Chefs Culinar neemt minderheidsbelang in Huuskes


Samenwerking – de Duitse horecagroothandel Chefs Culinar neemt een minderheidsbelang in Huuskes, foodcarespecialist in zorg en bedrijfscatering. Door de samenwerking krijgt Huuskes de beschikking over een ruimer assortiment horecaproducten en kan Chefs Culinar gebruikmaken van de expertise en gemaksproducten van Huuskes voor de Duitse zorgmarkt. De twee bedrijven werken al samen binnen het inkoopverband van SuperTrade.  

Familiebedrijf Huuskes is totaalleverancier, producent en kennispartner in eten en drinken voor de zorg en bedrijfscatering. Al sinds 1956 levert en produceert het bedrijf versproducten, maaltijden en kruidenierswaren aan ziekenhuizen, verpleeghuizen, GGZ-organisaties en bedrijfscatering. Chefs Culinair is eveneens een familiebedrijf en actief in diverse landen in Europa. In thuismarkt Duitsland is de groothandel marktleider in de horeca en zorgmarkt. Sinds 2011 is Chefs Culinar actief op de Nederlandse horecamarkt.

De beide bedrijven blijven gescheiden opereren omdat zij hun specialismes hebben in de markt. Ook blijven beide bedrijven werken onder de huidige directie, waarbij Huuskes zich blijft focussen op de Nederlandse zorgsector en Chefs Culinar op de Nederlandse horeca en Duitse zorgmarkt. Speerpunten in de samenwerking, voor zowel de Nederlandse als Duitse markt liggen op het gebied van kennisdeling, productie van convenience producten, inkoopbundeling en verdere professionalisering.

Expertise delen

Door de samenwerking met Huuskes zet Chefs Culinar een belangrijke stap in haar ambitie om haar positie in de Duitse zorgmarkt te versterken. Hans-Gerd Janssen, directeur Chefs Culinar: “Huuskes is specialist op het gebied van eten en drinken in de zorg en heeft over de jaren veel branche-specifieke kennis en expertise ontwikkeld. Dit maakt Huuskes de ideale samenwerkingspartner in het realiseren van de groeiambities van Chefs Culinar op de Duitse zorgmarkt.”

Daarnaast biedt de samenwerking met Chefs Culinar voor Huuskes grote kansen. Henk Huuskes, directeur Huuskes legt uit: “De samenwerking met Chefs Culinar zorgt ervoor dat Huuskes haar assortimenten aanzienlijk kan verbreden waardoor we deze nog beter aan kunnen laten sluiten bij de brede behoeften van onze klanten in de zorg”.

Chefs Culinar heeft aangekondigd fors te willen groeien in Nederland en heeft daarvoor het distributiecentrum in Nijmegen bijna verdubbeld. Het gebouw is voorzien van eigen productieafdelingen voor versproducten voor de Nederlandse markt.

Bron: @FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Faillissementsgraad horeca daalt, maar zorgen blijven

Analyse - De horeca blijft ook in juli de sector met de hoogste faillissementsgraad in Nederland. Hoewel het aantal faillissementen onder horecabedrijven flink is gedaald ten opzichte van vorig jaar, blijft het risico op faillissement in de branche aanzienlijk hoger dan in andere sectoren.

Lees bericht


Jong duo neemt Utrechtse Bagels & Beans Mariaplaats over

Formulenieuws - De Bagels & Beans aan de Mariaplaats heeft nieuwe eigenaars. Met de overdracht aan Luc Boerrigter (26) en Lynn Rademaker (24) komt de Utrechtse vestiging in handen van een jong ondernemersduo met een duidelijke ambitie: zij willen de zaak verder ontwikkelen als laagdrempelige ontmoetingsplek voor stad en buurt.

Lees bericht

Huismerken winnen verder terrein in de foodservice

Onderzoek - Huismerken zijn bezig aan een stille opmars binnen de Nederlandse foodservice. Niet alleen in de keuken, maar steeds vaker ook zichtbaar aan de voorkant van het horecabedrijf. Uit de meest recente editie van de GROUP7 Professional Community Scan blijkt dat inmiddels 28% van de horecaondernemers, cateraars en instellingen huismerkproducten inzet die direct zichtbaar zijn voor de gast.

Lees bericht

Horeca vernieuwde Stadshuisplein Rotterdam voltooid

Horeca - Na een ingrijpende herontwikkeling is het vernieuwde Stadhuisplein officieel geopend. De herinrichting vormt een belangrijke impuls voor de Rotterdamse binnenstad. Met een verbeterde inrichting, vernieuwde horecagelegenheden en een eigentijdse uitstraling positioneert het plein zich opnieuw als een multifunctioneel stadshart.

Lees bericht



Begane grond stadhuis Amsterdam wordt ontmoetingsplek

Horeca - In het Amsterdamse stadhuis opent eind 2025 een nieuwe ontmoetingsplek onder de naam Amstel 1. De begane grond van het gebouw wordt omgevormd tot een publieksvriendelijke markthal met ruimte voor winkels, horeca, evenementen en cultuur. De initiatiefnemers zijn nu op zoek naar Amsterdamse ondernemers die de invulling mede vorm willen geven.

Lees bericht



© 2025 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid