S.Pellegrino Young Chef Academy Competition van start


Kok Jet Loos voig jaar in actie tijdens de finals van S. Pellegrino Young Chef Academy

Wedstrijd - Na vijf succesvolle eerdere edities opent S.Pellegrino opnieuw de inschrijvingen voor de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition. In deze wereldwijde competitie gaan jonge chefs de strijd met elkaar aan. S.Pellegrino zoekt met een jury van gerenommeerde chefs naar een jonge top kok. Vorig jaar bereikte de Nederlandse chef Jet Loos nog de finales.

De S.Pellegrino Young Chef Academy is een internationaal initiatief dat culinaire talenten uitdaagt hun gastronomische grenzen te verkennen. De deelnemende chefs – allemaal 30 jaar of jonger – ontwikkelen tijdens de competitie ieder een eigen signature gerecht waarmee ze op één bord hun culinaire visie voorschotelen. Uit duizenden ingezonden gerechten selecteert de vakjury de meest veelbelovende recepturen. De gekozen chefs strijden in 15 regionale finales voor een plek in de finales, waar weer 15 chefs koken voor de grote titel ‘Best Young Chef’.

Gedurende de competitie worden deelnemers begeleid door wereldberoemde chefs die hen helpen hun visie voor de toekomst op het bord te krijgen en hun culinaire vaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Stefano Bolognese, S.Pellegrino’s International Business Unit Director: “De laatste editie van de competitie had een recordaantal aanmeldingen, met meer dan 4000 inschrijvingen en 166 chefs die kookten in de eerste regionale ronde.”

Jet Loos

Afgelopen jaar bracht Jet Loos (De Treeswijkhoeve**) met mentor Dick Middelweerd tot de wereldwijde finales in Milaan met haar gerecht ‘Flavour of the Sea’. Ze werd eerder voorgegaan door Friso van Amerongen (Rijks*) die in 2019 met Joris Bijendijk als mentor afreisde naar de regionale finales. En ook Rik Veen (Lutum), Eddie Meijboom (Fris), Pasquale Carfora (Aroma) deden als Nederlandse regionale finalisten mee aan de competitie.

Chefs die zich culinair uit willen dagen kunnen zich tot 19 juni 2024 aanmelden door het recept van een signature gerecht in te sturen waarmee ze hun persoonlijke visie, unieke vaardigheden en creativiteit op het bord laten terugkomen. Uit alle internationale aanmeldingen worden per regio de meest veelbelovende gerechten geselecteerd. Deze chefs strijden in de regionale finales voor een plek in de finale in Milaan. De regionale finales voor Noord-Europa zijn dit jaar op 3, 4 en 5 november in Amsterdam.

Bron: S.Pellegrino’s/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Twee Hollandse chefs in beeld voor ‘World’s Best Young Chef’

Wedstrijd - Twee chefs van Nederlandse restaurants strijden dit jaar om de titel beste jonge chef in de S.Pellegrino Young Chef Academy Competition 2024/2025. De twee chefs zijn Noah Wynants van De Librije*** in Zwolle en Victor Guitton  van Ciel Bleu**in Amsterdam. Beiden koken op 4 november 2024 in de regionale finale van de internationale chefscompetitie.

Lees bericht


Gerrit de Kiewit Trofee voor Chiel Dohmen van ‘By Chiel’

Onderscheiding - Chiel Dohmen, eigenaar van restaurant By Chiel in Zutphen, heeft de Gerrit de Kiewit Trofee ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding als erkenning voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van jong culinair talent. De onderscheiding werd uitgereikt door Siebe Stellingwerff Beintema, Bailli Délégué van de Chaîne des Rôtisseurs Nederland.

Lees bericht

Eerste vrouwelijke chef bij finale Bocuse d’Or

Vakwedstrijden - Maandag 23 september 2024 is het zover. Dan vindt de Nederlandse finale van Bocuse d’Or plaats tijdens horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Vier chefs hebben zich na een selectieronde geplaatst voor de finale. Met een primeur: het is voor het eerst dat een vrouwelijke chef het wedstrijdtoneel betreedt in de geschiedenis van Nederlandse finales van Bocuse d’Or.

Lees bericht

Kookmarathon levert bijna twee ton op voor kinderoncologie

Actie - Zondag 26 mei ging om 12 uur ’s middags de vijfde editie van 24H Chefs van start op Kasteel Kerckebosch in Zeist. 24 van Nederlands allerbeste chefs waaronder Nelson Tanate van De Librije, Leon Mazairac van Karel V en Joris Bijdendijk van Rijks, gaven 24 uur lang in de keuken het stokje aan elkaar door, om geld in te zamelen voor het...

Lees bericht


Proef de Wereldkeuken van Shell nu met topchef Margo Reuten

Samenwerking - Shell lanceert drie keer per jaar de ‘Proef de wereldkeuken campagne’ op haar stations, geïnspireerd door wereldse smaken. Ditmaal ligt de focus op de mediterrane keuken en gaat Shell de samenwerking aan met Margo Reuten, de enige vrouwelijke SVH Meesterkok in Nederland met een Michelinster en chef-kok van restaurant Da Vinci in Maasbracht.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid