder andere het vertrouwde Brabantse worstenbrood naar nieuwe hoogten met een verrassende Japanse twist”.
Spekkoek en latte
Naast de specials van de chef neemt Shell ook andere tijdelijke producten op in het assortiment. Zo verrijken Indonesische spekkoek, een warme Kokos karamel latte en heerlijke tropische sappen het menu. “Met de introductie van ‘Proef de wereldkeuken’ willen wij onze gasten een wisselend assortiment bieden en onderscheidend blijven in de markt. Op deze manier laten we onze gasten kennismaken met smaken van over de hele wereld”, aldus Kees van Wezel, Head of Foodservice Benelux & France bij Shell Retail.
Worstenbroodje teriyaki
Op vrijdag 12 januari is je Dick Middelweerd aanwezig bij locatie Shell - De Lucht-Oost aan de A2, waar de chef-kok het worstenbroodje teriyaki gratis laat proeven.
Bron: Bakerstreet/@FoodClicks
Auteur: Steffen van Beek
Gerelateerd nieuws
Shell Café introduceert ijskoffies met Lattiz
Introductie – Shell en FrieslandCampina werken met het merk Lattiz al lange tijd samen. Samen zorgen zij voor miljoenen kopjes koffie langs de weg. Die samenwerking wordt nu uitgebreid met de introductie van ijskoffie met de Lattiz, het systeem dat zorgt opschuimmelk.
Lees berichtOK Nederland opent in Diemen 100e vestiging
Tankstation - Voormalig Shell-tankstation ‘Diemerpolderweg’ in Diemen is volledig omgekleurd naar de huisstijl van OK. Diemen is de 100ste tankstationlocatie van OK. Het station heeft ook een nieuw OK Café gekregen. OK Café is een eigen shopconcept van OK Nederland.
Lees berichtHaagse Shell Mobility Hub nu ook Ochama PickUp-point
Formulenieuws - De Shell Mobility Hub aan de Veerkade in Den Haag gaat samenwerken met omnichannelbedrijf Ochama en krijgt een PickUp-point van deze boodschappendienst. Gebruikers kunnen in de Shell Mobility Hup nu niet alleen de auto en zichzelf ‘opladen’, maar ook direct hun online bestelde boodschappen afhalen.
Lees berichtProef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten
Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.
Lees berichtS.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start
Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.
Lees berichtZes maaltijden van The Green Table bij Shell Mobility Hub
Formulenieuws - Shell Mobility Hub in Den Haag introduceert zes kant-en-klaarmaaltijden van The Green Table. Het gaat om duurzame, plantaardige maaltijden voor EV-rijders, zo laat Shell weten. De maaltijden zijn voor €7,55 beschikbaar.
Lees bericht