S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start


Kok Jet Loos voig jaar in actie tijdens de finals van S. Pellegrino Young Chef Academy

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger – ontwikkelen tijdens de competitie ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Uit duizenden ingezonden gerechten selecteert de vakjury de meest veelbelovende recepturen. De gekozen chefs strijden in 15 regionale finales voor een plek in de finales, waar weer 15 chefs koken voor de grote titel ‘Best Young Chef’.

Gedurende de competitie worden deelnemers begeleid door wereldberoemde chefs die hen helpen hun visie voor de toekomst op het bord te krijgen en hun culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Stefano Bolognese, S.Pellegrino’s International Business Unit Director: “De laatste editie van de competitie had een recordaantal aanmeldingen, met meer dan 4000 inschrijvingen en 166 chefs die kookten in de eerste regionale ronde.”

Jet Loos

Afgelopen jaar bracht Jet Loos (De Treeswijkhoeve**) met mentor Dick Middelweerd tot de wereldwijde finales in Milaan met haar gerecht ‘Flavour of the Sea’. Ze werd eerder voorgegaan door Friso van Amerongen (Rijks*) die in 2019 met Joris Bijendijk als mentor afreisde naar de regionale finales. En ook Rik Veen (Lutum), Eddie Meijboom (Fris), Pasquale Carfora (Aroma) deden als Nederlandse regionale finalisten mee aan de competitie.

Chefs die zich culinair uit willen dagen kunnen zich tot 19 juni 2024 aanmelden door het recept van een signature gerecht in te sturen waarmee ze hun persoonlijke visie, unieke vaardigheden en creativiteit op het bord laten terugkomen. Uit alle internationale aanmeldingen worden per regio de meest veelbelovende gerechten geselecteerd. Deze chefs strijden in de regionale finales voor een plek in de finale in Milaan. De regionale finales voor Noord-Europa zijn dit jaar op 3, 4 en 5 november in Amsterdam.

Bron: S.Pellegrino’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws



Chef Dick Middelweerd zet Aziatische keuken centraal bij Shell

Tankstation - Het thema ‘Proef de wereldkeuken’ is weer terug bij Shell Café. Eerder dit jaar waren er succesvolle samenwerkingen tussen Shell en twee-sterren chef Soenil Bahadoer en Herman den Blijker. Vanaf deze week gaat Shell met drie Aziatische gerechten de samenwerking aan met twee-sterren chef Dick Middelweerd van restaurant De Treeswijkhoeve.

Lees bericht

RIJKS na ingrijpende verbouwing weer open

Horeca - Na een ingrijpende renovatie opent RIJKS, het restaurant van het Rijksmuseum, opnieuw haar deuren aan het Museumplein. “Na bijna 10 jaar werd het tijd voor de next step. In het nieuwe RIJKS hebben we meegenomen wat we hebben geleerd in de afgelopen jaren. We zijn de verbeterde versie van onszelf geworden,” aldus Executive Chef Joris Bijdendijk namens zijn team.

Lees bericht

Jet Loos in top van beste jong chefs ter wereld

Wedstrijd - na een selectieronde uit 4000 aanmeldingen en 15 regionale finales, streden 15 chefs van over de hele wereld in de finales voor de titel ‘Best Young Chef’. Nederlander Jet Loos wist met haar gerecht, haar passie en haar persoonlijke verhaal de jury tot tranen te roeren: ‘Dat emotionele aspect is het belangrijkste onderdeel van ons vak.’

Lees bericht


Nederlander Jet Loos finalist in ‘World’s Best Young Chef’

Wedstrijd - Op 24 & 25 oktober liep de hitte op in de keuken van S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2022/2023. Vijftien jonge koks streden in de Noord-Europese finales van deze wereldwijde competitie voor chefs van onder de dertig jaar. De 23-jarige Nederlandse Jet Loos hield veertien andere chefs achter zich en kookt in 2023 voor de titel ‘World’s Best Young Chef’ in...

Lees bericht

FrietHoes komt met ludieke actie de Frietwijzer

Formulenieuws – Volgens de patatbakkers van FrietHoes wordt er vanuit de politiek niets gedaan aan wat er echt belangrijk is, namelijk de keuze voor welke friet een horecagelegenheid serveert. Om het de horecamensen wat eenvoudiger te maken om een ‘keuze te maken in het oerwoud van meningen’ heeft het bedrijf de Frietwijzer ontwikkeld. Een ludieke actie om klanten te werven voor...

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid