Ciarán Forde benoemd tot hoogleraar 'Sensory Science'


Benoeming - Het College van Bestuur van Wageningen University & Research (WUR) heeft Ciarán Forde benoemd tot nieuwe hoogleraar en leerstoelhouder van de leerstoelgroep Sensory Science and Eating Behaviour van Wageningen University & Research, een van de vijf leerstoelgroepen van de afdeling Humane Voeding en Gezondheid.

Forde volgt de huidig leerstoelhouder Kees de Graaf op die met pensioen gaat. Dr. Forde is momenteel Senior Principal Investigator bij het Clinical Nutrition Research Center van de National University of Singapore, als onderdeel van het A*Star Singapore Institute for Food and Biotechnology Innovation.

Sensorische voedingswetenschap slaat een brug tussen levensmiddelentechnologie en voeding. Een brug die de keuze van de consument koppelt aan gezondheid en welzijn door eetgedrag.

Forde heeft een BSc in Levensmiddelenchemie van de Universiteit van Cork en werkte voor het eerst samen met Wageningen tijdens zijn promotie in de afdeling Voeding in Cork om te onderzoeken hoe intermodale sensorische interacties de waardering voor voedsel onder oudere consumenten beïnvloeden.

Bron: WUR/@FoodClicks

Auteur: Steffen van Beek

Gerelateerd nieuws

Minder verspilling brood en banket blijkt uit NVB Monitor

Voedselverspilling – Brood is het product dat het meest wordt verspild. Dat komt vooral omdat het een dagvers product is. Daarom zet de Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB) zich in om de reststromen en verspilling in de keten inzichtelijk te maken, zodat ze gericht kunnen werken aan reductie. En met resultaat, zo laat de NVB weten. Op basis van de...

Lees bericht



Aardappelindustrie verspilt maar 3,4% voedsel

Voedselverspilling - De stichting Samen Tegen Voedselverspilling en de vereniging voor de Aardappelverwerkende industrie (VAVI) hebben laten onderzoeken hoeveel verspilling er optreedt in de verwerking van aardappel naar diepvriesproduct. Hieruit blijkt dat 96,6% van de aardappel een bestemming krijgt als voedsel of veevoer. Er wordt dus maar 3,4% verspild.

Lees bericht

Voedselverspilling daalt 17,4% bij supermarkten

Supermarkten - Supermarkten verkochten in 2022 gemiddeld 98,62 procent van al het voedsel dat werd aangeboden. Dat betekent dat 1,38% van het voedsel niet bij consumenten terecht kwam. Daarmee is de hoeveelheid voedselverspilling in supermarkten met 13,8 procent afgenomen ten opzichte van 2020 en met 17,4 procent sinds 2018.

Lees bericht



Aandeel duurzaam in voedselbestedingen daalt licht

Analyse - Het aandeel duurzaam voedsel in de voedselbestedingen is licht gedaald naar 18%. In 2021 was dit aandeel nog 19%. De belangrijkste oorzaken van deze daling zijn de verschuiving van de consumentenvraag van de detailhandel terug naar de foodservice (horeca en catering, zorginstellingen en recreatie), COVID-19 en de stijgende prijzen van voedsel.

Lees bericht



© 2024 FoodClicks.

  • Disclaimer
  • Privacy Policy
  • Cookie beleid