Chefkok Joppe Sprinkhuizen ontvangt eerste mosselen


Marcel Guldenaar (links, culinair adviseur Sligro Veghel) overhandigt Joppe Sprinkhuizen (rechts, eigenaar Silly Fox Veghel) het eerste pannetje mosselen

Mosselseizoen – Morgen, donderdag 2 juli, start bij Sligro het mosselseizoen met de verkoop van Zeeuwse bodemcultuurmosselen.

Vanuit de grootste mosselpan ter wereld werden de eerste bodemcultuurmosselen van het seizoen aangeboden aan JRE-chef Joppe Sprinkhuizen, chef van het jaar 2019 en eigenaar van restaurant Sillyfox in Veghel. SmitVis , onderdeel van Sligro, start morgen als eerste in Nederland met de verkoop.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Coronamaatregelen treffen Sligro fors

Groothandel – De COVID-19-uitbraak en de daarop volgende overheidsmaatregelen hebben grote effecten gehad op de afzetmarkten van Sligro. Zowel in Nederland als in België werd de Sligro Food Group fors getroffen. Over het eerste half jaar in 2020 realiseerde de Brabantse groothandel een omzet van €943 miljoen, een daling van bijna 17 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Lees bericht

Slimme Keuken van Sligro helpt chefs en zorgt voor meer marge

Groothandel - Sligro lanceert een nieuw, culinair concept: Slimme Keuken. Het concept helpt restaurants om meer marge te realiseren in minder tijd, zonder in te leveren op culinaire kwaliteit. Slimme Keuken helpt ook de chefs om hun gasten een gevarieerd menu aan te kunnen bieden met controle over de kosten.

Lees bericht

‘Gemiddeld restaurant mist 260.500 euro aan omzet in 2020’

Onderzoek – Gemiddeld zijn de restaurants € 260.500,- aan omzet misgelopen in 2020 als gevolg van de coronamaatregelen. 48% van de restaurants is gestart met afhalen tijdens de horecasluiting en 29% is gestart met bezorging. Dat blijkt uit een drietal metingen die Marketing4Results en groothandel Sligro over de afgelopen 3 maanden hebben gedaan in het kader van de Foodservice Denktank.

Lees bericht

Vleesproducent Beimer Meat is nu winkelier

Vleeswinkel – Wat moet je doen als de horecavraag uitvalt en je bent als vleesproducent voor een belangrijk deel afhankelijk van die sector? Precies, je begint een eigen winkel en dat is wat Beimer Meat in Enschede ook heeft gedaan. Voor het eerst in zijn 63-jarige bestaan heeft de producent een vleeswinkel geopend.

Lees bericht


‘Jan de mosselman’ geeft startschot voor mosselseizoen

Mosselseizoen – Woensdag 8 juli werd het startsein gegeven voor het uitrijden van de eerste mosselen van het nieuwe seizoen. 2020. Het startschot voor deze uittocht van vrachtwagens werd gegeven door de tot leven gekomen ‘jan de mosselman’ die dag en nacht als standbeeld op het havenhoofd van Yerseke staat.

Lees bericht

Groothandels per 1 juni weer gesloten voor particulieren

Groothandels - De Nederlandse foodservicegroothandels zijn per 1 juni weer alléén open voor pashouders. Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) dinsdagmorgen bekend gemaakt. Sinds 19 maart konden ook particulieren voor hun dagelijkse boodschappen bij de zelfbedieningsgroothandels terecht als gevolg van de grote drukte bij supermarkten en de grote versvoorraden in de foodservicebranche.

Lees bericht



© 2020 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid