Chefs Culinar neemt minderheidsbelang in Huuskes


Samenwerking – de Duitse horecagroothandel Chefs Culinar neemt een minderheidsbelang in Huuskes, foodcarespecialist in zorg en bedrijfscatering. Door de samenwerking krijgt Huuskes de beschikking over een ruimer assortiment horecaproducten en kan Chefs Culinar gebruikmaken van de expertise en gemaksproducten van Huuskes voor de Duitse zorgmarkt. De twee bedrijven werken al samen binnen het inkoopverband van SuperTrade.  

Familiebedrijf Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Al sinds 1956 levert en produceert het bedrijf versproducten, maaltijden en kruidenierswaren aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, GGZ-organisaties en bedrijfscatering. Chefs Culinair is eveneens een familiebedrijf en actief in diverse landen in Europa. In thuismarkt Duitsland is de groothandel marktleider in de horeca en zorgmarkt. Sinds 2011 is Chefs Culinar actief op de Nederlandse horecamarkt.

De beide bedrijven blijven gescheiden opereren omdat zij hun specialismes hebben in de markt. Ook blijven beide bedrijven werken onder de huidige directie, waarbij Huuskes zich blijft focussen op de Nederlandse zorgsector en Chefs Culinar op de Nederlandse horeca en Duitse zorgmarkt. Speerpunten in de samenwerking, voor zowel de Nederlandse als Duitse markt liggen op het gebied van kennisdeling, productie van convenience producten, inkoopbundeling en verdere professionalisering.

Expertise delen

Door de samenwerking met Huuskes zet Chefs Culinar een belangrijke stap in haar ambitie om haar positie in de Duitse zorgmarkt te versterken. Hans-Gerd Janssen, directeur Chefs Culinar: “Huuskes is specialist op het gebied van eten en drinken in de zorg en heeft over de jaren veel branche-specifieke kennis en expertise ontwikkeld. Dit maakt Huuskes de ideale samenwerkingspartner in het realiseren van de groeiambities van Chefs Culinar op de Duitse zorgmarkt.”

Daarnaast biedt de samenwerking met Chefs Culinar voor Huuskes grote kansen. Henk Huuskes, directeur Huuskes legt uit: “De samenwerking met Chefs Culinar zorgt ervoor dat Huuskes haar assortimenten aanzienlijk kan verbreden waardoor we deze nog beter aan kunnen laten sluiten bij de brede behoeften van onze klanten in de zorg”.

Chefs Culinar heeft aangekondigd fors te willen groeien in Nederland en heeft daarvoor het distributiecentrum in Nijmegen bijna verdubbeld. Het gebouw is voorzien van eigen productieafdelingen voor versproducten voor de Nederlandse markt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

CIRFOOD nieuwe cateraar Evides Waterbedrijf

Catering - Evides is na Vitens het tweede waterbedrijf in het portfolio van CIRFOOD. De cateraar uit Hoofddorp breidt hiermee het portfolio in het B&I segment wederom verder uit.  Evides heeft CIRFOOD als nieuwe horecapartner gecontracteerd voor zowel de restaurant als de banqueting voor de locaties Kralingen en Spijkenisse.

Lees bericht


Opsplitsen ZorgTotaal in Zorg & food en Zorg & ICT goede zet

Vakbeurzen - Eigenlijk is er maar relatief weinig ruchtbaarheid aan gegeven, maar van 8 tot en met 11 april worden voor de eerste keer de drie vakevents Zorg & food, Zorg & facility en Zorg ICT gezamenlijk gehouden als opvolger van de vroegere beurs ZorgTotaal. Dat wil niet zeggen dat belangstellenden de weg naar de Jaarbeurs in Utrecht niet wisten te vinden. In tegenstelling....

Lees bericht

Foodsector bewust van invloed Gen-Z maar actie blijft uit

Onderzoek – In de foodsector is meer dan de helft (63%) zich ervan bewust dat Gen-Z andere behoeftes en wensen heeft op het gebied van buitenshuis eten. Toch past niet iedereen zich direct aan op de opkomst van met name Gen-Z. Dit blijkt uit onderzoek van de GROUP7 Professional Community onder respondenten uit Nederland (443), uit de segmenten Horeca, Fastservice en Catering, dat...

Lees bericht



Steeds vaker worden flessen en blikjes ingeleverd

Statiegeld - Eén jaar na de invoering van statiegeld op blikjes, wordt op dit moment ongeveer 65% ingeleverd. Naar inschatting komt het inzamelpercentage voor alle plastic drankflessen, groot en klein, met én zonder statiegeld over 2023 op 71% uit. Dit is in lijn met de verwachting. Dat laat Verpact, voorheen Stichting Afvalfonds Verpakkingen, weten.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid