Chips en zoutjes meest favoriete traktatie jongeren


Industrie werkt hard aan het verminderen van suiker en zout in producten

Onderzoek – Chips en zoutjes waren de favoriete lekkernij voor jongeren van 18 tot 35 jaar in coronajaar 2021. Ongeveer een derde van deze groep trakteerde zichzelf het liefst met chips en zoutjes, gevolgd door chocolade.

In opdracht van VBZ, de branchevereniging voor koek, snoep, chocolade, zoutjes en nootjes, heeft Peil.nl afgelopen weekend een peiling gehouden onder 3000 respondenten door het hele land. De komende Feestdagen houdt de voorkeur voor chips en zoutjes aan, want volgens de peiling staan de zoutjes staan bovenaan het lijstje van wat er in huis moet worden gehaald.  Maar liefst 97% van de Nederlanders viert de komende feestdagen thuis, bij vrienden of familie. Of alleen.

Dit jaar viert 97% van de Nederlanders de komende feestdagen thuis, bij vrienden of familie, of alleen. 44% viert Kerst en oud & nieuw met familie of vrienden. 51% Doet dit met het eigen gezin of partner. 6% viert de feestdagen alleen. 5% Ziet nog wel met wie zij de dagen zullen doorbrengen. 2% viert de feestdagen niet.

Jongeren deden zich in coronajaar 2021 het liefst tegoed aan chips en zoutjes. Theo Heere, directeur VBZ: “Terugkijkend op het coronajaar 2021 zegt ruim een derde van de jongeren in de leeftijd van 18-34 jaar dat zij zichzelf het liefst op chips en zoutjes trakteerden, als zij iets lekkers wilden hebben. Chocolade op een goede tweede plaats. Met snoep en zoetwaren op een goede derde plek bij de 18-24 jarigen. Maar bij de iets oudere Nederlanders zakt die categorie dan weer weg.” Opmerkelijk: 7% van Nederlanders zegt geen lekkers in huis te halen tijdens de feestdagen. Met name bij de 65-plussers zegt 12% geen lekkers in huis te halen. Bij de jongeren is dat minder dan 5%.

Genieten

Lekkers moet kunnen. Voor 1 op de 10 zelfs een must. “30% Van de Nederlanders zegt dat lekkers af en toe moet kunnen, ook al vinden zij het niet gezond”, aldus Theo Heere. “Nog eens 35% geeft aan dat met lekkers niets mis is, maar dat je gewoon op je eten en leefpatroon moet letten. Voor iets meer dan 1 op de 10 Nederlanders is af en toe genieten met lekkers een must.” Iets meer dan een derde let op de extra calorieën de komende tijd. 64% geeft aan dat niet te doen – of weer in januari op te gaan letten.

Bron:  VBZ/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws




Napoleon snoepjes voortaan in waspapieren wikkel

Zoetwaren - Snoepproducent Confiserie Napoleon stapt vanaf dit najaar over op een waspapieren wikkel in plaats van de traditionele plastic variant. De nieuwe verpakking geldt voor alle 27 smaakvarianten. Met de jaarlijkse verkoop van 360 miljoen snoepjes in Nederland en België bespaart het merk 60.000 kg plastic.

Lees bericht



Verkoop Fairtrade producten stijgt met 6%

Fairtrade - In 2022 steeg de verkoop van producten met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt met 6% ten opzichte van vorig jaar. In foodproducten was de stijging 8%. Als gevolg van deze volumestijging ontvingen boeren en arbeiders in Afrika, Latijns-Amerika en Azië een hogere Fairtrade premie. De premie lag in 2022 16% hoger dan het voorgaande jaar.

Lees bericht




© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid